Reklama

Reklama

Flákač

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bob Hughes (Dillon) je feťák, který se svojí manželkou Dianne (Lynch) a dalšími kumpány vykrádají lékárny. Když začne být půda doma moc horká, vydávají se na cestu po dalších městech. V patách jsou jim muži zákona, kterým se však nikdy nepodaří vychytralou skupinu narkomanů z čehokoliv usvědčit. Parta věří celé řadě pověr, jako např. že klobouk položený na posteli přináší neštěstí. Těžko říci, jestli kvůli porušení vymyšlených pravidel, ale štěstí se k nim postupně obrací zády. Bob začíná přehodnocovat svůj dosavadní život... (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Toj 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant mě nepřestává překvapovat a v jeho Drugstore Cowboy jsem našel překvapivě výborný film. Samotný jsem byl překvapen, ale skutečně zde není mnoho, co vytknout a dovolil bych si tvrdit, že film je zde celkem podhodnocenej... Potěší mnoho ulítlejch nápadů jako klobouk na posteli, nebo sjezd šerifů... A přijemnou postavu tady nalezneme i v legendě Burroughse, který zde hraje feťáckého kněze. Nevím jestli je to čistých 5* (jako že spíš ne), ale film je rozhodně dobrou volbou na strávení 100 minut. :) ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

klobouk na posteli je sakra spatny znameni....Pomerne prekvapive drama o bandicce a jejim kazdodennim honem za poradnou davkou kterou si obstaravaji vykradackama lekaren, ale nic netrva vecne a tak diky nahodne smule ci spatnym znamenim se jim zacne lepit smula na paty... Velice zajimavy a poutavy film s pomerne slusnymi hereckymi vykony (vyzdvyhl bych Matta Dillona) vytahuji tento snimek z sedi prumeru. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Neutrální pojetí a slušná hudba a kamera, občas - ale fakt jen chvílemi - i mírně podmanivá nezávislá atmosféra. To jsou snad všechny klady, které jsem zde vnímal. Jinak to ale nemá moc co nabídnout. Po filmařské stránce tu sice je nemalý počet zajímavých a víceméně kreativních nápadů, ale co naplat, když použití drtivé většiny z nich působí dost křečovitě a co se obsahu týče, tam je to ještě horší. Van Santův pohled na věc podle mě dost věcí zkresluje. Ono taky představit bandu feťáckých zlodějů jako lidi, na kterých žádná závislost není vidět a kteří většinu času vedou chytré dialogy, je samo o sobě dost zvláštní. Je to jiný pohled na věc, ok, ale když už si to chce hrát na realitu, tak ať to aspoň realisticky vypadá. Tohle je prostě celé vycucané z prstu, včetně té náhlé proměny hlavní postavy, která i přes svoji údajnou závislost s léčbou nemá absolutně žádný problém (!)... Jestli to takhle funguje i v životě, tak fetovat může každý, v podstatě neustále a žádné následky to nezanechá. A co já vím, třeba chtěl Van Sant tímhle filmem říct zrovna tohle. On se tu totiž tak rochní v atmosféře žití jeho představy narkomanů, že až má člověk pocit, že hlubší záměr neměl. Bohužel mi to opět potvrdilo, že nejlíp mu jdou ty hollywoodské filmy, u kterých se s jistou formou zjednodušování všeho prostě čeká. Když se ale snaží o art, tak je potřeba prostě víc, než jen tohle. Mnohem víc. 2* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový snímek "Requiem za sen" je co se týče zobrazení drog mnohem depresivnější a temnější, ale přesto film "Flákač" Guse Van Santa ukazuje, že fetovat není žádný med, a že když se chcete napravit, mohou vás vaše vlastní činy dohnat. Ten závěr je povedený, i když možná až moc symbolický, což mi trochu vadilo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála opravdu dokonalých filmů o drogách....Nikdo tu prvoplánově nedělá reklamu válce proti drogám. Nikdo nám nepředhazuje laciné obrázky odporných lidských odpadků ležících ve sračkách. Nikdo se tu nesnaží natočit film který pak pouští učitelé ve školách aby odradily mládež od toho "svinstva". Neuvidíte kdysypěkné holky prodávající své tělo pro pár šupů, neuvidíte šílené mladíky schopné zabít kohokoliv na počkání pro jednu dávku, neuvidíte srdceryvné scény rozpadajících se kdysydokonalých rodin--nic takového...... Tohle je prostě jen film o lidech, drogách a životě.. Je v tom napětí, humor, citlivost, lehkost...a Burroughs který svou přítomností jakoby potvrdil, že tohle je film s hlavou a patou :) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy částečně autobiografické knihy "Drugstore cowboy" od Jamese Fogla. (candy_daze)

Reklama

Reklama