Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (154)

rizek2 

všechny recenze uživatele

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. Stejně jako před lety remake Sherlocka Holmese, byť je o úroveň lepší, i tentokrát jsou příběhy prostoupeny moderními technologiemi a současnou společností. Omar Sy, kterého proslavili Nedotknutelní, se ve svých kouscích inspiruje knihou o slavném lupiči, jehož geniální krádeže téměř totožně kopíruje. Klasická předloha je zde spíš odrazovým můstkem k lince, v níž se hlavní hrdina snaží zjistit pravdu o odsouzení svého otce a údajném zmizení náhrdelníku nezměrné ceny. Zazlívat Netflixu lze snad jen fakt, že seriál v letošním roce rozdělil na dvě série a desítku dílů nevydal naráz. To čekání bude dlouhé, byť v řádu pouhých několika měsíců. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Prvý diel skvele nabudil, a hoci sa ostatné časti neniesli v rovnakom duchu, stále bola úroveň vysoká, malo to šarm Omara Sy a dobré napätie. Treba si ale počkať na ďalšiu sériu, ktorá hádam príbeh uzavrie. Druhá časť nazaostávala za prvými piatimi časťami a tiež priniesla napínavé chvíle, Lupinove úskoky, dômyselné plány a našťastie aj dokončenie príbehu. Keďže sa však z Lupina stáva značka, čaká nás divákov minimálne ešte jedna časť. Uvidíme, s čím tvorcovia prídu a či dokážu udržať kvalitu. Skvelá 3.séria. Prehľadnejšia,  možno v určitom zmysle jednoduchšia,  ale pútavá,  zaujímavá a plná zvratov a skvelých plánov. 8/10 ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Moderní adaptace slavného francouzského lupiče Arséna Lupina je vlastně docela pěknou a svižnou oddechovkou pro večery u Netflixu, při kterých vypnete rozumové obvody mozkové, přehlédnete scenáristické berličky, oslí můstky a náhody a necháte se bavit kvazi-geniálními tahy hlavního hrdiny, který je zdá se vždy o krok pře vyšetřovateli. To je také zajímavý moment celé pětidílné série (mimochodem velmi oceňuji délku, je tak akorát, je to nabušené a nemá to významnější hluché momenty), kdy zpočátku se hlavní hrdina zdá naprosto nepolapitelný a geniální, avšak postupem času se kolem něj smyčka utahuje stále pevněji až to vyvrcholí na promenádě v Le Havre opravdu ošklivým cliffhangerem. Ten mě tedy opravdu zklamal a z perfektně rozjeté minisérie, jejíž první tři díly mě bavily skoro až pětihvězdičkově, se scénáristé ve snaze příběh nějak smysluplně zatočit a nechat si přitom vrátka na další pokračování příliš nechali unést a konec první série tudíž spíše diváka zklame a rozmrzí. Jelikož ale druhá série dorazí místo obvyklého roku už za pár měsíců, může to značně napravit. Omar Sy je vážně super a tahle postava mu - vlastně docela překvapivě - sedí jako ulitá. Suma sumárum, Lupinovi to stačí na slabší 4* ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem, ale koukat se na to moc nedá... taková naivní pohádka o hloupém Honzovi, který ke štěstí přišel oblečená do silně rasistického hávu... o chytrém černouškovi, co do teď leštil vitríny a utíral prach a lusknutím prstů se z něho stane přemoudřelý zlodějíček... no celkem multikulti hovadina. S opravdovým Lupinem to nemá fakt nic společnýho a koukat se na to fakt nedá. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Lupin, ze kterého Lepenovi dozajista rupne cévka, slaboduchý tendenční škvár Netflusu na podporu senegalských víz do EU a anální znásilnění odkazu Maurice Leblanca ebenovým BLM kabanosem o tom, jak to dává šarmantní, sympatický a dokonale asimilovaný černoušek s fikaným využitím hloupých a slizkých bílých kriminálníků sežrat zkurvenému bílému privilegovanému rasistovi, který mu s hluboce zakořeněnými tmářskými předsudky, arogantním xenofobním zmrdstvím a bělošskou hrabivostí rozvrátí idylickou, naprosto kulturně integrovanou, pracovitou a společensky prospěšnou čokorodinu. A jediný, kdo mezi všemi těmi tupými a zkorumpovanými bílými policajty stíhá jeho bezbřehý intelekt je hnědokomisař jménem Jusuf! Rychlodementní a předvídatelný tuposcénář, avízovaný jako „moderní verze“ a zcela pošlapávající kouzlo i promyšlenost originálního Arzéna, svědčí jednoznačně o tom, že se jedná výhradně o Die ewige weisse Schnauze neomarxisticko – fašistického korporátu a propagandistické sraní na evropské kulturní tradice, od nichž je již jen krůček k Čokotintinovi, Hraběti Monte Negrovi nebo Qasimodovi z Dakaru. A po kultuře vesměs hned přicházejí překrucování historie (skoro splněno), potlačování svobody slova (splněno) a diktatura proletariátu či reakční vláda finanční oligarchie (cuming soon). Opravdu trapné a nudné podprahové svinstvo pro programování Instakokotů k nucené diverzitě, po kterém očekávám v rámci rasové rovnosti minimálně Owena Wilsona v roli Kunty Kinteho v „moderní adaptaci“ Kořenů. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Dom, v ktorom žije rodina Pellegrinovcov, je presne ten istý dom, v ktorom býval Phllipe vo filme Nedotknutelní (2011). (peetrejr)
  • Postava Arsène Lupin byla vytvořena francouzským romanopiscem a spisovatelem povídek Mauricem Leblancem v roce 1905. (Kuzmik)

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama