Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tvůj život je součtem zbytků rovnice vzniklé při programování Matrixu." Tak tohle naprosto všechno vysvětluje. Já jsem však mírně zabržděný, takže mám v chápání Matrixu stále ještě mírné mezery, ale to je jedno, protože se mi líbil sám sebe kopírující agent Smith, dvojčata, honička na dálnici, létající bitky a hlavně vizuál. Přesto jsem se v některých chvílích chtěl vymazat jako zbytečný program, protože filozofickým blábolů tam bylo až moc a technopárty v Sionu byla příšerně dlouhá. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Rovnaká pecka ako jednotka................Soundtrack Don Davis: 1. Session - Linkin Park ,2. This is the New S*** - Marilyn Manson ,3. Reload - Rob Zombie ,4. Furious Angels - Rob Dougan ,5. Lucky You - Deftones ,6. The Passportal - Team Sleep ,7. Sleeping Awake - P.O.D. ,8. Bruises - Unloco ,9. Calm Like a Bomb - Rage Against the Machine ,10. Dread Rock - Oakenfold ,11. Zion - Fluke ,12. When the World Ends - Dave Matthews Band , ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, druhy dil je krapet horsi nez prvni, ale nepride mi, ze by si zaslouzil az tak nizke hodnoceni. Jelikoz bratri Wachowsti uz zaklad filmu polozily v prvnim dile a nemuseli tenhle dil jeste nijak poradne zakoncovat, mohli se poradne soustredit na souboje a ty se povedli opet na vybornou. Opet jsou cool a choreografie je bezchybna. Ale i v tomhle dile mam vytku k trikum. Jedna se o souboj Nea s hromadou Smithu, nekdy Neo vypada moc animovane, ale to je detail. Skoda prvni pul hodiny, kde se nic moc nedeje, krome ty by to byl opet prakticky bezchybnej film. I kdyz je film totalne narvanej akci, tak se nikdy neokouka a pokazdy dokazou tvurci prijit s necim originalnim. A i presto se tu najde i nejake to misto na vysvetlovani otazniku okolo Matrixu. Sice nektery rozhovory pusobi spis usmevne, ale to moc nevadi. Presto se tu najdou tak uderny dialogy jako v prvnim dilu. Horsi nez prvni dil, ale opet skvela zabava a lepsi nez treti dil. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Úplne iný film než prvý Matrix, ktorý akoby ani nenatočili Wachowski, ale skôr James Cameron v spolupráci s Paulom W.S. Andersonom. Camerona pripomína bombastická výprava v Zione, Andersona niektoré predigitalizované vizuálne efekty (Neova tvár v súboji so Smithmi je zlý vtip). Obsah nulový - tam, kde predošlé dialógy čerpali kúzlo zo zaujímavého nápadu paralelného sveta, sa tieto akurát pseudointelektuálne zahrávajú so slovíčkami. Veľmi elegantné sú pästné súboje v kombinácii s exotickým techno-soundtrackom a fantastická je celá akcia na dialnici. A potešia tiež parádne kostýmy a humorný nadhľad (Francúz Lambert Wilson a jeho vagínoskopia). Mimo to je ale The Matrix Reloaded iba syntetickou formálnou hračkou a fashion bublinou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Revizí všech tří Matrixů před premiérou Resurrections zjišťuju, že jsem se asi před lety nechal unést, když jsem dvojku a trojku ohodnotil plnou palbou stejně jako jedničku. Reloaded mě už dneska bohužel nebavilo. Jak je to o poznání rozmáchlejší, působí triky občas až směšně. Rozšíření mytologie na jednu stranu působivé, na stranu druhou dost chybí nějakej uchopitelnej děj. Vždyť co se v tom filmu vlastně stalo - úvod na Sionu úplně o ničem, a pak je to vcelku lineární cesta od jedné postavě ke druhé (a ke třetí, a ke čtvrté), která vždy chvíli něco filosoficky plácá a pak hrdiny nasměruje dál. Plus do toho sem tam vložená nějaká akční scéna. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • K provedení některých bojových scén byli použiti i učitelé taekwonda. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama