Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (960)

Dever 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobré ako prvé dva dieli, výborná audio-vizuálno sci-fi akčná bomba........................Soundtrack Don Davis: 1. Logos Main Title [1:22] ,2. The Trainman Cometh - Juno Reactor/Don Davis [2:43] ,3. Tetsujin - Juno Reactor/Don Davis [3:21] ,4. In My Head - Pale 3 [3:46] ,5. The Road to Sourceville [1:25] ,6. Men in Metal [2:18] ,7. Niobe's Run [2:49] ,8. Woman Can Drive [2:42] ,9. Moribund Mifune [3:48] ,10. Kidfried [4:50] ,11. Saw Bitch Workhorse [3:59] ,12. Trinity Definitely [4:15] ,13. Neodammerung [5:59] ,14. Why, Mr Anderson? [6:11] ,15. Spirit of the Universe [4:51] ,16. Navras - Juno Reactor/Don Davis [9:09], ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne lepšie, konečne koniec. Aj keď sa nechytá na jednotku, nenudí tak ako dvojka. Akcia, logika, všetko vrcholí a je sa na čo dívať. Svoju hviezdičku zohralo aj kino a zvuk. Škoda zbytočne prekombinovaných scén s mecha-príšerami, miestami to už liezlo krkom. No so záverom som spokojný. Ale hádam už stačilo. 80%. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ono to nebylo zas tak špatné. Tím nejvýstižnějším slovem bude - zbytečné. Jednička se po zásluze stala jedním z nejlepších akčních filmů všech dob a prakticky žánr redefinovala, dvojka nabídla adrenalinovou řežbu s perfektními bitkami a bezchybnou honičkou na dálnici, ve trojce je bitka jen jedna. Poslední pokračování se zaměřuje na obranu Zionu a to celé tři pětiny filmu, tzn. že jsem se tři pětiny filmu téměř nudil. To je největší a asi i jediný zápor, vše co se odehrávalo před bitvou (nádraží) i po bitvě (závěrečný souboj) stálo za to. Wachowští se snažili posunout hranici akčního zážitku ještě dále, což se jim s Reloaded podařilo, s Revolutions však zabředli do šedivého průměru popcornových šíleností s přeplácanými efekty a nudnou příběhovou linií. Snad si sourozenci Wachowští svým příštím filmem reputaci napraví. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trojka možná není tak atraktiní na opětovná shlédnutí, jako předchozí dva díly a proto stačí vidět pouze jednou. Ale i přesto je to sakra dobrý film. Akční scény jsou nadčasové, děj je plný zvratů a líbí se mi celková nápaditost v soubojích. Konec pak následně poměrně smutný a to je také hlavním důvodem, že si film nerad pouštím znovu. Na rozdíl od prvních dvou dílů, kvůli výše zmíněným důvodům také dávám nižší hodnocení, ale celkově bych trilogii hodnotil pětí hvězdami. Celkově: 93% Trojka: 82% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, oni z tebe udělali Nea... a to zdaleka není jediné překvapení, kterého se dočkáte. V nabídce jídelního lístku tohoto pochybného podniku se nachází prchající rodinka nadivoko, pseudofilosoficko-náboženské plky bez náplně, válečná agitka lehce osmahnutá, jedna z hlavních postav prošpikovaná a závěrečná idylka přírodní. Vskutku revoluční způsob, jak udělat z diváka naprostého blbce. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • V prvním Matrixu (1999) je na 420 trikových záběrů, v pokračováních jich je okolo 3000. (Reiniš)
  • Premiéra filmu byla spuštěna v mnoha hlavních městech ve stejný čas: 6:00 v Los Angeles, 9:00 v New Yorku, 14:00 v Londýně, 17:00 v Moskvě, 23:00 v Tokyu a 1:00 v Sydney. (HellFire)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama