Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (219)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tvůrci film totálně zabili výběrem hlavní herečky pro roli Ariel. Ariel opravdu není černoška s dredama... K tomu navíc má ve filmu za ségry asiatku, bělošku a další, což je další přešlap. To už pak černoška jako královna a adoptivní matka prince bělocha je nejmenší problém. No každopádně na filmu se mi líbil akorát princ Eric v podání Jonaha Hauer-Kinga a mořský pták, který byl zábavný. Melissa McCarthy ani Javier Bardem mi do svých rolí neseděli. Co se týče děje filmu, tak nezpívané části byly fajn, ale téměř polovina filmu je dělána jako muzikál, a to mě moc nebavilo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zde strhaná nová verze nejspíše skupinou puritánů, kteří nedokázali přijmout, že nová Ariel, není albínská zrzka. Ve výsledku právě tato změna je pro mě tím nejmenším problémem a hlavně nová Malá mořská víla, není špatný film. Bohužel je zbytečně dlouhá (skoro 50 minut navíc oproti animované verzi) a některé úpravy, hlavně co se písni týče, nejsou k lepšímu. Původní animovaná verze není mou úplně oblíbenou Disneyovkou, tak mě nová verze neuráží ale ve výsledku je zbytečným filmem. Ale určitě ne špatným. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vôbec nič nemám proti rozprávke, ani proti vizuálu, a už vôbec nie proti Halle Bailey. Vyzerá super a v takej Cosby Show by sa len tak vynímala. Ale prečo máme akceptovať silenú propagandu, ktorá opačne vedená nemôže byť, inak vás marxista ubije Kapitálom? Koľko je to len kriku, keď nejakú čiernu postavu hrá málo čierny herec, to sa len zatriasli základy Bronxu, keď Willa Smitha obsadili za otca tenisiek Williamsových. To bolo kriku, že je málo čierny! A to si teraz predstavme, čo by sa stalo, keby Mandelu hral povedzme nejaký Ed Sheeran. To by po vás spravodlivo nahnevaní demonštranti z Black Lives Matter hodili aj topánku, čo práve vyrabovali v Nike obchode. Ale keď sú biele postavy prefarbené až naboxované, vtedy je to všetko cool, in a trendy, lebo biela zlá. Ale paní prebudení, spamätajme sa! Morská panna Ariel v takejto podobe? Veď ešte aj ten prací prášok je biely!  ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Slušná hraná verze i po letech sympatické animované jednohubky, která jen ztrácí většinu jejího kouzla, dle očekávání ovšem hlavní problém netkví v solidním castingu Halle Bailey, ale v ukázce toho, že všechny Disneyho animáky by nutně předělávku nepotřebovali. Minimálně ne v této neurážející, ale jinak k ničemu podobě.... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Největší kontroverze na hrané verzi Malé mořské víly není Halle Bailey, ale Rob Marshall. Nerozumím tomu, kdo v Hollywoodu mu pořád přihrává tyhle příležitosti. Alespoň je tahle podívaná  poměrně neškodná a snesitelná. I když to finále? Disney, už se vykašli na gigantický CGI lidi, nepůsobí to dobře. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Hlavní natáčení započalo 30. ledna 2021 a skončilo 11. července téhož roku. Točilo se zejména v Pinewood Studios v Anglii. Dále se filmovalo v Londýně nebo na italském ostrově Sardinie. (fiLLthe3DD)
  • Halle Bailey získala hlavnú rolu po tom, čo ju čo ju Rob Marshall videl spievať na Grammy 2019 spievať pesničku "Where Is the Love" od Donnyho Hathawaya. Marshall tvrdí, že celkovo sa o rolu uchádzali stovky dievčat, ale Bailey "nastavila latku tak vysoko, že ju nikto neprekonal."  (Arsenal83)
  • Halle Bailey sa tešila, že sa podarilo zmeniť pôvodnú predlohu do modernejšej podoby: „Som naozaj nadšená z mojej verzie filmu, pretože sme perspektívu mojej postavy určite zmenili ... Je to oveľa väčšie. Ide o Ariel samotnú, jej účel, slobodu, život a to, čo chce. Ako ženy sme úžasné, sme nezávislé, moderné, sme všetko a a ešte viac a som rada, že Disney niektoré z týchto tém aktualizuje.“ (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama