Reklama

Reklama

Proměna

  • USA Turning Red (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (193)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Uniklé informace z Myšákovy kanceláře hovořily jasně, musí to být trošku čínské, musí tam být roztomilé zvířátko a musí to být pro mladé holky na začátku puberty. Výsledek této objednávky je Proměna. Určitě patří k tomu nejslabšího co pod lampičkou kdy vzniklo, ale něco mě říká že jako 40letý chlap jsem stejně nebyl cílovka :) Takže co tady řeším. 60% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Mei si hraje na rebelku, ale , když po ní něco chce její matka tak se vždy zasere jednoho dne se promění v pandu a zjistí, že pokud bude v klidu bude člověk pokud ne bude panda.  Bohužel není to vůbec vtipné (pokud se teda nezasmějete tomu, že matka dá dceři 5 druhů vložek v kině se nesmál nikdo )  a není zde žádná postav co se stará o humor. Ke konci se film pohřbí sám tím, že matka nadává Meiným kamarádkám, že ji využívají přičemž ona sama ji využívá pro svůj byznys tak, že kdo je teda lepší? 60 procent na stejné úrovni jak Luca a Frčíme. ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Ďalšia rozprávka v kine, a opäť to isté dookola... rasová a kultúrna vyváženosť (nezodpovedajúca realite) - checked. Značná orientácia na nežnejšie pohlavie - checked. Príbeh o tom, ako je dobre byť iný a hrdý atď... - checked. Ak dám bokom toto novodobé hollywoodske klišé, tak samotný príbeh (hoc nudný) bol prevedený celkom dobre. Humor fungoval, a ak by som bol dievča, tak by ma to asi aj bavilo. Takže sklamanie ako pri "Encante" sa nekoná. No od štúdia, ktoré vyrába najlepšie animáky na planéte Zem, a ktoré nám ešte pred pár rokmi prinieslo geniálne Toy Story 4, či skvelé "Vpred" - je toto ďalší pokles dole. Pretože ani "Luca", či "Duša" nijako neohúrili. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl animák takhle čistě targetovaný na poměrně úzkou skupinu dospívajících dívek. Vyřčené i nevyřčené dospívající problémy jsou čistě otázkou dívek a všechny očividné inspirace na tohleto cílí. Bez debat jsou nosnými motivy obsese asijských boybandů (K-Pop) také anime a obecně kawai kultury. Dětem to bude asi jedno, je to dostatečně střelené, barevné, roztomilé a stále se něco děje. Dospělí už tam tyhle věci dokáže rozklíčovat, ale pro něj tenhl film primárně není. Bohužel ničím jiným než touto stylizací Proměna nevyniká, takže se jedné o veskrze průměrný animovaný film. Na Pixar docela nuda a spíše tedy zklamání. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Hrozně jsem se bál, že Pixar narazí po delší době na čím dál méně častější průměr... ale obavy byly zcela zbytečné. Dospívání je bestie… a tady se bestie projevuje v podobě velké pandy červené, jenž slouží jako metafora k magické pubertě. Inovativní přístup k jinak dost klasickému tématu, který umí pracovat jak se silnou nostalgií, nepředvídatelným chováním, balíčkem pubertálních emocí, tak solidní dávkou trapných situací a gagů. V novince dochází pochopitelně i na zcela uvěřitelný konflikt mezi dítětem a rodičem a navazujícím odloučením, které útočí na správné emoce a rotující myšlenky. Baví mě... s jakou precizností a smyslem pro detail Pixar vypráví "banální" příběhy a přitom předkládá výpovědní hodnotu jako nikdo jiný z jejich konkurence a osobní vklad a zkušenosti se projevují takřka v každé scéně. Tohle bude nedoceněný střípek animované historie studia s lampičkou v logu a upřímně mě to mrzí. Jde totiž v jádru o stejně silný počin, na jaký jsme od těchto géniů běžně zvyknutí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • V den, kdy se Mei začne proměňovat, má chlapec na chodbě ve škole na sobě svetr rockové skupiny „Escápula“ z filmu Coco (2017). (BMW12)
  • Číslo 4 je v tomto filmu zobrazeno jako nešťastné. Číslo 4 je v čínské kultuře považováno za nešťastné, protože v mandarínštině i kantonštině zní podobně jako slovo pro smrt. (BMW12)
  • Zatmění Měsíce skutečně nastalo 26. května 2002, tedy den po událostech, které se odehrály v závěru filmu. Z oblasti Toronta však nebylo dobře viditelné. (BMW12)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

včera

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Reklama

Reklama