Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 6

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (277)

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

V roce 1995 získal chlapec Andy hračku ze svého oblíbeného filmu.... tohle ale není ten film. Opravdu v té době něco tak hlubokomyslného natočeno být nemohlo. Původní příběh Buzze o kterém mluví v několika dílech Toy Story, dokonce i hrají pc hru z toho světa - vypráví souboj nebojácného Rakeťaka s Císařem Zorgem, který se ve velkém twistu odhalí že je jeho otcem... Pixar si prostě nemohl pomoci a musel nám opět naservírovat svojí klasickou již výše zmiňovanou hlubokomyslnou podívanou, namísto 80tkoveho Star Warsovéhoj jednoduchého příběhu. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Letos je v mých očích produkce studia Pixar povedená jako dlouho ne. Po "holčičí" Proměně tady máme film, který potěší každého malého kluka... nebo trochu většího kluka... nebo holku, která má ráda klukovská dobrodružství. Rakeťákovi jsem po prvních trailerech vůbec nevěřila (byla jsem navíc vždycky tým Woody). Teď si ale sypu popel na hlavu, protože takovou pecku jsem vůbec nečekala. Vlastně je potřeba jenom zapomenout na úvodní větu filmu: "V roce 1995 dostal Andy k narozeninám hračku na motivy svého oblíbeného filmu. Tohle je ten film." Těžko si totiž představíte, že v devadesátých letech mohl někdo natočit tak vizuálně podmanivý a technologicky dokonalý snímek, který se dotýká například i LGBT tematiky. Rakeťák má všechno: sympatické uvěřitelné postavy, dojemný příběh, roztomilé robotické zvířátko, na animovaný film naprosto bombastické akční vesmírné scény. A když by se vám náhodou nechtělo do kina, Disney+ to jistí. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je strašně super, že se Pixar pustil do poměrně vážně pojatého sci-fi dobrodružství. Vypadá to skvěle, zní to skvělé a odkazuje to sem tam i na klasiky žánru. Slabinou ale je, jako snad u všech pixarovek poslední doby, samotný příběh. První polovina, kde se děcka nenásilnou formou učí o tom, že čas je relativní, je super. Pak to ale úplně ztratí dech, zápletka zahodí veškeré ambice a vyšumí do ztracena, což je strašná škoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mne moc příjemné překvapení. Lightyear je parádní animovaná Sci-Fi jízda napříč časem i prostorem s fakt úžasnou technickou stránkou  ( CGI je až revoluční), zábavnými postavami ( Rakeťák i kočička Sox hodně válí), skvělá akce ( Roboti- Warhammer style- to jsem čuměl), alien brouci, působivá mimozemská krajina, dostatek humoru i jeden nečekaný zvrat. Přišlo mi to nejen zábavné, ale i dost refrešující v žánru animovaných filmů.  Měl jsem pocit, že sleduji nový Sci-Fi blockbuster s poutavým příběhem i cool akcí, než pohádku pro děti. Nejsem od plného počtu daleko. 8/10. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jinýmu studiu by mi bylo trapný do toho takhle rýpat, ale opravdu by si Andy v roce 1995 oblíbil tuhle unavenou a rozvleklou variaci na Interstellar s podobně posmutnělým hrdinou, jíž si teda moc nelze oblíbit ani teď, ani ne tak proto, že svoji inkluzivitou nepřipomíná nic, co by mohlo vzniknout takřka před třemi dekádami, zato si během ní lze jen bolestivě vzpomenout, jak to s podobnými motivy Pixar uměl dřív třeba ve Vzhůru do oblak či VALL-I. Přitom si jsem jistý, že by Pixar dokázal zábavně replikovat devadesátkový dětský film, jak úvodním titulkem slibuje. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Při uvedení filmu v kině IMAX se Rakeťák stal prvním animovaným filmem v historii, kterému byl upraven poměr stran z 2,39:1 na 1,43:1 ve vybraných sekvencích filmu. (LUKICKK)
  • Na rozdíl od všech čtyř hlavních filmů série Toy Story, které měly rating G, má tento film rating PG. (LUKICKK)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama