Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Han22 

všechny recenze uživatele

A hned druhý horor za loňský rok je tisící kopie Vymítače ďábla. Démoni ingorující nefungující exorcismus, stokrát ohrané lekačky a nechuťárny u kterých se leknete jen když režisér ohulí zvuk a plíživá nuda kterou nezachrání ani nenápadité finále, ani debilní polootevřený konec. Proč tedy 3*? Ona kupodivu funguje ta omáčka kolem. Nápad na supermoderní institut vymítání je super, stejně jako spolupráce s psychiatry a lékaři, je tu zajímavý konflikt dogmatického následování víry vs. lidský přístup a pokus porozumět posedlým a hrdinka, která se jako jeptiška chce pustit do vymítání je sympatická i zajímavá, stejně jako další postavy. Ve vedlejších rolí příšerně zestárlí Virginia Madsen či Ben Cross, které jsem roky neviděl. Funguje to líp jako drama než jako horor, takže se zavřenýma očima 3*. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nebolo treba atmosféru kinosály, stačil aj herný headset. Black Adam +Diablova korisť rovná sa ušetrených cca 25 evri, aj s občerstvením...Pochopiteľne by obidva filmy mali na veľkom plátne lepší vizuál, avšak ani jeden z nich by to nakoniec na 4* nevytiahol. A pritom Diablova korisť vôbec nebola zlá, lenže GIRL POWER musel byť aj tu a tak mladá mníška vytrela zrak všetkým bububu jedincom nesprávneho pohlavia, nehovoriac o šteňati správneho pohlavia ktoré na sračky rozbilo dospelú posádku nesprávneho pohlavia v sanitnom vozidle. Ono je to k smiechu, len násťročným fretkám to stále akosi nedochádza (teraz vlastne ani neviem či ma má tešiť záujem takýchto šteniatok o môj sexuálny život alebo ich mám žalovať za sexuálne obťažovanie :-D) a nedošlo to opäť ani slečne, ktorá s kufrom 3* väčším ako ona vystupovala z vlaku, evidentne cestou na internát na vysokú školu a čakala že jej niekto s kufrom pomôže. Nuž uhádla, si rovnosť pohlaví, girl power a preto sa na ňu všetci vysrali. Ten komorný výraz v tvárach všetkých naokolo, ešte tak pred 5 rokmi by jej pomohol asi každý chlap, teraz ani jeden...dobre to súdruhovia liberáli robia, len čo je pravda. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně fajn přírůstek do exorcistního subžánru, který překvapí svým neotřelým, moderně pojatým prostředím kláštera a náboženskou výukou. Po dlouhé době i nadmíru sympatická a neokoukaná hlavní postava, jejíž chováni má celkem logický vzorec. Po hororové stránce se sice mohlo ještě zapracovat na atmosféře, strašení je čistý průměr. Scénáristicky je to i trošku ukvapené, všechno se tam děje hodně znenadání a postavy to berou jako denní chleba. Navzdory malým chybkám to byl ale jeden z těch lepších vymítačských kousků a přesto, že závěr byl skoro až pohádkový, film měl tu moc si mě získat prostě z obecného pohledu. Možná, že časem i zvýšim hodnocení. ()

S.Kok.i 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že Stammov počin z roku 2010 sa mi celkom páčil, 2x som nerozmýšľal a zo zvedavosti som musel ísť na túto novinku do kina. Dosť ma na to navnadil aj trailer, z ktorého som mal dojem, že aj napriek tomu, že téma Exorcizmus je už obohratá, bude to niečo iné, čo ma prekvapí a nezapadne to medzi klasické klišé horory, ktoré bez nejakého prínosu len recyklujú predošlé. Najmä škola exorcizmu sa mi javil ako dobrý nápad, z ktorého sa bude dať veľmi dobre vyťažiť. A ako to dopadlo? Nuž, moje očakávania to nenaplnilo. Atmosféricky veľmi slabunké, a aj keď sa jedná o horor s ratingom PG-13, určite sa dalo trošku pridať. Najväčšou zbraňou sú tu jumpscary, ktoré sú „dobré“ len vďaka tomu, že sú nahlas, no samotná scénka vás vydesí len minimálne. Pozerať to doma, tak sa asi ani raz nezľaknem. Miernym pozitívom sú postavy, ktoré sú uveriteľné, nikto mi vyslovene nevadil, no zároveň je to tak natočené, že si k hlavnej postave ani nestihnete vybudovať vzťah, a v konečnom dôsledku je vám jedno ako to dopadne. Síce je to po hororovej stránke slabé, no nie je to úplne nepozerateľné. Priemerný horor, ktorý neurazí, ale ani nemusel vzniknúť. Hádam to uspokojí aspoň menej náročných hororových fanúšikov. Celkový dojem: 3/5. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Žánrová priemerovka, ktorá nevydesí toľko, koľko mohla. Mnoho ľakačiek je predvídateľných. Na druhej strane, film síce nebol až taký strašidelný, ale v celku bavil. Ale zároveň pripomenie, že sa nevymýšľa nič nové a stále sa dookola recyklujú tie isté témy a nápady. Prekvapí tvšak ým, že v dnešnej dobe nedať ani jednu posadnutú osobu z lgbt komunity... no nie je to trocha homofóbne? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)
  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)
  • Herec Ben Cross zomrel 18. augusta 2020 a natáčanie ukončil len desať dní predtým. (Arsenal83)

Reklama

Reklama