Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Náš běžný svět, ve kterém každý den žijeme, nemusí být tím jediným, který existuje. Je totiž ještě vždy ta druhá strana, svět tajemna a nadpřirozena, o kterém slýcháme jen z vyprávění a hororových povídek. Dostat se do něj můžeme omylem, vstoupením do špatných dveří, nebo třeba zvolením správné kombinace tlačítek ve výtahu, ale dostat se odsud, to je spíš otázkou života a smrti. Druhá strana je plná nejrůznějších tajemných bytostí, strašidel, stvoření z legend, ale i toho, co nikdo nikdy neviděl a ani nepopsal...
A právě v tomto jiném světě se, blizoučko od své vlastní smrti, nečekaně potkala mladá dívka Sorao Kamikoshi s dalším člověkem, stejně starou dívkou Toriko Nishinou, která ji na poslední chvíli zachránila. Od toho dne se běžný život studentky Sorao od základu změnil a spolu s Toriko začaly pravidelně navštěvovat tento tajemný svět a riskovat své životy. Co je k tomu vede? Snaha najít ztracenou kamarádku jedné z nich, možnost dozvědět se něco o nadpřirozenu, ale i příležitost vydělat si nějaké ty peníze. Tyto návštěvy jim mohou přinést mnohé, nebo je i dočista připravit o rozum! (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Přál bych si říct, že je Urasekai Picnic dobré a zajímavé anime, ale bohužel znám Flip Flappers. Atmosféra, nápaditost, odkazy na vše možné, příjemný vztah mezi hlavními postavami, tajemno, uspokojivý děj - to vše (a i další aspekty, které ze sebe takhle narychlo už asi nevysypu) mají Flip Flappers za mě minimálně o level až dva lepší! Ze začátku mě to zaujalo, táhla mě představa tajemného a temného světa, kde se mísí mytologie s realitou a kde jde každou chvíli doslova o život. Líbilo se mi, že pro vstup do tohoto světa musíte splnit nějaká pravidla, jako třeba zmáčknout tlačítka ve výtahu v přesně stanoveném pořadí a o to víc mě pak štvalo, že s přibývajícími díly to najednou vypadalo, že dostat se na druhou stranu je vlastně docela snadné a brány jsou skoro všude, dokonce i na vašem zadním dvorku. Také se ukázalo, že svět na druhé straně je spíš šedý než temný a po pravdě jsem měl i při sledování takového Kemono Jihen častěji husí kůži než tady. Ano, jsou tu nějaké zajímavé nápady, třeba "svět mezi" a líbí se mi tajemno vybudované kolem Satsuki a hádání, jaký je její vztah k oběma dívkám (především k Sorawo) a nejspíš tohle (Satsuki) bude ten hlavní důvod, proč budu ochotný se podívat na další řadu, pokud vyjde. Ovšem budu velmi doufat, že ta bude mít mnohem víc zajímavějších nápadů, stvoření, prostředí a vše na mě nebude působit často až tak nějak nevysvětlitelně prázdně a občas i "béčkově" (dějem, emocemi i animačně). 5/10 ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Velma a Daphne a jejich epizodické dobrodružství v jiné dimenzi, kde neplatí žádné pravidla ani logika (no ... ono upřímně snažit se používat na jakýkoliv horor logiku je samo o sobě nelogické). Po stránce GL osvěžující (žádné žánrové klišé, prakticky nulový perv pandering), po stránce děje velmi nevyvážené a obzvlášť druhá půlka celkem skřípe. I hlavní hrdinky by si zasloužily větší propracovanost. Ale nemůžu říct, že bych se vyloženě nudila. Takže za mě nakonec - not great, not terrible. 6/10 ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Vcelku se divím, že jsem vydržel. Asi jsem doufal, že se to episodu od episody v jedné chvíli zlepší. Chybka no... Příběh by se dal shrnout jako: 2 lesbické dívky (Girls Loooove) objevují alternativní realitu, kdy skoro v každém díle skoro umřou, jsou k smrti vyděšeny, pomalu PTSD, avšak na konci episody prohodí něco ve smyslu : "tak co kočko, kdy tam vyrazíme příště". Slovy klasika A vovovovotom to je, no. K půlce se objeví (spoiler, ale... who cares) zajímavější díl, kdy v alternativní realitě objeví uvězněné americké vojáky. Jenže holce spadne čočka z voka a vojáci zjistí, že ho má modré!!! (Ignorují přitom blondýnu, která má modré oči 2...) Proto po nich začnou střílet, holky nasednou do vlaku až VR odjedou. Další díly si na ně ani nevzpomenou. Až poslední. Najednou "Hej kočko, mrk mrk, vzpomínáš na ty vojáky, co po nás tříleli? Pojďme je zachránit!" a druhá na to odpoví "Aaaww, chtěla bych se s tebou vysp... ehm.. Vojáci... Ok!", a tak do VR vejdou, vojáky osvobodí od monstra, které... "jen stojí a špatně (velmi špatně a zle!!!) hledí, jinak stojí a nechá se zabít..."". The end. Závěrem: Úplně o ničem. Pokud bych ze začátku věděl, o (ni)čem to bude, tak do toho tolik neinvestuji. It's a trap! 30 % ()

Galerie (152)

Reklama

Reklama