Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní som si povedal, že to bolo celkom fajn, len ten záver dosť stuctovatel dojmy. Keď som si však spätne v hlave prehral zásadné momenty a reakcie postáv, tak výkričníky vyskakovali celú dobu, a nie len na záver. Len som sa snažil ich počas sledovanie usilovne ignorovať. Bez priameho pôsobenia atmosféry, kde je všetko a všetci divní, išlo vlastne o dosť veľkú tuctovku so zbytočnými logickými dierami. SPOILER: Prečo boli rodičia tak moc prepálení náckovia?, prečo zakopali tak strašne plytko? prečo učiteľka bola porno blbka?... Dajte si radšej Zhoubné zlo (2021) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cobweb zaujme predovšetkým tým, že napätie buduje vďaka atmosfére a absentujú tu klasické ľakačky. To ale neznamená, že tá atmosféra a budovanie napätia je dokonalé. Cítiť, že ide o materiál skôr do Kabinetu kuriozít a 50 minút by bohato stačilo. To platí ako pre dej, tak pre ústrednú myšlienku. Čo z nás (u)robí kruté okolie, s tým môžeme síce bojovať, ale úspešní byť nemusíme. V tomto smere si tvorcovia svojim spôsobom nechávajú otvorené dvierka pre druhú časť. Určite je plusom, že samotné monštrum vidíme iba v náznakoch, tieňoch a v celkovej kráse v podstate nikdy. Či to stačí k tomu, aby sme tento horor vyhlásili za originálny, by som pochyboval. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

The itsy bitsy spider went up the water spout. Down came the rain, and washed the spider out. Out came the sun, and dried up all the rain. So, the itsy bitsy spider went up the spout again. Zábavné. Ano, předtitulková pointa zbytečná (a možná celkově ne ideální dramaturgie... jako bych věděl, co to je...), ale pořád celkově lepší než Kostlivec. A… zlaté pravidlo hororů, za vše můžou děti. Takže se doma člověk nemusí bát :) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Indie horor krížený s príbehom z creepypasty. Horor, ktorý by chcel podobne ako nedávny, skvelý Barbarian stavať na tom, že diváka mätie, nie je úplne zrejmé o čo v príbehu ide a prečo sa postavy chovajú tak divne, a každých cca dvadsať minút poskytne nejakú novú informáciu, ktorou málo uhne inou stranou. Akurátže celé to mätenie je prekuktnuteľné pomerne skoro v polovici filmu, nie úplne to funguje po hororovej stránke a v závere sa Cobweb dopracuje iba k absolútne Béčkovému monster hororu, ktorý vlastne nie je ani veľmi prezieravý, ani inteligentný a vlastne ani dobre napísaný, pretože celé to chovanie postáv sa vlastne nezleje do jednej zmysluplnej skladačky, ale prakticky skončí u toho, že všetci sa chovali divne, pretože sa chovali divne a to je celé. Atmosféricky síce nie zlá, ale nič viac ako obyčajná hororová jednohubka v čase mojho hodnotenia na CSFD rapídne nadhodnotená v červených číslach. CELKOVO: 5/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Z počátku velice dobře vystavěný horor, který se tváří jako klasická lekačka ze strašidelného domu, aby se později ukázalo, že je vše jinak. Vizuálně výborně natočený (práce s kamerou je na hodně vysoké úrovni), ozvučený a hlavně zahraný, který v poslední dvacetiminutovce hodí chybnou výhybku, kterou naruší počáteční kvalitu, ale naštěstí ji úplně nezničí. Překvapivě kvalitní kousek. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama