Reklama

Reklama

Doktor z hor

(seriál)
Německo, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(více)

Recenze (268)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Taková seriálová procházka po Alpách,. . . někdy lepší, někdy horší díl, celkově nic extra, ale jako malej sem na to koukal z Babičkou. Jednoduchý nenáročný děj, pěkné prostředí, některé postavy mi byly dokonce sympatické a celkově nepřesáhl počet dílů 100, takže teoreticky i koukatelné. Po druhé bych to ovšem asi už nezkousnul. ()

viruscrack odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říct absolutní NE! Nemám nic proti němcům, ale tohle, pokud už teda natočily, mělo to zůstat v Německu, ať si to tam odtrpí. Mě tímto trápila babička, když jsem u ní byl na hlídání. Ale to nic nemění na mém úsudku. Mírně sexuálně nevyhraněný doktor je vždy ku pomoci. Přišlo mi to, jako německý psycho-medicínský MacGiver. ()

Reklama

Falco.araea

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkonkurenčně nejlepší telenovela, kterou nám vozila teta na videokazetách a my jsme se na ni potom s babičkou tajně dívaly, aby nám rodiče nenačapali. Radši to nebudu hodnotit, protože je to velmi sporné mezi pěti hvězdičkami a odpadem, ale co já jsem se na tom naučila důležitých slovíček! No vážně, na výuku jazyka je to úplně jako dělané, 72 hodin poslechů vám žádná učebnice přece nedá! :-) ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Doktore z hor, pálí mě nesnesitelně čurák. Ty kapky z Alpen Milch, které jste mně minule předepsal, vůbec nepomohly. Přes den se to dá, ale večer je to peklo, až z toho začínám jódlovat. Zabíralo, když jsem si péro máčel po večerech v květináčích, do kterých jsem předtím nachcal. Ale vysral jsem se na Vaši neúčinnou léčbu. Následně jsem kontaktoval doktora House, ten mě párkrát přetáhl po péru holí a je po svědění. Ale co s Vámi?! Co s mrzkým seriálem, který nelze ani pořádně nadabovat, respektive ho nechce nikdo dabovat, a tak se k tomu uvolilo vynikající dabing studio Brno. Co uděláte, když na vás echt němčour promluví s brněnským přízvukem. Zdrhnete od tv obrazovky. Co je, prosím pěkně, dobrého na tom, když nesympatičtí herci přecházejí z jednoho nudně, úděsně natočeného obrazu do druhého a pronášejí fatální repliky typu "Gerdy, zajdi za doktorem..." To má tomu ryšavému pičusovi jít vylízat prdel, vymlaskat koule, nebo co?! Protože fakt z toho nejsem moudrý. Dialogy šílenost, zápletky šílenost, režie nemožná, a tak se ptám, co se na tom divákům mohlo líbit?! Jediným smítkem normálu je díl, ve kterém doktor zakalí v lavině. Mohl jsem oslavovat, že seriál navždy zmizel, ale jen do roku 2008, kdy se vrátil doktor v přetransformované sérii a s novými příběhy. Klidně si pustím celou Esmeraldu, Ordinaci v sadu od prvního dílu a napíši Nově, jestli by mohli reprízovat Ulici, ale nikdy, opravdu nikdy po mně nechtějte, abych absolvoval, byť jen jediný díl s Brk doktorem. To kurva, ani omylem! 0% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Já tyhle Doktory "odevšad" (většinou zapadákovů) prostě nemusím. Většinou jede štáb podle suché šablony, kde je místo akorát pro prázdné řeči a několik obecných pravd (řečených tak, že jim pomalu nevěříte). Slizoidně vlezlý hlavní hrdina měl dostat metál za strkání nosu do cizích věcí a zázračné schopnosti uzdravovat bez lékařské zručnosti. Hold šmejd (ten seriál). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Filmování probíhalo v rakouské obci Wildermieming. Příběh vycházel z úspěšných románů. (dyfur)
  • První čtyři série zaznamenaly nečekaně obrovský úspěch napříč celou Evropou. Každý týden tento seriál sledovalo přes deset milionů diváků. (mar48)
  • Představitel hlavního hrdiny Gerhard Lippert se objevoval v prvních 4 řadách a natočil 60 dílů. Poté se sám rozhodl seriál opustit. (M.B)

Reklama

Reklama