Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

xander 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný kriminálny triler, ktorý by bol bez Johna Travoltu o triedu slabší. Pretože je to už stokrát vydený príbeh v hviezdnom balení. James Woods je zaujímavý aj na menšom priestore, tak ako James Cromwell, ale Madeleine Stoweová a Timothy Hutton sú príliš nevýrazný. Nieje v tom príliš akcie , je to priemerne napínavé, ale celkom dobre sa na to pozerá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sotva armádní vyšetřovatel Paul Brenner dokončil nebezpečný případ překupníka zbraní, je odvolán k dalšímu zločinu. Na vojenském cvičišti bylo nalezeno nahé tělo zavražděné ženy, připoutané k zemi stanovými kolíky. Jedná se o dceru velitele posádky, která na základně vyučovala metody psychologického boje. Paul má pouhých 36 hodin na to, aby našel vraha. Stopy ho zavedou až do sadistického doupěte. John Travolta v jedné ze svých dalších dobrých rolí. Klady: John Travolta si poradí i v akčních scénách + film se z akčního thrilleru posouvá nenápadně i do jiných žánrů + kvalitně vyvedené akční scény + napínavé pátrání po vrahovi + originálně zachycené vojenské prostředí + nechybí dobré zvraty v ději. Zápory: dramaturgická nevyváženost - slabší záporák - filmu se nedaří dostatečně seriozně nahlížet na politický stav v americké armádě. Mé hodnocení: 70% ()

Reklama

lareinna 

všechny recenze uživatele

Očakávanie napätia v plných dúškoch nie veľmi odporúčam, ale na druhej strane je to skvelý film 90 rokov minulého storočia :), ktorý má výbornú myšlienku a dobrú zápletku. Celý ten želaný efekt dotvára samozrejme hlavne Johny Travolta svojou mohutnou osobnosťou a krehká a pekná Madeleine, ktorá mu pomáha s vyšetrovaním vraždy. Americká armáda v plnej kráse, do istej miery zatienená špinavosťami a zastieraním skutočnej pravdy nakoniec očistí svoje krásne "americké meno“ vďaka vojakom ako je napríklad Johny, ktorý sa neváha kvôli pravde a spravodlivosti postaviť aj vysokej vojenskej a politickej šarže – generálovi. ()

Puchyr 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek, Samotný scénář je průměrný, ovšem záleží na tom jak se to padaří ztvárnit na plátně a hlavně kým. Příběh mě od začátku zaujal a trocha toho správného krimi napětí tam byla. Zajímavé je i prostředí vojenské základny, kde máte pocit, že se nic stát nemůže. Je ale naprosto jasné že tahounem a motorem filmu je Travolta díky němu se mě film nejen zaujal, ale i posadil a dokonce nepustil. I průměr se dá prožít nadprůměrně a dobrý začátek na lodi a neobvyklý závěr,,, Ten se mi líbil. Stylová je i atmosféra základny, všude přítomné lží, strachu a nejistoty,, k tomu dobré soudtracky a Travolta co sype jednu hlášku za druhou 70% s trochou pochopení a nadsázky i klidně 75% Rozhodně nedělá thrillerům ostudu. ()

snake 

všechny recenze uživatele

Ve filmu nevidím nic jiného, než obyčejný thriller s prostředí americké armády (bohůžel hvězdy a pruhy mě doopravdy neberou) . John Travolta mně přijde zcela toporný, ostatně jako v 90% jeho filmech.Režie není ničím zajímavá a k tomu mě tyto filmy připadají všechny stejné.Jo a "movie",Tomb Raider je sice sračka ale aspoň s kapkou originality a špetkou humoru.Tento film nemá ani jedno. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Filmový zámek se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Karlos80)
  • V jedné z fází projektu byl největším adeptem na roli Paula Brennera John Cusack. Postavu ale nakonec neztvárnil pro svůj nízký věk. (Coldrex)
  • Paul Brenner (John Travolta) říká generálu Campbellovi (James Cromwell), že narukoval do Vietnamu jako nezletilý a generál mu tehdy v hodnosti kapitána velel. Jednou k němu přišel a povídá, že Boston porazil St. Louis v šestém zápase play off. Boston však stejně prohrál. Jednalo se o zápas mezi Boston Bruins a St. Louis Blues v roce 1970. Boston prohrál sedmý zápas a St. Louis získalo Stanley Cup. (JohnSmith)

Reklama

Reklama