Reklama

Reklama

Ztracené město

  • USA The Lost City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Loretta Sageová (Sandra Bullock) píše úspěšné romány, které se odehrávají na těch nejexotičtějších místech. Že prakticky nevystrčí paty ze svého bytu, je vedlejší. Dalším paradoxem je fakt, že jejího dvorního hrdinu, okouzlujícího dobrodruha Dashe, ztělesňuje na obálkách jejích knížek velmi nepraktický ňouma Alan (Channing Tatum). Je sice sexy, ale k ničemu, a to ho dost trápí. Rád by udělal něco hrdinského. Dostane příležitost, když lehce šílený miliardář (Daniel Radcliffe) spisovatelku unese přímo před jeho očima. Tenhle člověk si totiž vzal do hlavy, že Loretta ve své poslední knize detailně popsala cestu k mýtickému Ztracenému městu, v němž se ukrývá poklad nedozírné hodnoty. Než se Loretta naděje, sedí v letadle, které ji převáží na exotický ostrov kdesi v Atlantiku. „Kluk z obálky“ Alan se rozhodne svou autorku zachránit, ale vědom si svých limitů, přibere na cestu osobního trenéra, opravdového dobrodruha (Brad Pitt). Společnými silami se jim sice podaří vyprostit Lorettu ze spárů únosců, ale tím jejich dobrodružství uprostřed tropické džungle zdaleka nekončí. Naopak, právě začalo. A bude stokrát šílenější než ta, o kterých se Loretta rozepisuje na stránkách svých bestsellerů. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (465)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Znalý divák si vzpomene na starší a mnohem lepší filmy, které tenhle snímek vykradl, ale i tak se sem tam podaří z omleté matérie vykřísnout nějaký drobný vtípek. Putování tuponě a indoorové spisovatelky džunglí sice není žádná velká zábava, a už vůbec ne žádná velká kinematografie, ale na volné odpoledne, když se člověku do ničeho nechce a nemá zájem se na film moc soustředit, to stačí. SHRNUTÍ: Honba za diamantem po letech, v hodně vyvařeném vydání. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nee a Nee a ne a ne. Příště rozhodně už ne!" Kravka Buldog zde otravně bučela latinsky, tedy i já si s dovolením smočím pysky, neboli humectat labia jak říkáme my, staří latiníci. Stultus facile ad credentum impelluntur. Přeloženo do csfdštiny: lepších filmů neznalí věří, že Ztracené město je skvělý dobrodružný film. Tragicky mimózních 55%, ach jo. Co za "poklady" jsem si z pralesa odnesl já? Tedy kromě pijavic na prdeli, vzteklého prskání a tiku v oku? 100+1 důvodů, proč nenávidět Sandru Bullock, pohrdat Chaningem Tatumem, politovat Brada Pitta a sobě dát pár facek, do jaké slabomyslné infantilní trapárny jsme já a on omylem vlezli. Dvě poznámky do mého notýsku: definitivně dát nesoudnou divnobábu Bullock do klatby, čili zařadit do škatulky "S touhle obstarožní diblíkovskou paní už opravdu žádný další film ne-e". A za druhé, servat ze zdi v mém dětském pokojíčku plakát Daniela Radcliffa z divadelní hry Equus a naložit s ním hanebným (nepublikovatelným) způsobem. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to umění. Mít k dispozici jména jako Bullock, Pitt, Tatum nebo Radcliffe a stejně natočit hovadinu o ničem je známka punku. Mlácení prázdné slámy v pěkným kulisách se kvůli Netflixu bohužel šíří i mezi ostatní produkce jako mor. Světlou výjimkou je velmi krátká, ale zatraceně stylová sekvence s keto Bradem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako cekal jsem, ze to bude kravina, ale i tak jsem se docela tesil a prvni pulka me vlastne docela mile prekvapila. Bullock ve svy klasicky nervozni ukecany roli, navic tahle zenska snad nestarne, skvelej vymletej model Tatuma, fajn Radcliffeuv zaporak a dokonalej Pitt. Jednoduchej, ale odsejpajici dej, spousta vtipnejch dialogu, neco toho dobrodruzstvi v dzungli a pohodova akce. Kdyby to takhle vydrzelo az do konce, byl bych spokojenej. Jenze v druhy pulce se tvurci vykaslali na nejaky vtipny blbnuti v dzungli a misto toho meli potrebu rozvijet vztah hlavni dvojice. Furt se najde sem tam nejakej slusnej for, ale jinak to je docela predvidatelna nuda. Skoda, nakroceno bylo slusne a Pittovo zachrana mise je genialni, takhle jen obstojny 3*. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nudné, nezábavné a stokrát opakované. Pravdu dí ti, že Brad Pitt ve filmu posečkal jen krátký čas, ale využil jej pro sebe dokonale. Každopádně po Bullet Trainu začínám mít dojem, že nemá štěstí na role a nerad bych aby skončil jako starej Cage. U tohohle filmu jsem navíc s hrůzou zjistil, že nikdy neříkej nikdy a že se ze mně možná stává gerontofil. Sandra totiž na svých skoro šedesát vypadá ve filmu i přes vytunění mejkapem fakt skvěle a člověk se občas s uzarděním nachytal jak jí celkem často pohledem sklouzává do toho bezpočtu  všelijakých záhybů a oblin pod těmi flitrovanými šaty. Viděl jsem to v rámci simply escort mission s omladinou poté, co jsem od manželky dostal čočku za nabídnutý horor-thriller Constanine a musím konstatovat, že toto je pro omladinu naprosto nezávadné a sterilní jako náplast v lékárničce. Dávám tedy za dvě pijavky. * * ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Modré auto, na ktorom jazdili v džungli, sa volá Bajaj Qute. (figis20)

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

26.11.2022

Zatímco fanoušci, respektive spíš fanynky herce Channinga Tatuma (Loganovi parťáci) netrpělivě vyhlíží očekávaný třetí díl série Magic Mike v češtině známé jako Bez kalhot, server Deadline nyní… (více)

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama