Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (316)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americké silně sociálně laděné krimi drama s až britským vyzněním (dost se podobá třeba britskému krimi seriálu Šťastné údolí atd.) tematizující ženu coby hrdinku. Seriálový portrét sociálně rozvrácené Ameriky, odvrácené strany amerického snu. Komunita jako požehnání, ale i prokletí. Dost mi to rovněž připomínalo kultovní seriál The Killing, zvláště pak jeho americkou verzi - a to nejen kvůli podobně smutné životem decimované policistce (Kate Winslet je tu opravdu skvělá - mimochodem třeba ten její pennsylvánský přízvuk je dokonalý). Vysoký standard produkce HBO byl opět zachován... Doufám, že tento seriál bude mít další série... ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná minisérie, která stojí a padá na hereckých výkonech a atmosféře městečka a místních obyvatel. Jelikož příběh a zápletka by se dal odvyprávět v jedné delší epizodě, musí zde hrát hlavní roli sám život Mare, což funguje na jedničku. Je obyčejná, přesto pečlivá, místy nepříjemná a vlastně ji fandíte. Na konci už bylo trochu zřetelné, jak to vlastně bylo, takže obří překvapení se nekoná, ale to vůbec nevadí. Kate zahrála bravurně. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můj syn se zabil, Lori. Je mi líto, že neumím rozproudit zábavu.“ - „Aby bylo jasno, nikdy jsi neuměla rozproudit zábavu. Všechny od sebe odstrkuješ.“ - „Tebe taky?“ - „Já se ale nedám.“ Jenže aby to nebylo mnohem těžší, než se může zdát…V přehršli nových seriálů jsem vsadil na koně z dílny HBO. A byla to trefa do černého! Kate nezklamala a luxusní prostor, který dostala, využila maximálně. Její ironický, zahořklý, zraněný policejní buldok, který využívá práci k tomu, aby nemusel řešit osobní problémy (při nichž i „uklouzne“), byl jasným tahounem. Tím spíš, když se pohybuje v nevelké, uzavřené komunitě, kde se všichni znají a vědí o sobě doslova vše. A právě vyváženost sociální tématiky spolu s krimi vyšetřováním (falešná vodítka, která diváka umně strhávají ze správné cesty) mě moc bavila. Konec byl možná malinko natažený, ale mělo to svůj důvod. Za mě slabších 5*. „Užila sis to?“ - „Jo, jasně. Jako každej, kdo jde na svatbu exmanželovi.“ - „Ale zvládáš to dost dobře.“ - „Jo, ty tři Bloody Mary předtím mi asi pomohly.“ ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

S Kate Winslet už jsem pár filmů viděl a nikdy mi nevadila. Zároveň to ale není ani herečka jejíž filmy bych vyloženě vyhledával. Tady ale zahrála asi nejlíp z toho co jsem s ní vyděl. Řekl bych, že herecky zraje jako víno. Ale musím přiznat, že hned v prvním díle si Kate Winslet potažmo její postava Mare moje sympatie nezískala. Taková mužatka na přesdržku. Ani né tak vzhledem jako chováním. Celkově jsem měl po prvním díle pochybnosti a obavy co bude dál. Ale s přibývajícími minutami a díly se mi začínal seriál líbit víc a víc. S čímž je spojený, že se divák dostane víc pod kůži Mare a začne s ní pomalu soucítit, protože se postupně dozvídáme, že se s ní život zrovna moc nemazlil. Proto ani není divu, že se chová tak jak se chová. Ke konci jsem byl na Mare a její sarkastický hlášky tak naladěnej, že mi až bylo líto, že to všechno končí. Když to shrnu tak ikdyž to tak po prvním díle nevypadalo tak se z toho nakonec vyklubal velice povedenej seriál(minisérie), kterýmu nechybí dobrý herecký výkony, poutavej děj(příběh), překvapivej a nečekanej konec, atmosféra, napětí a třeba ve čtvrtým díle jsem se od plic zasmál takže i černej humor a sarkastický hlášky Mare. Tleskám a doporučuju. Silný 4 hvězdy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mare z Easttownu není zdaleka jen obyčejný, kriminální seriál. Je to také sonda. Sonda do duší, do vztahů, do společnosti. A v tom je asi jeho největší síla. Když připočtu zajímavý, netuctový příběh, výtečné herce, vedlejší kriminální linku a hlavně (ne)očekávané rozuzlení, vychází mi z toho nejlepší krimi/drama série, co jsem letos viděl. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení probíhalo během pandemie covidu-19. Herci a štáb byli kvůli tomu každý den testováni na přítomnost viru. Celkem bylo provedeno kolem 10 000 testů. (oli009)
  • Kate Winslet (Mare Sheehan) nosí počas celého seriálu parochňu a falošné obočie. Herečka sa s režisérom a vizážistami zhodli na tom, že Mare je typ človeka, ktorý sa pozrie do zrkadla maximálne tak keď si ráno umyje zuby, a po zvyšok dňa to už nemá dôvod robiť. Presne tomu mal odpovedať jej vzhľad. (matthew.17)
  • Jako výkonná producentka a herečka hlavní role se chtěla Kate Winslet (Mare Sheehan) ujistit, že se každý na place cítí být součástí projektu a nikomu se nedostává jiného zacházení. Proto když zjistila, že by měla mít větší karavan (ve kterém herci tráví čas mezi scénami) než ostatní herci, odmítla to s odůvodněním, že všichni na place by si měli být rovni. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama