Reklama

Reklama

Demonik

(festivalový název)
  • Kanada Demonic (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Carly a Angela jsou dcera a matka, které spolu moc často nemluví. Když Carly kontaktují z nemocnice, kde Angela leží v kómatu a s jizvami na rukou, jen velmi neochotně přistoupí na experiment: pomocí počítačové simulace může s matkou promluvit. Tím ovšem žena probudí ďábelské síly, které jen tak zastavit nepůjde. Film Neilla Blomkampa slibuje intenzivní kombinaci duchařského hororu a napínavého sci-fi thrilleru. (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (61)

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chci mít k Blomkampovi ještě nějaký respekt, musím dát tomuhle odpad. Je až absurdní, jak moc je ten film špatný na všech úrovních. Tak moc špatný, že v tom chci hledat nějaký artový záměr, ale fakt ne. Špatně nasnímané a nastříhané dialogy (z nichž většina by se z filmu dala vystřihnout - celých prvních 20 minut neobsahuje informačně ani stylisticky nic, co by tu potřebovalo být), příšerně vedení herci, nudné lekačky, lore tak směšné, že jsem ho chtěl víc, protože při příchodu křesťanského komanda jsem se začal aspoň smát, když už nic - bohužel ve filmu moc nepobylo. Je to na úrovní Youtube amatérské produkce náhodných dětí, co si hrají s kamerou. A to myslím smrtelně vážně. S Blomkampem jsem po projekci mluvil a teda tohle jsem mu neříkal, takový nervy nemám, ale trochu mě rozesmutnil jeho závěr, že přijetí tohohle filmu je tak špatné proto, že se vymyká jeho ostatní tvorbě. Jako jo, pokud tím myslí vymyká svou absurdní špatností. Já chápu, že je těžké přijímat tvrdou kritiku, ale tady se je potřeba poučit. Jako přeju mu úspěch, i to myslím vážně. Mám rád energii filmaře samouka, který si náhodou vydobyl lepší postavení. Ale tohle už se nikdy nesmí opakovat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako nízkorozpočtový horor nejakého nezávislého štúdia by sme brali Demonik ako slušnú jednohubku so solídnou atmosférou a niekoľkými fajn scénami (Sam s maskou). Ako film Neilla Blomkampa ide o sklamanie a pokiaľ má niekto dojem, že predstaviteľom zostupnej tendencie svojich filmov je Shy, tak Neill ho dokonale tromfol. Pretože Shy točí skôr v sínusoidách. Dialógy občas vážne bolia... are you ok? ...ok...let´s go... don´t go there a podobne... kresťanská symbolika už nemohla byť viac prvoplánová. Avšak film som vnímal od začiatku ako hororové béčko a neriešil som, že je to posledný Blomkamp, takže môžem dať s pokojným svedomím tri hviezdy. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Démonický havrane, Vatikán tě dostane!" Fakt netuším, co se v tom Vatikánu na katedře aplikovaného exorcismu vyučuje, když si pak diplomovaní vymítači na démona berou... střelné zbraně! Ale výbavičku měli slušnou, málem i rotačák. ROFL. Těm bych žádnou zakázku na vymítání nepřiklepl, z bezpečnostních důvodů. Jak se říká u nás na vsi: kůň je nebezpečnej zezadu, vůl zepředu, ale exorcista ze všech stran! Mistr rybář Blomkamp kdysi v District 9 vylovil ze zdánlivě mrtvého scifi moře síť chutných kreveťáků, bohužel tenhle jeho pokus posednout mě mě na zadek neposadil. Korunu všemu nasadilo WTF finále. Proč se zplozenec pekelný nechal napálit jak malej Jarda? Buďto byl rozumu mdlého náš démon, neboť nepozná falešnou mrtvolu, ani když v ní právě přebývá, nebo měl slabou chvilku mistr Blomkamp, domnívající se, že vyjebávat s diváky i s celým exorcistickým universem je jeho svaté (!) právo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Než zavrhnete a zatratíte svou matku proto, že je to masová vražedkyně, tak se nejdřív laskavě přesvědčte, že v tom nemá prsty nějakej rarach, kterej ji posednul, páč potom je v tom vaše máti úplně nevinně, kapiš? A na to přesně kápne naše hlavní hrdinka v jakýsi virtuální realitě. Mimochodem pěkná kočka, taková vylepšená verze Noomi Rapace. No a tahle fešanda se rozhodne si to s rarachem vyřídit pěkně fejs tu fejs. Nic jinýho jí totiž nezbejvá, páč jinak by ji posednul taky. A je na to úplně sama, jen záda jí kryje její bejvalej, protože vatikánský specnaz komando pro boj s Ďáblem, plný vysvěcenejch svaloušů, vyzbrojenejch svatejma relikviema a pokérovanejch okultníma symbolama, dopadne v konfrontaci s přerostlým pekelným havranoidem dost neslavně. No, asi jsem prozradil už dost, takže jestli nakonec uspějou naši dva civilové, se nechejte překvapit. Jen doplním, že triky jsou sice levný ale sympatický, béčková zápletka je dobrá a herci vcelku taky, takže po večeři před spaním ideální mozkovýplach. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja vlastne ani neviem, či mám chuť tomu dať „až“ 2*. Ale dám ich, lebo to môže znieť neuveriteľne, ale v živote som videl ešte oveľa horšie horory. Aj keď neviem, či Demonik vôbec horor je (asi až ku koncu a aj vtedy je to otázne... a hlavne vtedy už bolo neskoro). Nesympatická hrdinka, nulové tempo rozprávania, absolútne mdlá a nezaujímavá zápletka, stopové prvky po atmosfére, skoro žiadne zapamätateľné scény, povinné akčné finále a postavy, ktoré nie sú schopné vystreliť a držať baterku ako normálni ľudia. Prvý (a zároveň posledný) vyložene super film, ktorý som od tohto režiséra videl, je z roku 2009. Takže asi toľko. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo tajne počas pandémie COVID-19 v strede roku 2020 v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (Real Tom Hardy)
  • Velká část filmu využívá techniku zvanou „volumetrické video“, což je typ volumografie a fotogrammetrie, díky které je možné zaznamenávat trojrozměrný prostor. Uživatel se tak může v reálném čase pohybovat ve videu dle svého uvážení. (HellFire)

Související novinky

Neill Blomkamp píše scénář k District 10

Neill Blomkamp píše scénář k District 10

27.02.2021

Je to už dvanáct let od doby, co do kin dorazilo akční sci-fi District 9 jihoafrického režiséra Neilla Blomkampa (Elysium, Chappie). Snímek získal velmi pozitivní reakce od kritiků i diváků, byl… (více)

Reklama

Reklama