Reklama

Reklama

Obchoďák smrti

  • Česko Obchodní dům hrůzy (více)
Trailer

Protector je název nového robota pro ochranu obchodního centra. Konstruktér vytvoří tři prototypy, které mají za úkol ochránit centrum před krádežemi a zneškodnit případné zloděje bez poškození zdraví a života. Problém je ale v tom, že když se zavřou bezpečností vrata obchodního domu, Protectory začnou pronásledovat skupinu lidí, která v objektu zůstala. A bohužel nejsou ani zdaleka tak neškodní, jak se zpočátku zdálo. (IFA movie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Spock 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli bych tohle nazval hororem. Spíše takovou hororovou komedií. Místo toho abych se snad bál, musel jsme se spíše smát. Děj je prostinký a atmosféra také chabá. Tři vraždící roboti-hlídači, se pokouší zlikvidovat několik opozdilců v nákupním středisku. Nechybí klasické stylizace účastníků a vyvražďovačka může začít. Jednu hvězdu dávám za „komediální prvky“ nikoliv za ty hororové. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Samotné nakupování je pro mě vždycky hrozný horor. Jak si mám vybrat z milionu věcí, které se všechny tváří úplně stejně? A pak ještě vystát pořádnou frontu? Pche. Takže jsem čekal, že z hororu odehrávajícím se v nákupním centru polezu po zdi. Nestalo se. Chopping Mall je roztomilý (Opravdu pro to nemám jiné slovo) trash, který nejvíc doplácí na to, že na začátku vůbec nepředstaví hlavní postavy, takže po mně nikdo nemůže chtít, abych se bál o frajera, který pracuje na žvýkačce takovou rychlostí, že jsem každou chvílí čekal, kdy si vyhodí čelist a který se najednou objeví na scéně, bez nějaké představovačky, která by mě donutila mu fandit. A strach rozhodně nenaženou ani robůtci, kteří vypadají jako kříženci Aplhy ze Strážců vesmíru a Čísla 5. Největší problém je, že selhává i komediální část, která by v takovém případě měla přebíjet tu hororovou, ale dobrých vtipů či zajímavých úmrtí se člověk nedočká a tak si všímá takových zbytečností jako jsou stupidní dialogy a podivné chování některých postav (Proč vystrašená dívka rozbije horní část výlohy, když pak vymlátí i dolní panel skla a proleze právě spodní částí?). Přesto za 80s hudbu, pěkné dudánky a krátkou stopáž dávám 2*, i když to nebyla taková sranda, jaká by se dala čekat. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Firma Secure-tronics vyvinula prelomový bezpečnostný systém na ochranu objektov. Robotické jednotky Protector 101 sa majú postarať o zneškodnenie a zadržanie prípadných narušiteľov a zlodejov. Tri tieto moderné roboty sú umiestnené vo veľkom obchodnom dome, aby zabezpečili jeho ostrahu. Zdá sa to byť výhodné a spoľahlivé riešenie. Keď však elektrický skrat poškodí riadiaci počítač z robotov sa stanú nebezpečné zabijácke stroje. Nákupné centrum sa vďaka ich vražednému vyčínaniu zmení na "Obchoďák smrti". ** ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že poměrně vysoké hodnocení nevystihuje moc kvalitu filmu. Klasické osmdesátkové béčko je tentokrát jaksi nezáživné i přes všechny ingredience (krev, úchylný scénář a námět, sex), které k žánru patří. Inu i na zkurvení osmdesátkového béčka musí být talent a ten pan Wynorski rozhodně má. ZAJÍMAVOST: Jim Winorski dal hlas třem zlým robotům. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Napadlo vás někdy, jak by to vypadalo, kdyby se Číslo 5 po zásahu bleskem nestal živým, ale zbláznil se a zmagořil? Tak přesně tohle napadlo Jima Wynorského a natočil o tom film. Klasickou osmdesátkovou levnou a jednoduchou sci-fi horrorovou řežbu plnou koziček, prdelek, rozstřelených hlav, holek házejících molotovovy koktejly a vraždících robotů metajících laserové paprsky. Prostě něco sice tupého a brakového ale naprosto a zcela účinného. Na tomhle jsem vyrůstal, to se mi jednoduše nemůže nelíbit. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Ve stejném obchodním domě se natáčel film Komando (1985). (Fenk)
  • Režisér Jim Wynorski poskytol svoj hlas trom robotom Protektorom. (beso74)

Reklama

Reklama