Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé vesnice se chystají na Velikonoce, chlapi před hospodou komentují zelené pivo a nebezpečí chemtrails, když oslavu na návsi naruší náraz dodávky do kašny. Řidiči se podařilo zmizet, lidem je ale jasné, že šlo o teroristický čin. Bezpečí celé vesnice teď závisí na hasičích, na jejich odhodlanosti a akci. Miroslav Krobot hraje náčelníka hasičů, pro něhož celá situace znamená nebývalou vzpruhu. Michal Isteník představuje jeho zástupce, jenž poprvé poznává, co to je mít přehnaný strach o rodinu. Má dobré srdce, jen moc věří tomu, co mu kdo řekne a co zjistí na internetu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (237)

zdenny odpad!

všechny recenze uživatele

12 %. Co kdybych ja natocil film o ceske mladounke sestnactilete holce, kterou znasilnil muz cerne pleti? Asi bych byl za nacistu a fasistu. Co je potom svazak Koloman, kdyz utoci na sve vlastni lidi? A co je kurva spatneho na tom, ze chlapi piji pivo? PS: Pred mozna ani desetiletim lide ve Svedsku nezamykali domy a auta. Dnes jim "modrooci blondaci" znasilnuji holky a strili v ulicich jine lidi. PPS: Radsi uz nepokracuji, protoze dnesni svoboda slova je jen pro nektere Kolomany. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut režiséra Adama Kolomana Rybanského je až překvapivě vyzrálý film odehrávající se v malé české vesnici. Kombinaci zahnilé méněcennosti, umanutosti, xenofobie a strachu z neznámého pod vlivem dezinformací podává v tragikomické formě, s bohatým využitím absurdního a černého humoru. Po herecké stránce vynikají vedle tradičně skvělého Miroslava Krobota také Michal Isteník a Anna Polívková, kteří zde hrají manželský pár. (80%) ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to sice ta obvyklá pražácká projekce venkovanů s Krobotem (TM), ale upřímně, kdo se na nás za to může zlobit po tomhle a tomhle. Naopak je podle mě třeba vyzdvihnout s jakou empatií film s postavami pracuje a jak je obhajuje jako prosté oběti krize maskulinity. Hasiči již dva roky nemají co hasit, nad nimi si létají letadla, kterých sami nejspíš nikdy nevyužijí a sem tam přijde z města nějaká nová povinnost, jako že třeba již nesmí kouřit v hospodě, ačkoli tam sedí dokola jen ti samý čtyři lidé. Není divu, že z flustrace si vyrobí nový životní účel, v němž mohou být za hrdiny a bojovníky. Rybanský perfektně pracuje se třemi atributy: 1) statickou scénou zaplněnou povědomými artefakty a s perfektně rozloženými postavami (pro bonusový humor se fakt nebojte pátrat očima po záběru); 2) zvukovým druhým plánem ("Můžeme si tady zahajlovat?" "Duranga!" , nelidský řev v pozadí, když protagonista prochází nervózně nemocnicí); 3) .....ty vole ten třetí jsem teď zapomněl. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Milá komedie o voličích SPD, inspirovaná mediálně známým případem prvního českého teroristy Jaromíra Baldy. Jen je škoda, že je to taková jednohubka, toto téma by si zasloužilo celý seriál, inspirací je v mnoha "vlasteneckých" skupinách na FB víc než dost. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem chuť na tlačenku. A to všechno kvůli těm podělaným chemtrails! U nás doma přitom moc dobře ví, že já normálně jím jen saláty, každý den cvičím a zásadně nepiju... Kdybych navíc nebyl v sále sám, ostatní by mi určitě potvrdili, že tenhle film je jen promyšleným reklamním tahem korporací, které nám chtějí píchnout 5G čipy a po vypršení záruky obětovat naše nicotná těla Alláhovi! Inu... Ocenil bych, kdyby se hasiči ještě trochu více odvázali, ale jako zrcadlo doby? Více než dobré. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se ve Chvalnově ve Zlínském kraji. Hřbitov se nachází v nedalekém Roštíně. (skudiblik)
  • Inspirací k námětu byl teroristický útok spáchaný Jaromírem Baldou v roce 2017, kdy na železniční koleje pokácel strom. (Azurose)
  • Scénář k filmu vznikal od roku 2017. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

15.03.2022

Medzinárodný filmový festival Febiofest Bratislava začína 16. marca do kinosál uvedie 75 filmov. Tie budú rozdelené v 8 sekciách – V strede Európy-súťaž krátkych filmov; V strede Európy – mimo súťaž,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno