Reklama

Reklama

Matka versus android

Trailer

VOD (1)

V postapokalyptickém světě, kterým otřásá krvavá vzpoura androidů, se mladá těhotná žena s přítelem zoufale snaží dostat do bezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Olík 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli na vánočním večírku řešíte spermie čerstvě zabydlené ve vašem vajíčku a za minutu vás s vanou nahání elektroničtí pikolíci po lese, aby se na závěr váš partner bez noh koukal, jak dítě samo odjíždí do Korey. Člověk by na první dobrou řekl: „slušný bizárd“. Opravdu prapodivná zápletka a prapodivně znázorněná.  Všechno zmatlané dohromady a jako bonus spousta nesmyslů a nelogičností. Nejvíc mne zaujala Chloë Grace Moretz, která by z fleku mohla hrát čtyřicetiletou matku alkoholičku, ale jinak tak trochu utrpení. Androidi se vzbouřili v postapokalyptickém světě a mne do toho jako naschvál začala bolet jizva po císaři……za mne opravdu NE. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když mě film sbalí do deseti minut bývá to známka kvality a tomuhle filmovýmu fešákovi se to podařilo levou zadní. Nevím přesně co se tady z hlediska hodnocení pořádá zase za sabaty a nehodlám to ani číst, ale tohle byla dokonalá atmosferická pecka. Vizuálně depresivní lahůdečka, které nechybí kvalitní akční scénka, ano je jen jedna, ale to nevadí, protože to má něpětí a fantasticky hrající Chloë . ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Vo svojom jadre prakticky zombie horor, akurát namiesto zombies tu sú šialení androidi, ktorí sa však chovajú rovnako ako zombies, len im občas svetielkujú oči a namiesto krvi z nich strieka čierna tekutina. Tento samotný nápad je rozhodne originálny a určite oceňujem kreativitu tvorcov. Bohužial ostalo iba pri nápade a nič iné originálne Mother/Android neponúka. Keď už vo filme dôjde na nejakú tú naháňačku s androidmi, tak síce dokáže byť jemne napínavý, ale tieto scény sú všehovšudy tri v takmer dvojhodinovej stopáži a zvyšok sa utápa v obohranom príbehu, ktorý s pribúdajúcimi minútami upadá do čoraz väčšieho bahna. Prvú cca hodinu som síce bol trpezlivý a dokonca aj zvedavý ako režisér bude s podobným námetom pracovať a kam ho posunie. Lenže potom tu Chloë začne dávať one-shot, one-kill na lietajúce drony z motorky jazdiacej lesom snáď lepšie ako Lara Croft, kopia sa nielen podobné zbytočne hlúpe scény, ale aj neznesiteľné množstvo nelogickostí ako záver, kde sa Chloë na invalidnom vozíku s práve porodeným vreštiacim deckom v náručí musí dopraviť do suterénu, lebo iba ona jediná musí stlačiť tlačídlo s elektromagnetickým pulzom, napriek tomu, že tam pobehuje desiatka vojakov, ktorých ale nezaujíma nič iné než sa nechať zabiť andoroidmi, však prečo by niekto z nich utekal doslovne o pár metrov ďalej stlačiť to posr*né tlačítko, všakže. Sentimentálny záver, kde sa desať minút prehnane plače a ktorý sa snaží tlačiť na emócie a dojímať diváka tým, že má hlboko súcitiť s dieťaťom Chloë, ktoré porodila asi tak päť minút pred koncom filmu už je skôr vyslovene na smiech. Škoda, pretože potenciál tu bol. Tých pár scén s vražiadcimi zombie-androidmi celkom funguje, má to dokonca aj jeden slušne napínavý moment (Chloë a scéna oslobodenia priateľa v dome) a jeden fajn zvrat kvôli ktorému to celé nevyústi do práve očakávaného happy-endu. Ale to sú len pár minútové záchvety v niečom čo pôsobí skôr ako ďalšia z radu nevydarených young-adult adaptácií na úrovni The 5th Wave s Chloë. CELKOVO: 4/10 ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Milá Chloë Grace, cos to zase natočila za pítchovinu ? Po Shadow in the Cloud je to další sci-fi blábol plný wtf scén, blbostí, nelogičností a levných triků. Navíc se většinu filmu jen nudně žvaní a akce je málo. A když už se nějaká vyskytne, je tak nepodařená, že by bylo lepší, kdyby nebyla. Tenhle film vypadá, jako by ho natočil Albert Pyun v 90. letech. Prosím, Chloë, zkus si někdy přečíst scénář dřív, než podepíšeš smlouvu. Díky.  Zdraví tě tvůj fanoušek. P.S. Hvězda navíc za přednášku o Karlu Čapkovi, kterou ale hned zase strhávám za otravné povinné rasově vyvážené herecké obsazení hlavních rolí. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fuha, tak jsem naivně dal na hodnocení pár mých oblíbenců v naději, že to nebude třeba až tak špatné, ale zázrak se nekonal a ono to je teda hodně špatné. Dvouhodinová táhlá nuda, která kromě úvodní pětiminutovky a šokujícího zvratu ve 3/4 filmu nemá absulutně co nabídnout - celý zbytek je jen špatný vtip, kdy se ve 100 minutách nestane doslova nic a celý film šlape na místě a neví, co dál. Chloe Grace Moretz není tak výrazná, jak bych si přál, celkový nápad o ovládnutí světa androidy je scifi prvek jak dělaný a dá se kolem něj stavět celý film, zde byl ale využit žalostně málo, a to jak z hlediska vizuálu (kdy androidi nejsou nijak zajímaví, jsou to vlastně jen lidi...), tak i z hlediska děje (kdy nevidíme téměř žádný origin, pozadí androidů, ani nic jiného...). Jednoduše jedno velké, do 110 minut nafouknuté NIC. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Georgia (Chloë Grace Moretz) narazí v lese na člověka, dojde na několikaminutový rozhovor na téma českého spisovatele Karla Čapka, jeho díla „RUR“ a následného ovládnutí lidstva roboty. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama