Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomu konečně dokopal. Nebylo to zase tak špatný jak jsem čekal ale žádnej zázrak panenky Marie a ani ďábelská podívaná se taky nekoná. Prostě jde o průměrnej mainstreamovej horor co jsou v kinech běžně k vidění. Možná bych dal i 3 hvězdy ale v mých očích to vyloženě zkurvil konec. Pastvou pro oči byly hořící kříže. Pak ale přišlo vystřízlivění a spolu s ním nechutnej Happy end. Takový konce bytostně nesnáším. Kurvadrát to už se rovnou můžu dívat na pohádky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chcel som vnútorne veriť, že to nebude tak hrozné, no bohužiaľ, čísla v tomto prípade vôbec neklamú. Nerozumiem ako sa "The Unholy" dostal do kín. Myslím si, že mnohé filmy, ktoré sa tam nedostali vyzerali lepšie a podali lepší príbeh, kde sme mali aspoň nejaký náznak atmosféry. Pravdou je, že tento film je tak zlý, až sa cítim zle, že som toľko nadával na "The Banishing". Takže čo k tomu môžem povedať? Má to zaujímavý nápad a je fajn, že Jeffrey Dean Morgan, William Sadler a Cricket Brown to minimálne hrajú celkom dobre a nepôsobia ako mizerní herci. No čo viac sa dá na tom pochváliť? Atmosféru to dlho nemá absolútne žiadnu, príbeh je prevarené klišé a dokopy film neprináša nič inovatívne ani kreatívne a výsledok je dokopy len obrovské sklamanie a nedospeje to k ničomu. Úprimne si myslím, že keby sa naplní opačný scenár, tak by sme tu mali oveľa zaujímavejší film. Lenže to asi nejako tvorcovia nedomysleli. No pravdou je, že najväčším kameňom úrazu tohto filmu nie je jeho nudný príbeh ani jeho slabá atmosféra. Najviac zlyháva vďaka otrasnej produkcii, kde jednotlivé triky a skákačky pôsobia ako keby sme pozerali staré videá z niekedy roku 2008. Kde sme na celú obrazovku dostali strašidelný ksicht a vyplní to priestor... a bu. To je naše strašenie. Natočiť horory často nepotrebuje obrovské množstvo prachov a budget tohto filmu bol na podobnej úrovni ako mali filmy typu "Annabellealebo "Ouija". Tak ako je možné, že oprotí tým filmom toto nielenže je otrasný film, ale ešte aj vizuálne vyzerá, ako keby z toho skresali 80% peňazí? Neviem čo viac dodať. Ako horor to nefunguje, vyzerá to hrozne a štve ma, že ďalší skvelý nápad ostal takto hlboko pochovaný. Hodnotenie: D ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Chráňte sa falošných prorokov: prichádzajú k vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci.“ (Mt 7, 15). Týmto citátom končí film, ktorý de facto sumarizuje podstatu celého príbehu. Je pravdou, že film „Zvrácená“ so svojou koncepciou je jasnou žánrovou tuctovkou, ale snaží sa byť dôrazným. Napriek snahám, dané prostredie dodá k atmosféry filmu len minimálny plus a ani z hereckej stránky tu nie je vidieť nejaký dôraznejší výkon. Hercovi Jeffrey Dean Morgan (viete, otec Winchesterovcov) síce daná rola sedí, ale nie je dostatočne výrazný. (Circket Brown je výraznejšia až v záveru.) P.S.: Debut Evana Spiliotopoulosa ako režiséra. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Naozaj nie je ťažké pochopiť, prečo to bolo odložené a prečo to bolo uvedené len v malom kine, pretože to jednoducho nestálo ani za to. Vlastne sa pekelne čudujem, že to nešlo rovno na streaming. Zadaný Jeffrey Dean Morgan, je vždy vítaným hosťom, ale toto je už druhý veľmi priemerný horor, ktorý natočil s náboženským podtextom, a to sa jednoducho musí skončiť. Nič výnimočné sa tu nedeje a všetko je to dosť na úrovni PG-13, akurát sa tu nezabíjajú žiadni odporní tínedžeri, takže to nie je typ PG-13 hororu, na ktorý si potrpím. Mary, tá démonická čarodejnica vyzerá ako kríženec E.T. a Zubnej víly z Darkness Falls a cgi je dosť otrasné. Veľa sôch, ktoré plačú krvou, a neuveriteľne smutní ľudia, ktorí veria všetkému, čo sa deje, pretože ich životy sú také nešťastné, že to vlastne potrebujú, aby ich to udržalo pri živote. Je to smutné, ale zároveň mi príde jednoducho čudné, že títo náboženskí fanatici dokážu ignorovať všetko na svete, čo vás môže urobiť šťastným, a vyhýbať sa radostiam, ktoré sme schopní zažiť, a všetkému, čo dáva úplný logický zmysel, s čím oni jednoducho "nesúhlasia", a rozhodnú sa pre niečo, čo si vyžaduje neochvejnú vieru a viera je vlastne len ultimátne pozastavenie nedôvery. Milujte to pre nich, ale ja sa k tomu nepriblížim. Miestami mi to pripadalo aj trochu na hranici propagandy, takže 🤮  V celom filme nie je ani jedna strašidelná scéna, pretože celý film je smiešne uhladený a vyleštený s príliš jasnými farbami, ktoré nedokážu navodiť potrebnú atmosféru. Mohlo to byť dobré, keby si išli pre R rating a dali nám nejakú tú super temnú sračku, na ktorú boli očividne príliš cool. Mám chuť pozbierať svoje Mean Girls a prejsť kabrioletom okolo režiséra, zabuchnúť brzdy a povedať "nasadni lúzer, ideme sa učiť, ako to robiť lepšie". ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální námět, který však místy pokulhává a působí tak neuvěřitelně béčkově. Naprosto chápu rozporuplná hodnocení, neboť jsem byl také celou dobu na vážkách, zda dát 2 nebo 3 hvězdy. Nakonec jsem se rozhodl pro tři, ale nemyslím si, že by dílo bylo něčím výjimečné. Prostě průměrný horor s několika lekacími scénami a nedokonalými efekty. 50% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)
  • Křestní jméno monsignora Delgarda (Diogo Morgado) ve filmu je Vincent. Takhle se mu ve filmu skoro nikdy neříká, nicméně biskup Gyles (Cary Elwes) o něm takto mluví během scény, kdy se setkávají s Gerrym Fennem (Jeffrey Dean Morgan), aby s ním projednali poskytnutí exkluzivního novinářského přístupu k Alici. (LUKICKK)
  • Španělský název filmu Ruega por nosotros („Modli se za nás“) odkazuje na „Ave María“ („Zdrávas Maria“), křesťanskou modlitbu o Panně Marii: španělsky: „Dios te salve María, llena eres de gracia. El Señor es contigo. Bendita tú eres entre todas las mujeres, y bendito es el fruto de tu vientre, Jesús. Santa María, Madre de Dios, ruega por nosotros pecadores, ahora y en la muerte de nuestra.“ česky: „Zdrávas Maria, milosti plná. Pán s tebou. Požehnaná ty mezi ženami a požehnaný plod života tvého, Ježíš. Svatá Maria, Matko Boží, pros za nás hříšné, nyní i v hodinu smrti naší. Amen.“ (LUKICKK)

Reklama

Reklama