Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Po pirátech přijíždějí kovbojové

Po pirátech přijíždějí kovbojové

02.04.2008 Autor Cervenak
Jerry Bruckheimer se z někdejšího krále akčních nářezů definitivně proměnil v producenta neškodných dobrodružných filmů pro celou rodinu. A pokud je po ruce i nějaký fantasy motiv, ještě lépe. Z našich novinek už víte, že se chystá paralelní natáčení Lovců pokladů 3 a 4, zřejmě se dočkáme i prequelu k Pirátům z Karibiku a už za dva měsíce zahájí Mike Newell v Maroku práce na orientální fantasy Prince of Persia: Sands of Time (samozřejmě, pokud mu nezkříží plány hrozící stávka herců). A to pořád není všechno. Známá scenáristická dvojka Ted Elliott a Terry Rossio (Zorro: Tajemná tvář, Shrek, Piráti z Karibiku) už nějaký čas vyhrožovala, že po pirátském žánru plánuje resuscitovat i western. Teď je to oficiální předlohou pro scénář, kterého se ujme osvědčený pakt Bruckheimer-Disney, bude legendární série The Lone Ranger. Jejím hrdinou je ranger Butch Cavendish, který jako jediný z celé skupiny ochránců zákona přežil útok bandy nebezpečných desperátů. Těžce raněného Butche vyčenichá v poušti indiánský šaman Tonto, který jej za pomoci nadpřirozených sil vyléčí. Ranger následně nasadí masku, osedlá bílého hřebce Silvera a pustí se do nelítostné likvidace padouchů všeho druhu včetně těch, kteří postříleli jeho kolegy... The Lone Ranger se poprvé představil publiku v 30. letech minulého století v rozhlasovém seriálu. Pak následovaly filmové, televizní, komiksové a románové série, které z postavy udělaly popkulturní ikonu. Není pochyb, že i v bruckheimerovské inkarnaci je westernová legenda odsouzena k úspěchu.

Reklama

Související novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (více)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Christoph Waltz má skvrnu na pleši

Christoph Waltz má skvrnu na pleši

17.10.2012

Za roli nacistického důstojníka dostal Oscara. Získá nějakou cenu i za ztvárnění komunistického vůdce? Pravda, v tomto konkrétním případě není fér srovnávat. Michail Gorbačov sice v nedávné anketě v… (více)

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Režiséři pro Supermana a Rangera

Režiséři pro Supermana a Rangera

29.09.2010

Nejdřív to, co se rýsuje konkrétněji – Gore Verbinski se zřejmě vrátí pod producentská křídla Jerryho Bruckheimera. Nebude však mít nic společného s dalšími díly Pirátů z Karibiku, měl by režírovat… (více)

Tak co dál, Shyi?

Tak co dál, Shyi?

05.07.2010

Kauza Poslední vládce větru už se k vám zřejmě donesla. Celovečerní hraná adaptace populárního anime seriálu sbírá za oceánem extrémně špatné recenze. Kritici se předhánějí ve vymýšlení vtipných… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

20.05.2024 Reklama

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2024 nechá prostřednictvím 801 účinkujících nahlédnout do současné literatury 40 zemí a regionů, čímž o třetinu překonává předchozí… (více)

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

18.05.2024

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (více)

Reklama

Reklama