Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Alchymista Morpheus

Alchymista Morpheus

21.05.2008 Autor Cervenak
A máte tu další adaptaci slavné knížky. Alchymista brazilského spisovatele Paula Coelha je jedním z největších bestsellerů uplynulých dvaceti let byl přeložen do víc jak 50 jazyků a prodal se ve více jak 65 milionech kopií. Není divu, že už několik let je tady snaha o filmovou adaptaci. V roce 2003 koupilo práva studio Warner Bros. a projektu se ujal Laurence Fishburne, který napsal scénář a hodlal film produkovat, režírovat a také si zahrát titulní postavu. Jenomže Warneři prý tlačili adaptaci nesprávným směrem, která se hrubě nelíbila Fishburneovi ani Coelhovi. Z pekla nerealizovaných projektů vylovila Alchymistu letos The Weinsteins Company. Jejich jedinou podmínkou je nový scénář, k jehož napsání shání Harvey Weinstein někoho, kdo byl minimálně nominovaný na Oscara. Fishburne, kterého autor předlohy nazývá svým dobrým přítelem, pořád obstará produkci, režii a jeho mezera mezi zuby se objeví i před kamerou. Brzy se začne rozsáhlý casting s cílem najít představitele pro hlavního hrdinu, kterým je španělský pastýřský chlapec Santiago, vydávající se na dlouhou pouť severní Afrikou až k bájným pyramidám. Na této cestě Santiago zažívá dobrodružství, která jsou spíše duchovního charakteru, a to, co nakonec nalezne, nejsou hmotné poklady, ale spirituální osvícení a schopnost číst osudová znamení a naslouchat svému srdci. Natáčení by mělo proběhnout na třech kontinentech, protože zahrne Španělsko, severní Afriku i Blízký Východ (hlavně Jordánsko).

Reklama

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Chystá se adaptace románu Alchymista

Chystá se adaptace románu Alchymista

04.10.2023

Několikrát oznámená a zrušená adaptace slavného románu Alchymista spisovatele Paula Coelha se opět probouzí k životu. Tentokrát totiž práva získala společnost Legendary Entertainment, která oznámila,… (více)

Coppolova velkolepá novinka rozšiřuje obsazení

Coppolova velkolepá novinka rozšiřuje obsazení

01.09.2022

Třiaosmdesátiletý oscarový režisér Francis Ford Coppola (Kmotr, Apokalypsa) v posledních letech rozhodně nelení. S velkým tvůrčím elánem se snaží dostat na velké plátno svůj dlouho plánovaný vysněný… (více)

Casey Affleck ve vesmíru

Casey Affleck ve vesmíru

25.11.2021

Oscarový herec Casey Affleck (Sbohem, Baby, Místo u moře) se upsal novému komornímu sci-fi snímku Slingshot od režiséra Mikaela Håfströma (Plán útěku). V tom si Affleck zahraje astronauta, který má… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Proč v Matrixu nebude agent Smith?

Proč v Matrixu nebude agent Smith?

05.09.2020

Čtvrtý Matrix už je několik měsíců realita. Slavná akční série se skutečně vrátí do kin, ačkoliv o něco později, než se původně předpokládalo – natáčení totiž stejně jako plno dalších zbrzdila… (více)

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Nový Eastwood nabírá obsazení

Nový Eastwood nabírá obsazení

05.06.2018

Už nějakou dobu víme, že příští film režiséra a herce Clinta Eastwooda (Nesmiřitelní, Sully: Zázrak na řece Hudson) bude drsné drama The Mule. To vypráví příběh osamělého muže, který se na stará… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

Michelle Pfeiffer a Ant-Man

Michelle Pfeiffer a Ant-Man

24.07.2017

Comic-Con je za námi a Marvel herecky rozšířil jen jediný projekt. Ke dvojce Ant-Mana, která půjde do kin chvíli po třetích Avengers, se přidala Michelle Pfeiffer v roli Janet van Dyne. Comicsoví… (více)

Co chystá Richard Linklater?

Co chystá Richard Linklater?

31.08.2016

Král nezávislého filmu loni bojoval o Oscary s Chlapectvím, letos nám nadělil komedii Everybody Wants Some!! a už má v plánu další film - drama Last Flag Flying. Někteří z vás správně poznali 11 let… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Nový Jurský svět našel hlavní hvězdu

Nový Jurský svět našel hlavní hvězdu

dnes

Přípravy dalšího filmu ze světa Jurských parků a světů je v plném proudu a v těchto dnech stále probíhá zběsilý casting zcela nových tváří do legendární dinousauří franšízy. A jak se zdá, už víme, na… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

20.05.2024 Reklama

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2024 nechá prostřednictvím 801 účinkujících nahlédnout do současné literatury 40 zemí a regionů, čímž o třetinu překonává předchozí… (více)

Reklama

Reklama