Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Brad Pitt dá ukřižovat Ježíše

Brad Pitt dá ukřižovat Ježíše

09.01.2013 Autor Cervenak

Tedy v případě, že přijme nabídku studia Warner Bros. na hlavní roli v epickém dramatu Pontius Pilate. Jak název napovídá, zahrál by si Piláta, známou biblickou figuru, která poslala Ježíše směrem ke Golgotě. S křížem na rameni. Film ale nemá být biblický, ale spíš historický. Bude sledovat kariéru syna urozeného Římana a jeho proměnu v tvrdého vojáka a velitele. Zhruba v letech 26 – 36 našeho letopočtu působil Pilát Pontský jako prefekt v provincii Judea, která byla tenkrát vřícím náboženským kotlem. Údajně byl tyranem a nepřítelem Židů – záměrně porušoval jejich tradice a konfiskoval jejich peníze. Nakonec byl sesazen, ale ne za účast v ukřižování Ježíše, ale za brutalitu, se kterou potlačil povstání Samařanů. Nakonec byl, už za vlády Caliguly, přinucen k sebevraždě. Film má Piláta zobrazovat jako schopného, ale arogantního vojáka, který překročil své pravomoci a dopustil se několika katastrofálních rozhodnutí. Rovněž se budou řešit víc politika, historie a vývoj hlavní postavy než náboženské otázky. Nicméně mezi postavami se objeví i Jan Křtitel, Salome, Kaifáš či Marie Magdalena, ale i tehdejší římský císař Tiberius. Obavy budí jen jméno scenáristky Very Blasi, která má na svědomí romantické výplachy typu Sex, pochoutky a romantika nebo Chilli, sex a samba.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

23.05.2024

Přípravy dalšího filmu ze světa Jurských parků a světů je v plném proudu a v těchto dnech stále probíhá zběsilý casting zcela nových tváří do legendární dinousauří franšízy. A jak se zdá, už víme, na… (více)

Nejnovější novinky

Banda skončí pátou sérií

Banda skončí pátou sérií

včera

Americký seriál Banda patří v současnosti k jedné z nejnablýskanějších vlajkových lodí streamovací služby Prime Video. Adaptace komiksu, v níž superhrdinové nejsou opláštěné modly, které symbolizují… (více)

Nové Hunger Games jsou v přípravách

Nové Hunger Games jsou v přípravách

10.06.2024

Čeká nás opětovný návrat do dystopického světa Panemu. Bylo to jasné už po úspěchu loňského snímku Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, který měl premiéru v polovině listopadu a s rozpočtem 100… (více)

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

09.06.2024

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (více)

Reklama

Reklama