Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Čísla Netflixu znovu padají

Čísla Netflixu znovu padají

20.07.2022 Autor dO_od

Zatímco se Netflix pomalu ale jistě připravuje na nástup nového, levnějšího typu předplatného s reklamou, který ale bude zahrnovat například i omezený přístup ke katalogu, dočkali jsme se rovněž nové čtvrtletní zprávy. A stejně jako ten předchozí musí dělat i druhý kvartální report vrásky jak samotným šéfům streamovacího giganta, tak jejich investorům. Počet předplatitelů totiž v Severní Americe klesnul o 1,28 milionu od konce března do konce června. To je sice pořád lepší, než očekávaný pokles o 2 miliony předplatitelů, přesto se ale jedná o dvojnásobnou ztrátu oproti prvnímu čtvrtletí, kdy Netflix přišel o 600 tisíc platících diváků.

 

V současnosti si tak Netflix předplácí v USA a Kanadě 73,2 milionu lidí a po celém světě pak 220,6 milionů. Přestože potom Netflix i různí odborníci předpokládají v budoucnu opět menší růst, a to zejména na asijském trhu, hodnota akcií firmy za uplynulých šest měsíců drasticky klesla. V současnosti se situace na trhu lepší, a to zejména po oznámení nové spolupráce s Microsoftem, který se postará o reklamní aspekt chystaného nového předplatného. O místo na Netflixu budou značky pochopitelně svádět v následujících měsících tvrdý boj, což musí dělat investorům jednoznačnou radost.

 

Co ale na oplátku neudělá radost uživatelům je další chystaná novinka, která se týká sdílených účtů. Už brzy totiž streamovací služba zavede systém, který nepovolí uživatelům přihlašovat se na svůj účet z vícero adres, dokud si uživatel nepřiplatí. Jinými slovy pokud jste doteď sdíleli třeba účet s rodiči, přítelkyní, nebo kamarádem, brzy to už nebude tak snadno možné. Lze předpokládat, že na tuto novinku uživatelé rovněž nezareagují příliš pozitivně.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Kdo si zahraje Beatles?

Kdo si zahraje Beatles?

včera

Jakmile Sam Mendes (Americká krása, 1917) oznámil, že plánuje v příštích letech natočit filmy o skupině Beatles, šlo rázem o jeden z nejambicióznějších projektů Hollywoodu. Oscarový režisér totiž… (více)

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Reklama

Reklama