Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (543)

plakát

Kaskadér (2024) 

Na Bullet Train to sice nemá, ale to, jak je to podobně cool a má to několik výborných nápadů (bojová scéna na halucinogenech, celá ta parodie Metalstorm, která o to víc vynikla v situaci, kdy před filmem dávali reklamu na Furiosu. I když dle použité hudby to vypadalo spíš trochu na trolling Duny), tak to zdařile zakrývá v podstatě naprosto šablonovitou a předvídatelnou strukturu příběhu.

plakát

Rivalové (2024) 

Zfilmovaná méně známá životní etapa Karla Janečka, ve které byl latentním tenistou. Krásně vykreslená psychologie všech zůčastněných.

plakát

Lhář (1997) 

Temná klaustrofobní detektivka s výborným jazzovým sound designem, jednou místností, třemi lidmi a spoustou vzpomínek na to, co se vlastně stalo onu osudnou noc, kdy zemřela Bridget Jones. Tim Roth hraje cynickýho extrémně inteligentního epileptika, kterej na detektoru lži vyjebává s dvěma policajtama a vodí si je, jak potřebuje. Inspirace Obvyklýma podezřelýma zřejmá.

plakát

Občanská válka (2024) 

Při sledování tohoto filmu prý Donalda Trumpa napadlo, že by to taky mohl zkusit.

plakát

Volte mě! (2012) 

Při sledování tohoto filmu prý Donalda Trumpa napadlo, že by to taky mohl zkusit.

plakát

Zatracená krvavá láska (2024) 

Vpodstatě je to o tom, co všechno je schopna vyléčená kuřačka udělat kvůli tomu, aby měla záminku si opět zapálit. Podobně pohodová love-story jako třeba "Bones and all" aneb příběh o Incredible Hulkyni, která se zamiluje do dcery otce Fura z pevnosti Boyard. Už u prvotiny "Saint Maud" bylo jasný, že se rodí výrazná a talentovaná režisérka, která má cit pro vykreslení nadějných mladých žen.

plakát

Hra o smrti (2002) 

Mladej kněz se spustí s místní zrzkou, takže prchá a přidá se ke kočovnému divadlu, se kterým se připlete k vyšetřování vraždy jednoho kluka. Tzn. středověká detektivka, která může lehce připomenout Jméno růže. Akorát tu místo Conneryho a Slatera hraje Dafoe, Cassel a mladej Hardy.

plakát

Opičí muž (2024) 

Akční film roku a neuvěřitelnej režijní debut. Dev Patel si ten vizuál při Green Knight nastudoval dobře. Neustálé srovnávání s John Wickem je pro tenhle film spíš urážka, protože tohle má i duši a není to jen plochá naleštěná "surface over substance" šaráda. Plus za originální výběr tracků při akčních scénách.

Časové pásmo bylo změněno