Reklama

Reklama

Gamera kontra Gaos

  • Japonsko Daikaijû kûchûsen: Gamera tai Gyaosu (více)
Trailer
Japonsko, 1967, 86 min

Obsahy(1)

Sopečné výbuchy kolem hory Fudži přilákají do kraje obrovitou želvu Gameru pohybující se vzduchem jako létající talíř. Současně se však dostane na povrch další monstrum, jehož obětmi se stanou vrtulník s průzkumníky a reportér doprovázený vesnickým chlapcem Eičim, kterého Gamera v poslední chvíli zachrání. Vědci zkoumají nové monstrum pojmenované Gaos. Mezitím je vydán příkaz k útoku letectva. (Hans.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Gamera, raketová šavlozubá želva dštící oheň na straně Japonska a proti ní Gaos, pterodaktyl přetáhnutý žehličkou s dvěma páteřemi, které fungují jako ladička. Příběh je velká fraška, malý kluk radí generálům a vědcům co mají dělat a nakonec přijdou s nápadem Gaose přilákat k nádobě s umělou krví a tu poté roztočit, aby se mu zamotala hlava. Ale všichni víme, že v těchto filmech lidstvo představuje převážně kompars a důležitější jsou monstra a jejich souboje. Jenže triky jsou jízda nahoru a dolů, povedené záběry střídají nepochopitelné kiksy. Nejdřív se krásně rozpůlí helikoptéra a vzápětí z ní začnou až příliš okatě vyskakovat pasažéři, jindy zase Gaos letící s Gamerou v pařátech je úplně statický a ještě má křídla nastavená proti směru letu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Gamera kontra Gaos“ je hodně průměrný kaiju film a jsem si jistý, že spousta diváků si bude myslet, že je ještě hůř než průměrný. A on by možná byl, kdyby tu chvílemi nebyly skutečně skvělé trikové sekvence, které zdůrazňují to, co mám na kaiju snímcích nejradši. Krásnou snahu dosáhnout výborného efektu pomocí klasických, trikových metod, bez digitálu, což v té době ani nešlo, ale přitom efektivně a prostě nádherně. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako malýmu klukovi, kdy v komoušských kinech nedávali lautr nic, mi táta vyprávěl, jak za mlada chodil do kina na různý "monster movies", Sindibáda a různý dobrodružný filmy a starý horrory ... Hrozně jsem mu záviděl, než jsem trochu vyrostl a dostal se k prvním pořádným filmům ... A tak jsem si schválně skoukl film, o kterém mi táta vyprávěl, Gamera kontra Gaos ... No, těžko se to prostě hodnotí, ale mám pocit, že čím novější ty japonský "monster movies" byly, tím byly horší ... První Godzilla (1954) byla špičková a první Gamera (1965) hodně dobrá, temná atmosféra, černobílé filmy, dobré triky na tu dobu... Tohle je ale něco otřesného ... "Maska" záporného Gaose, no to si snad dělali prdel, navíc ve filmu se lautr nic neděje, příšery jsou na obrazovce tak 20% stopáže filmu ... Ale některý scény jsou nezapomenutelný a fakt k popukání ... Jinak ale fakt slabota asi i v rámci žánru, protože znám fakt mnohem lepší filmy z tohoto ranku ... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Co jsem tak zatím viděl, tak filmy s gamerou mají docela nadprůměrně zvládnuté miniatury, destrukce a všechno technické kolem toho..a možná o to více se člověk musí podivovat nad humpoláckým designem monster.. Gamera budiž(na tu už si člověk tak něják zvyknul), ale ten Gyaos je prostě tristní.. Samotný příběh není až tak špatný, skrývá pár motivů s potenciálem a místy je to skoro až napínavé, ale nedává to absolutně žádný smysl, je tam hnusné dítě, je to divně a zdlouhavě rozfázované do snad čtyř nebo pěti vln fightů gamery(nebo lidí) s Gyaosem.. Na konci už jsem z toho byl tak otupělý, že mi bylo vlastně jedno jak to skončí-hlavně aby to skončilo rychle. Nevím no-ty staré gamery mi prostě něják nesedí. ()

alphatown 

všechny recenze uživatele

zhlédnul jsem konečně několik filmů Gamera a Godzilla,všechny jsou na chlup stejné,japonci jsou posedlí pokémonama a jinými obludami,zřejmě tomu i věří,že někde blízko nich na ostrově žije megaželva a chrání Japonsko.Těch příšer znají snad padesát a snad všechny se v nějakém díle vyskytnou.Je vidět,že jsou z gumy a je to stejné jako česká Cesta do pravěku i pro stejně staré lidi.Seveřané mají Elfy,my máme vodníka a Krakonoše a Japonci mají Megaželvu.Bylo by to zajímavější,kdyby ty filmy se od sebe lišily. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama