Reklama

Reklama

Red Force 4

  • Hongkong Wong ga si je ji IV: Jik gik jing yan (více)

Obsahy(1)

Příběh začíná v Seattlu, kde místní policie dostane posilu z Hongkongu v podobě inspektorky Madam Yeung Lai-Ching (Cynthia Khan). Nedobrovolně má s inspektorkou spolupracovat i seattleský policista Donny Yan (Donnie Yen). Mají za úkol sledovat a zatknout hongkongské drogové dealery. Pátrání nečekaně dopadne tak, že inspektorce Yeung hlavní šéf drogového gangu (Yuen Shun-Yee) uteče a Donnyho parťák Peter Woods (Blaine Lamoureux) je zabit při přestřelce. Do přestřelky se ve špatné době a na špatném místě nechtěně zaplete dělník a dlouhodobý imigrant Luk Wan-Ting (Yuen Yat-Chor). Ten se stává hlavním podezřelým jak pro policii, tak zároveň jako nepohodlný svědek a hlavní terč i pro mafiány, kteří na něj pošlou zabijáky s cílem za každou cenu svědka umlčet. Lukovi se podaří před ostatními utéct a ze strachu se vrací do Hongkongu, kde žije jeho matka (Lisa Chiao). Tam je ihned po příjezdu dopaden inspektorkou Yeung s Donnym. Po nečekaném útoku nájemných vrahů, kterým se tentokrát podaří Luka postřelit, takže skončí v nemocnici, dostane Madam Yeung podezření, že někdo v řadách policie je zrádcem, který vyzrazuje informace mafiánům. Tvrdohlavý Donny však této teorii odmítá uvěřit a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. (tequilla)

(více)

Recenze (57)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Naprostá extratřída v celé šestidílné sérii, zábavička jak hrom. Kam dál ještě můžeme zajít, co se bojové choreografie týče? Tento film je bezpochyby, minimálně po stránce bitek dokonalý, tvůrci byli opět velice vynalézaví a tak každá další rvačka znovu bere dech a to až do samého konce. Tyto snímky nás nutí přemýšlet, proč se lidé jako Seagal nebo Van Damme vůbec proslavili. 90% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Woo-pin Yuen udělal to co se od něj očekávalo. Ukázal super akci. Vždycky dokázal dát tolik akce do děje,aby to nepřišlo nudný nebo aby to nebylo moc. Hodně mě bavilo ta akcička Donnie Yen proti tomu střelci na motorce jak se s ním popere v té temné uličce. Jak dělá ty zmatené zvířecí pohyby a ta bitka s tím černochem na střeše jak do prsou chytne pěst je výborná. Po dvojce ten nejlepší díl s tou nejlepší akcí. A v závěru tu máme tři bojovné dvojice. No co víc dodat. S U P E R B O M B A ! ! ! ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Co díl, to jiný režisér, a tím pádem i trochu odlišný přístup. Čtyřky se tentokrát zhostila jedna z největších legend asijských mlátiček a až po okraj ho naplnila parádní akcí, příjemným humorem a hořkosladkým patosem. S klidným svědomím se dá označit čtvrtý Red Force jako zběsilá nonstop jízda, která snad ani nemá hluchá místa, jelikož se pořád něco děje: honičky, střílečky, mlátičky, to vše v akrobatickém stylu. Filmu vévodí ústřední dvojka v podání Cynthie Khan a Donnie Yena, každý z této dvojice tu má obrovský prostor pro nakopání zadků všech nepřátel. Jedna z nejlepších scén se odehraje v temné uličce, kde Donnie svede skvělý fight s namakaným a o hlavu větším soupeřem, který má úžasné schopnosti zblbnout protivníka. Dnes už legenda VHS-období, navíc kvalitativně srovnatelná s jedničkou. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo obstojí, je charizma mladého Jena. Príbeh ma vôbec nebavil, vlastne to boli len prestávky medzi akčnými súbojmi, ktorých je požehnane, možno by neuškodilo, keby ich bolo aj menej. Kvalita choreografií súbojov je nerovnaká a väčšinou prevládajú veru podivné kúsky. Chlapci a iritujúce dievča dostávajú kopy a údery, po intezite (aj grimasách) ktorých aktéri by mali polámané kostičky, oni nahodia iba trápny úšklek a vyskočia, ako by im nič nebolo. A toto stále dookola. Zbytok hercov je slabší podpriemer. Do toho pár kvázi komických prvkov, ako keby sme boli v jackiechanových komédiách. Tempo je fajn, ale to samé o sebe nestačí. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Ultimátní béčková akce, kde poslední poslíček pizzy umí bojové umění, každý vydrží minimálně pět kopaček do hrudníku a tři pořádný rány do ksichtu než se objeví první kapka krve. Hlavní záporák a hrdinové jsou takřka nezničitelní. Neuběhnou tři minuty, aby někdo někoho nemlátil, nekopal nebo aspoň nestřílel. K tomu pár solidních honiček. Proti dnešním akčním výtvorům absolutní old-school perla. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama