Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řezník Wing se zaplete do konfliktu s panem Ko, mistrem školy Pěti draků. Mistr je přesvědčený, že Wing zabil jeho kmotřenku. Vůbec netuší, že za vším stojí jeho syn Tai-Hoi, který pomocí všemožných intrik svalil vinu na Winga. Wing musí dokázat svou nevinu a pomstít smrt svého bratra, kterého nezavraždil nikdo jiný než Tai-Hoi. I když si diváci stýskají, že film vlastně nemá scénář, je údajně plný všech možných škol kung-fu, skvělé choreografie, precizních soubojů a tudíž mu není co vytýkat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběhově je ten film někde v nejspodnějších stránkách scénáristických šuplíků, prostě jde o naprostou a vlastně i tak nějak nezajímavou klasiku. Naštěstí v těchto filmech jde většinou o něco jiného. Je to zábavné a ty souboje jsou úchvatné. Strašně krásně se na to dívá. Navíc je tu Sammo Hung, taková HK verze haškovského cvalíka, který je prostorově trošku výraznější, ale když dojde na řeč (tedy pěsti) je akčnější a hbitější než náhlý průjmový záchvat. Sammo Hung je prostě masér, kterého já můžu (a vlastěn jen kvůli němu jsem si film pořizoval). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když těmhle honkongským kung-fu melám dávám tradičně většinou 3*, tady musím udělat výjimku. Film má dlouhou stopáž a scénář je spíše úsměvný, ale dobré scénáře se v těchto filmech stejně nikdy nevyskytovaly, je to furt dokola. Dvě a více škol, nejdřív humor, potom dramatický zvrat, nějaký ten trénink, do toho neposlušný žák a nějaký ten mistr. Klasika, pořád dokola, ale pořád dokola se na to dá dívat. V tomto případě oceňuji v podstatě hlavní roli Sammo Hung Kam-Boa, který má možnost předvést naprosto všechno co dokáže (a že toho je!!). S reálnými souboji zde mělo společného sice tak 10 minut z těch více jak 100 minut stopáže, ale jinak 95% času vyplňují špičkově choreograficky zvládnuté kung-fu duely, na které se prostě dobře dívá. Je to prostě jedna velká řežba, nenudil jsem se ani chvíli. Navíc klasika. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Zatímco Jackie Chan se ve své produkci pro západ inspiroval měšťáckými fraškami z 19. století (Feydeau a spol.), a ty prokládal perfektně propracovanými bitkami, ovšem zabírajícími jen malou část filmu, Sammo Hung zůstal u commedie dell´arte se svými klasickými lazzi (Mé prdy jsou vražedné), a bitky jsou méně propracované, ovšem zabírají skoro celý film. A to je na odpočinek to nejlepší. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Klasika opřená o tlustého žáka doktora Wonga v podání Sammo Hunga a jeho týmu je prostě nezapomenutelná. Yuen Woo Ping za režiséra, Sammo za hlavního řezníka a parádní souboje (Lam Ching Ying proti Yuenovi Biao je prostě dokonalý), to dělá z Butcher naprostou kopací klasiku zlatého období a není, co bych mu vytkla. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ten, kto pridával film do databázy, zabudol pripísať, že sa jedná o komédiu. Škoda, ale mohol som tušiť, že Sammo Hunga v normálnom filme asi stretnúť nemožno. Jedná sa tak iba o ďalšiu kung fu grotesku bez nosnejšieho príbehu a s kopcom trápnej situačno-komediálnej teatrálnosti ("Moje prdy sú vražedné"). Ešte aj tie súboje tvorí viacmenej cirkusové kung-fu, so stoličkami a kopancami do zadku, s troma tlsťochmi, aj keď jeden je v akcii nahradený dvojníkom. Nech filmu slúži ku cti, že napriek plytšiemu príbehu nenudí, je okorenený o 2 dramaticky podané vraždy a miestami je choreografia súbojov na výške. Lenže aj pri vykonávaní pomsty sa nevyhne komediálnym polohám. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Siu Tien Yuen měl hrát původně roli žebráka. Během roku 1979 však zemřel, jeho role byla přepsána a nahradil ho Mei Sheng Fan. (Epistemolog)

Reklama

Reklama