Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další film Jackieho Chana co jsem viděl jako malej. Pamatuju si že to u nás vyšlo dvakrát na VHS, poprvé to bylo se studiovým rychlodabingem co to namlouval jeden známej hlas. Na první kazetě se to myslím jmenovalo ještě Had ve stínu orla. Pak to nově vydali a český dabing byl stejnej u těch stejných herců jako ve filmu Mistrův syn. Spolu s filmem Mistrův syn mě tohle tenkrát hodně bavilo, ale přece jen film Mistrův syn mám mnohem radši :) A byl to určitě film co jsem ještě viděl před tímhle. Líbí se mi že v obou filmech hrajou ty stejný herci a stejně je nadabovali. A Bohdan Tůma se k Jackiemu Chanovi hodně hodil, škoda že už ho nedaboval pak dál kromě filmu Pojízdná kantýna - Tam mu svůj hlas ještě propůjčil. Další klasika mýho dětství. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Čtyřiadvacetiletý Jackie už tady předváděl to, čím se proslavil po celém světě. Komediální talent, ale především skvělé pohybové nadání. Bez něj by to byla jen další čínská štípaná. Scénář byl sice vcelku primitivní, ale ne hloupý...mistr kung-fu stylu orlí spáry, chce zlikvidovat všechny, kteří ovládají styl hadí pěst (asi nějaký freudovský komplex). Poměrně dost mě rušila hudba, která byla občas jako z nějakého sci-fi...elektronika a la J. M. Jarre. Dal bych přednost smyčcům, nebo flétně, jak bývá u takových filmů zvykem. Ale ani tak, bych vyšší hodnocení dát nemohl. Za tu nápaditou chorošku, je to ale spíš lepší průměr. ()

Reklama

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Klasický Jackie Chan připomínající film Mistrův syn. Scénář jako kdyby z oka vypadnul ještě pár dalším filmům, ale to vůbec nevadí, na takový film se stejně moc nekouká kvůli příběhu. Soubojů je plno, vlastně skoro celý film a i když nejsou tak originální jako v novějších filmech, tak rozhodně nenudí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný překvapení, starým Hongonským peckám se totiž vyhejbám jako Křejčír vězení.Ty nesnesitelně tupé dialogy a infantilní humor mě vždycky neuvěřitelně iritovali a ani filmům s Brucem Lee sem nidky nepřišel na chuť.O to větší šok pro mě byla Škola Hada.Chana si totiž pamatuju už jen jako akčního hrdinu bláznivých a dobrodružných filmů, kde víc než své bojové znalosti předvádí neskutečné kaskadérské kousky.Při sledování filmu sem vlastně slintal blahem nad neuvěřitelně dokonalou choreografií soubojů a nad Chanovými pohyby sem nevěřícně a s nadšením kroutil hlavou.Přiběh je sice jednoduší než základka v Horní Dolní, ale bavil mě a ten infantilní humor mě překvapivě celkem sednul.Jang Lee Hwang byl famózní bad-ass a z tý ulitlý hudby sem sral smíchem.Snad první kung-fu film s týhle éry co mi nelezl krkem a upřímně sem začal přemýšlet, že si možná něco s Chanem ještě seženu a šmrcnu to Bolo Yeungem.Kdyby se na konci Chan nezměnil v nadrženou domácí kočku, snad bych přihodil i pátej hvězdičák.80%. ()

Callas 

všechny recenze uživatele

7/10 Když pominu nenáročný příběh a jednoduchou zápletku, tak musím tomuto průkopnickému dílu vzdát hold. Už před tolika lety dokázali tamější tvůrci dovést Kung-Fu souboje do vizuálně velice přesvědčivé podoby. Navíc film obohatili i o mnohé další pohybové kreace (jako například scéna, kdy se Jackie Chan snaží vzít starému mistrovi jeho misku, a podobné). Doporučuji každému fanouškovi Kung-Fu klasik jako Tygr a Drak či Hrdina, aby se podívali, jak vypadaly kvalitní počátky tohoto žánru. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)
  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)

Reklama

Reklama