Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Obstojný kung-fu film, který se ale naplno rozjíždí teprve tehdy, když Chan spojí Hadí pěst s Kočičím drápem. Vše předtím je spíš takové oťukávání, byť choreografie hry "Nedosažitelné miska" je velice nápaditá. Poslední dva fighty ale stojí za to, přicházejí techniky, které jsem nikdy nikde neviděl, metají se hvězdy, salta, přemety, syčí Hadí pěst a škrábe Kočičí dráp. Chan musí mít jedny z nejsilnějších svalů předloktí a nejpevnějších vazů zápěstí. Jinak velmi poutavý zápas kobry s kočkou... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý pracuje v škole bojových umení, kde je šikanovaný, no učiť mu nedovolia, ale keď raz pomôže starému mužovi nevediac o tom, že je vynikajúci bojovník v boji proti presile, ten sa ho za to rozhodne učiť a urobí z neho skvelého bojovníka. Ale starca si nájdu problémy z minulosti a mladík mu musí pomôcť. Spracovanie je na tom dobre, ešte prvá polovica je skôr taká rozbehová, venuje sa šikanovanému mladíkovi, ktorý sa moc nevie biť, ale aj tak je to celkom dobrá zábava, no potom už začne skvelá tréningová časť a prakticky neustála akcia až do konca. Takže druhá polovica je o niečo lepšia, ale celý film si drží dobrý štandard. Akcie je tu dosť a je vydarená. Súboje majú výbornú choreografiu, v ktorej vyniknú úžasné schopnosti obzvlášť Jackieho Chana, len škoda, že sú pomerne pomalé, prakticky jedine ten záverečný pôsobí dynamickejším dojmom, zvyšok je už skôr taká akčná rozcvička. A tiež ma mierne mrzí, že všetky súboje sú len jeden na jedného, teda ak nepočítam pár nedôležitých potýčiek z prvej polovice, nejaké prvotriedne zneškodenie skupiny protivníkov by rozhodne potešilo. Najviac sa mi páči finálny súboj, súboj s rusom alebo aj výborná akcia v škole z druhej polovice. Mimo toho chválim skvelý tréning, v ktorom ma prekvapila hudba od Jeana Michela Jareho a poteší aj viacero výborných mimoakčných scén, v ktorých sa prejavia bojové schopnosti ako scéna s miskou alebo handrami. Humoru je tu dosť a nemôžem o ňom povedať, že by bol nejak obzvlášť vtipný, ale aj tak je príjemný. Herecké obsadenie je výborné, Jackie Chan v najlepšej forme, Yuen Siu Tien ako jeho majster, hlavný záporák Hwang Jang Lee a ešte niekoľko zaujímavých postáv. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu výrazným nadpriemerom, Yuen Woo-ping už vo svojich začiatkoch jasne ukazoval, že má talent. Škola hada je prvý skutočne dobrý film Jackieho Chana, ktorý výrazne naštartoval jeho kariéru a je to veľmi dobrá zábava aj teraz. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 76%. ()

Reklama

hefoo 

všechny recenze uživatele

Tento film patril k prvým spolu s legendárnym Drunken Masterom čo som videl s Jakciem ešte kedysi dávno na VHS. Skvelé, bojové scény fastanstické, Pai Cheng-Tien aka Siu Tien Yuen nezabudnuteľný, záporák jang Lee Hwang ktoré si zapametáte hneď len keď ho uvidíte, nemožem mu nić vytknút pretože je to nostalgické... ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

900. hodnocený film: Je sice pravdou, že tyhle filmy frčely po revoluci a šířily se mezi jejich fanoušky jako mor. Dneska se nad nimi většinou jenom člověk pousměje, ale i tak je ocení. Stejně jsem udělal i já a musím fakt uznat, že tenkrát byly kung-fu snímky myšleny s určitou nadsázkou, která se každému líbila. Ne jako dnes, kdy buší jeden do druhého a buď nesmyslně umírá po kopu Chucka Norrise anebo nemá pořád dost. 900. film a rovnou takováhle pecka. Děkuju Martinovi Matouškovi za jeho tip, pro který poslední dobou čím dál tím více chodím na jeho stránky. 5* je tedy jasně udělených a jenom chválím toho čínského mužíka, který nás svým uměním baví dodnes. 5* ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Boh vás ochráni a prinesie vám potešenie." "Potešenie? No áno. Tak to ste tu správne. Naše dievčatá Vás potešia."     Bláznivá akčná komédia, v ktorej mladučký Jackie Chan kráča v šľapajach legendárneho Bruca Leeho (v takej humorne odľahčenej forme). Choreografia scén s bojovým umením je vskutku parádne prepracovaná a má navyše aj pridanú hodnotu v podobe vtipného humoru (pobavil ma napr. ten "handrový súboj", či súboj ešte netrénovaného Chackieho s "nenápadnou" asistenciou starého majstra), to je však tak zhruba všetko, čo by som mohol na tomto filme pochváliť (ak nerátam pekne zreštaurovaný obraz). Ja totiž hodnotím kvalitu filmu ako celku a tu musím byť veľmi kritický. Film má totiž tupý scenár i dialógy a častokrát i dosť nahlúply humor. Hraje tu ešte k tomu hudba, ktorá je buď úplne príšerná (ako z nejakej rozprávky pre najmenšieho diváka), alebo nevhodne zvolená (elektronická od Jeana-Michela Jarreho). Pri scéne výcviku som si spomenul na Tarantina a jeho Kill Bill a skutočne sa mi potvrdilo, že tento film bol pre Tarantina veľkou inšpiráciou (považuje ho za jeden z 10 najlepších kung-fu filmov všetkých čias). Iba moje sympatie k Jackiemu Chanovi mi bránia ísť s hodnotením ešte nižšie. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • V USA musel být pro film kvůli licenčním problémům s původním hongkongským soundtrackam vytvořen soundtrack nový. (Raztubyl)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)

Reklama

Reklama