Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Čtyřiadvacetiletý Jackie už tady předváděl to, čím se proslavil po celém světě. Komediální talent, ale především skvělé pohybové nadání. Bez něj by to byla jen další čínská štípaná. Scénář byl sice vcelku primitivní, ale ne hloupý...mistr kung-fu stylu orlí spáry, chce zlikvidovat všechny, kteří ovládají styl hadí pěst (asi nějaký freudovský komplex). Poměrně dost mě rušila hudba, která byla občas jako z nějakého sci-fi...elektronika a la J. M. Jarre. Dal bych přednost smyčcům, nebo flétně, jak bývá u takových filmů zvykem. Ale ani tak, bych vyšší hodnocení dát nemohl. Za tu nápaditou chorošku, je to ale spíš lepší průměr. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Odpovídající název by byl spíš Snake in the Eagle's Shadow in shadow of drunken master. Tento film je dobrý (pokud máte rádi kung-fu filmy), ale ne tak dobrý jako Drunken master. Je vidět, že Chan s Woo-ping Yuenem se ještě trochu hedali. Není tu tedy tolik humoru jako v jejich následujícím dílku, dělí se o prostor (hlavně z počátku) s docela smutnými scénami ponižování hlavního hrdiny... Není to však žádná depka! Jackie je skutečně ve formě, a jestli máte špatnou náladu, určitě vás nakopne do příjemného rozpoložení:-) ()

Reklama

hefoo 

všechny recenze uživatele

Tento film patril k prvým spolu s legendárnym Drunken Masterom čo som videl s Jakciem ešte kedysi dávno na VHS. Skvelé, bojové scény fastanstické, Pai Cheng-Tien aka Siu Tien Yuen nezabudnuteľný, záporák jang Lee Hwang ktoré si zapametáte hneď len keď ho uvidíte, nemožem mu nić vytknút pretože je to nostalgické... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Obstojný kung-fu film, který se ale naplno rozjíždí teprve tehdy, když Chan spojí Hadí pěst s Kočičím drápem. Vše předtím je spíš takové oťukávání, byť choreografie hry "Nedosažitelné miska" je velice nápaditá. Poslední dva fighty ale stojí za to, přicházejí techniky, které jsem nikdy nikde neviděl, metají se hvězdy, salta, přemety, syčí Hadí pěst a škrábe Kočičí dráp. Chan musí mít jedny z nejsilnějších svalů předloktí a nejpevnějších vazů zápěstí. Jinak velmi poutavý zápas kobry s kočkou... ()

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Toto dielko vie zaujať aj uraziť. Dialóg majúci kontúry virvaru sprevádzajúceho bitku o krupicovú kašu niekde v zariadení pre slabomyseľných alebo zvukové efekty pripomínajúce čatu tapetárov ohadzujúcich stenu lepom. Na priblíženie toho o čom tu je reč, dedko pravdepodobne dávny majster kung-fu leží na lane (medzi dvoma stromami, alebo to boli nejaké kôly už neviem) sledujúc svet okolo seba, sa nechá nasupiť partou komárov poletujúcich po miestnosti sem a tam. V hlave mu odrazu blyskne geniálna myšlienka: "či by som ja vlastne nebol aj schopný ich pochytať jednou rukou na jeden raz". Bohužiaľ bol schopný a to čo nasledovalo je azda najväčší chmat v dejinách bojových umení od Uralu po Marakeš za posledných 15 tisíc rokov. Jediným rýchlym možno by sa dalo povedať až ľstivým pohybom ruky, chytil do dlane kolóniu komára piskľavého, čím zbavil Podunajskú nížinu problémov tak na 9 rokov, pretože jeho biotop sa nebude mať šancu za čas kratší spamätať. Potom hodil úsmev potvrdzujúci jeho skill a komáre nemilosrdne rozpučil na hašé. Film pozerateľný a zároveň relax poskytujúci do takej miery, že jedna časť mozgovej pologule sa môže bez problémov venovať niečomu inému, zatiaľčo druhá vstrebáva kopy od výmyslu sveta špička čelo prípadne brada a naopak. Ale aby som nebol len kritický, dávam nula hviezd čiže odpad za nepochopenie zámeru filmárskeho kolektívu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • V USA musel být pro film kvůli licenčním problémům s původním hongkongským soundtrackam vytvořen soundtrack nový. (Raztubyl)
  • Jackie Chanovi byl vykopnut při boji s Hwang Jang Lee zub a při natáčení jiné akční scény si rozřízl paže mečem. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama