Reklama

Reklama

Tai ji: Zhang San Feng

  • Hongkong 太極張三豐 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o dvou mladých šaolinských mniších, kteří se jako děti seznámí v klášteře, kde společně vyrůstají a učí se bojovému umění. Díky vznětlivé povaze jednoho z nich jsou oba mladíci z kláštera vyloučeni a posláni do skutečného světa. Zde se jejich osudy, rozchází - jeden mladík zůstává ve vesnici, aby pomáhal chudým povstalcům, zatímco druhý odchází do armády hnán touhou po moci. Film plný akčních soubojů předvádí především prvky z bojového stylu Tai ji. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemam rad letecke kung-fu v ktorom akteri predvadzaju kusky mimo reality, ale toto je jeden z tych mala filmov v ktorom sa mi napriek tomuto stylu bitky pacia. Asi to bude tym, ze su kontaktne a údery pôsobia dost tvrdo. A aj napriek poskakovaniu na lanach sa casto dockame pôsobivych chvatov. Jedine co mi fakt strasne vadilo, pretoze to pôsobilo extremne rusivo, bolo to, ze v HD ripe ostrom ako britva vsetky tie pomocne lana velmi dobre vidno. Vdaka tomu pôsobia bitky ako nedorobok v ktorom ich zabudli digitalne odstranit. Nechapem jak to mohol legendarny Woo-ping Yuen takto odflaknut. U väcsine filmov z tej doby pomocne lana zakamuflovali ovela lepsie. Skoda, ze ich aspon dodatocne pri remasterovani nevymazali. V bitkach sa najviac predvedie ustredna trojica. Jet Li, Michelle Yeoh a Siu-hou Chin. Najmä Siu-hou Chin ako hlavny zaporak tu predvadza najlepsie bitky vo svojej kariere. Jet Li zaujme tym, ze ma komedialnu ulohu a tentokrat nepôsobi, ze vykrada Jackie Chana ale konecne predvadza nieco vlastne a zaroven zabavne. Holt naivkovia mu idu dokonale. Michelle Yeoh je trochu upozadena, ale ked dôjde na bitky tak ma co ukazat. Stvrtou zapamätatelnou postavou je Yuen Cheung-Yan ako zabavny mnich. Zapletka je jednoducha o dvoch priateloch z ktorych sa nakonec stanu superi. Dockame sa aj uvodnej epizodky v saolinskom klastore, co ma vzdy bavi. Kto pozna predosle komedialne kung-fu filmy klanu Yuenovcov, tak vie velmi dobre, co ma ocakavat. Mix infantilneho humoru a dramy, ale mne to sedi dokonale. Vysledkom je jeden z top Jetovych filmov. 8/10. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Není mnoho filmů, v nichž by kontaktní souboje měly svou choreografickou a pohybovou elegancí tak blízko ke grandióznímu tanečnímu vystoupení. Woo-ping Yuen tu vytěžil maximum z fyzických schopností hlavních představitelů a Jetova demonstrace taiči tak má silný estetický účinek i ve chvílí, kdy zrovna s nikým nebojuje. Sice chápu, že ne/nad/realistické pojetí soubojů někomu může vadit, či mu dokonce připadat úsměvné, ale to je čistě otázka zvyku na poetiku wuxia filmů a neznačí to nic o tom, jak dobře či špatně je snímek natočený (na druhé straně je fakt, že v řadě záběrů jsou dobře viditelné dráty, na nichž herci během akčních scén visí :)). ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chvílemi vtipné, chvílemi nečekaně drsné a po celou stopáž mega akční. Jet Li si to tam strašně dává a vidíte že každý pohyb je precizní. Bitky jsou hnané až do absurdna (házej tam po sobě obří bubny po osmi atd.) a děj je celkem dobrý, ale dost zrychleně podaný. Každopádně se můžete nechat podat čí kung fu (tai chi) bude nakonec nejlepší. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný historický film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má veľmi dobrý príbeh o dvoch priateľoch, majstroch bojových umení, ktorí sú kvôli agresívnej povahe jedného z nich nútení opustiť Šaolinský kláštor a časom si obaja zvolia inú cestu, keďže jeden z nich sa spriatelí so skupinou povstalcov a druhý zase túži po moci a tak vstupuje do armády, kde si získava rešpekt krutého guvernéra. A keďže tu sa veľmi zmení, z priateľov sa stávajú súperi. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa to podať aj o trochu lepšie. Určite ma trochu mrzí, že dej je až moc jednoduchý a prišiel mi aj dosť skratkovitý, toto kľudne mohlo byť aj podstatne dlhšie, aby sa dalo lepšie zoznámiť so stranou povstalcov, ale aj armády a navyše aj zmena charakteru priateľa na strane armády nedostala skoro žiadny priestor, takže potenciál pre kvalitnejšie zvládnutý dej tu rozhodne bol. Ale zase v rámci kritérií bojových filmov, o čo tvorcom určite šlo tomu nemám moc čo vytknúť, film má výbornú dynamiku, tu sa skutočne stále niečo deje, pričom tých zaujímavých sekvencií je tu nespočet a navyše to má miestami také príjemné čaro, ktoré to ešte trochu vylepší. Jedine si mali zvoliť, akým smerom to podajú, buď to malo byť čisto komediálne, alebo skôr dramatické, takto som po celý čas mal trochu problém sa na to ideálne naladiť a toho humoru tu predsa len bolo trochu moc, než by bolo vhodné. Akcie je tu plno a je veľmi dobrá. Toto je opäť ten menej realistický štýl, takže postavy dokážu viac skákať a zvládajú aj presily desiatok protivníkov, ale s tým nemám problém. Hlavne, že súboje majú výbornú a nápaditú choreografiu, sú veľmi dobre natočené a pôsobia nadmieru dynamicky. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, súboj žien v reštaurácii, akcia vo vojenskom tábore, prepadnutie skupiny vojakov alebo aj finále, v akcii sa je stále na čo pozerať. S hereckým obsadením som dosť spokojný, skvelý Jet Li v hlavnej úlohe, výborná Michelle Yeoh, ale bavili ma aj obaja záporáci, či už pôvodný priateľ alebo guvernér. Zvyšok ma už nezaujímal, ale to mi neprekáža, tie hlavné postavy si s ľahkosťou vystačia aj tak. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, tu môžem vytknúť len to výraznejšie komediálnejšie prevedenie, ale inak je to veľmi dobre zvládnuté. Takže pár výhrad tu mám, ale aj tak som dosť spokojný a Twin warriors rozhodne patrí medzi to najlepšie, čo Jet Li natočil v deväťdesiatych rokoch. 78% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý bojový film o dvou zprvu nerozlučných bratrech, kteří jsou však později nuceni proti sobě bojovat na život a na smrt. Na své kung-fu poměry Twin Warriors nemá vyloženě špatný scénář, nebo chcete-li, příběh a choreografie je klasicky výborná, Jetovi Li jdou bojová umění od ruky, jak nikomu jinému, ale ani ostatní ústřední postavy se nenechají příliš zahambit. Film se vyznačuje zejména souboji jednoho, dvou, či menší skupinky proti MNOHOnásobné přesile, jenže zde vidím tak trochu kámen úrazu, protože hlavní postavy (hlavně Jet Li) jsou až moc silné a rychlé. Film o reálném bojovém umění Tai-Chi a pokrevních bratrech měl zkusit být více emocionálnější a raději by se měl obejít bez létání, zrychlených záběrů a přehnané síly. 7/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V "letájících" akčních scénách jsou postřehnutelná jistící lana herců. Nejrušivěji chyba působí v souboji Siu Lin (Michelle Yeoh) a guvernéra Lioua (Jian-Kui Sun) přibližně v 80. minutě a v závěrečném souboji Junba (Jet Li) a Chin Boa (Siu-hou Chin) přibližně v 85. minutě. (Nodachi)

Reklama

Reklama