Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z USA do Hongkongu přiletí dva obchodníci, David a Clinton, se sedmi miliony dolarů. Krátce po příletu jsou hned napadeni neznámými zabijáky. Clintonovi se podaří uniknout, ale ztratí peníze a později je zabit. Do přestřelky se zaplete bývalý tvrdý policista Alan Yau (Donnie Yen) a advokátka Mary Cheung (Rosamund Kwan). Oba se stanou hlavními podezřelými poté, co policie zjistí, že v Maryině bytě byla zavražděna spolubydlící advokátka Petty Lee (Do Do Cheng). Oba se dávají na útěk před policií i před mafiány, kteří chtějí těch sedm milionů. Při útěku se netradičným způsobem oba seznamují s Davidem. Ten jim prozradí, že peníze jsou špinavé a celou akci řídil zkorumpovaný právník a obchodník Philip Wilson (Robin Shou), který chtěl také už od začátku zabít Davida a získat peníze. Všichni tři se rozhodnou najít špinavé peníze, a dostat samotného Wilsona. (tequilla)

(více)

Recenze (36)

raimi 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech lepší než jednička. Víc akce, víc humoru a nadsázky. Všichni zúčastnění mistři dostanou svůj prostor zazářit v pamětihodných soubojích. A že jich tu je - Donnie Yen, Robin Shou, Cynthia Khan, Michael Woods a Donnieho dlouholetej parťák John Salvitti. A bože, Rosamunde Kwan je tady tak nádherná, vtipná a roztomilá, až to bere dech. Špičková zábava. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Okej, ja že pozerám film s názvom "Spinavé peniaze", čo som si prudko odvodila od doslovného prekladu "Prať čierne peniaze", a ono je to Tigrí klec 2. No pekne. Znie to ako "Nukleární holokaust", ale rozhodne to nie je až taký uspávač, hoci by sa v školskom diaľkovom autobuse nestratil. Nuž, pobavili sme sa, zopár výborných nápadov s mlátičkami i vtipné pointy sa našli a schody po vzore odeských. Nuž ale, takéhoto je celkom dosť až na mraky a Donnie predsa len v tom čase ešte nedorástol na čiernu hodvábnu košeľu, hoci i v dosekanom tielku mu to sekne. A vrta mi hlavou dizertačka na tému, ako Donnie od akrobatických nôh prešiel k rýchlym rukám. Skúsim na Fakulte telesnej výchovy a športu, možno mi to prejde :). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhy diel, ako hovoria v SK dabingu, serialu Tigria klietka je pojaty dost komedialne, takze ludia, ktory nemaju zmysel pre cinsky humor tomuto dielu na chut nepridu. Ich smola. Cely cas som mal pocit jak keby na poslednu chvilu odriekol ucast Jackie Chan a tak ho Yuen Woo Ping narychlo nahradil svojim vtedajsim oblubencom Donniem Yenom. Filmy Jackieho Chana to nepripomina len komedialnymi scenami ale aj stylom bitiek v ktorych sa casto vynaliezavo a vtipne pouziva cokolvek co je po ruke. Zaroven obsahuju mnozstvo sialenych kaskaderskych kuskov, ktore sa vyrovnaju tym najlepsim ake stvaral Jackie Chan. Najviac ma fascinuje pad chlapika z idúceho autobusu na idúce auto. Vzhladom na to, ze sa do centra pribehu dostal famozny Donnie Yen, tak sa dockame ovela väcsej porcie prvotriednych bitiek so spickovou dynamickou choreografiou, mnozstvom akrobatickych kuskov a kontaktnymi chvatmi. Proste lahoda. Najpamätnejsi je pre mna suboj na meče Donie vs. John Salvitti, ktory ma neskutocne dynamicku choreografiu. Dockame sa aj dalsieho skveleho duelu s Michaelom Woodsom, ktory predci ich bitky z predošlých filmov. Zakazdym ma rozosmeju grimasy, ktore pri nich Woods struha. Pôsobivy je samozrejme aj finalny suboj s diabolskym zaporakom Robin Shouom. Teda pokial sledujete pôvodnu HK verziu v ktorej Robina dorazi na smrt Donnie s pomocou Rosamund Kwan. U nas na VHS vysla politicky korektnejsia verzia v ktorej Robina v kratkej bitke zmlati Cynthia Khan a nasledne ho zatkne. Okrem bitiek stoja za to aj niekolke prestrelky. Napriklad ta v uvode. Herecke obsadenie je zlozene so samych mojich oblubencov. Donie sa neustale vtipne natahuje s Rosamund Kwan. Neskôr im sekunduje David Wu. Na konci sa k nim pripoji este aj Gary Chow. Zaporaka si dokonale vychutnal Robin Shou. A pravidelne sa raz za cas sa v akcnej scene mihne Cynthia Khan. Cele je to pospajane sudrznym vtipnym pribehom podkreslenym chytlavym hudobnym motivom, takze ma nenapada ziadne negativum. Snad len, ze sem tam je nejaka bitka trochu zrychlena. Ale to je malickost nad ktorou by frflal len kverulant. Pre mna je tento film najoblubenejsim akcnym flakom zo vsetkych tych umelo vytvorenych nekonecnych serii v ktorych jednotlive diely na seba vôbec nenadväzuju. 10/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prikloním sa k lepšiemu hodnoteniu, ku ktorému ma doviedli vynikajúce akčné sekvencie a súboje. Zvyšok snímku je chaotický jak príbehom, tak aj ich réžiou a hereckými výkonmi. Je to proste ten druh hongkongského akčňáku, ktorý chce byť akčný aj komediálny, no pôsobí ako bordel. A škoda za nevyužitú dejovú líniu s postavou inšpektorky v podaní Cynthie Khan, ale bol by to potom už asi veľmi komplikovaný snímok. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Název s pořadovou číslovkou je do jisté míry matoucí, protože se v žádném případě nejedná o pokračování, ale pouze o jeden článek skládanky se samostatným příběhem a jedinečnými protagonisty. S politováním je však nutno konstatovat, že o nějaké vzrůstající kvalitě se nedá mluvit ani se silným sebezapřením. Dialogy jsou neuvěřitelně plytké a často prakticky nedávají smysl, stejně jako jednání postav, které většinu času zmateně pobíhají po scéně a snaží se vyjádřit roztodivné myšlenky či emoce. Odmítám tvrzení, že je to koncepčně celé podloženo tradičním a notně úchylným stylem pro humor, který asijský kontinent produkuje, z toho důvodu že konkrétní scény se v žádném případě neberou na lehkou váhu. Největším plusem tak zůstává zdrcující absurdita, to z důvodu rezignace diváka na cokoliv, a nutnost přizpůsobení se objevivší se situaci. Popravdě to chce hodně otevřenou mysl a ne každý ji dokáže najít. Ochota přejít všechny negativa se bohužel vytrácí při sledování tupě průměrných akčních scén, které by měly být alfou a omegou, zatímco vzbuzují pouze letmé úsměvy či zanechávají duševní prázdnotu z nedostatku uspokojení poptávky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama