Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1552 byl při pokusu zachránit manželku zraněn vznešený samuraj Jošimitsu. Zřítil se do ledové řeky a o více než čtyři sta let později je nalezen zamrzlý v ledové kře. Americkým vědcům se ho podaří oživit, ovšem vinou chamtivosti jednoho z členů týmu, který se chce zmocnit jeho vzácných mečů, se však unikátní experiment tragicky zvrtne. Jošimitsu své zbraně ubrání a uprchne z nemocnice, ocitne se však v cizím světě, který se svou středověkou mentalitou a samurajským pojetím cti není schopen ani pochopit ani se mu přizpůsobit. Poté, co při obraně napadeného důchodce zabije několik výtržníků, se pustí po jeho stopách nejen policie, ale také Chris, která byla členkou týmu a snad jako jediná chápe Jošimitsovu situaci a chce mu pomoci. Sama se však ocitá v ohrožení života. (nash.)

(více)

Recenze (4)

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 7.3.2009 - Béčko z BANDovskej produkcie známe v časoch nemeckých VHS pod názvom SWORDKILL (prípadne ZAMRZNUTÝ SAMURAJ). Napriek IMDb je jeho copyright z roku 1984 a uncut verzia má príjemných 78 minút. (17.2.2009) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

IT'S NOT THAT SIMPLE, CHRIS! HE IS SAMURAI! Podle mě to mělo obrovský potenciál, který bohužel zůstal nevyužitý. Úvodní scenérie Japonska v dobách samurajů je vynikající a hned se mi do paměti zaryl obraz, kde proti sobě ve sněhu stojí Yoshimitsu a vůdce znepřáteleného klanu a za nimi se tyčí vrcholy hor. V naší současnosti, pak film trpí nešťastně vybranými lokacemi, které jsou takové nijaké a nezvládnutou konfrontací Yoshiho s naším světem. Ještě bych vypíchl scénu, kde Yoshi cválá na koni a reflektor z helikoptéry prosvětluje větve stromů. Oční orgie. ()

Reklama

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezáživný a dost nudný zástupce céčkové VHS produkce. Prvních pár minut sice dokáže zaujmout, ale pak už nastává jen rozvleklá nuda s předvídatelným koncem. Samurajské „téma“ mi tu připadá pouze účelově zneužité. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zatímco jsem se nořil do filmové minulosti, do doby kdy vznikala levná béčka s typickým osmdesátkovým vzhledem, z ještě vzdálenější minulosti se do této doby vynořil středověký samuraj. Navzdory všem oprávněným výtkám k filmařině a slabinám obsahu hraničících často s nesmyslností, to bylo nečekaně zajímavé střetnutí. Nabídlo totiž to, co málokteré dnešní béčko. Pod vrstvou laciné akce ukrytý příběh, poskytující mnohem víc než jen chvilkovou bezduchou zábavu. Věřím, že kdyby po tématu silném osudovou tragikou Jošimitsova příběhu o neslučitelnosti myšlení středověkého bojovníka s mentalitou současnosti, sáhli schopnější tvůrci s potřebnými možnostmi, mohl by vzniknout výborný film. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Krátce předtím, než se samuraj Yoshimitsu (Hiroshi Fujioka) vydá ven do neznáma, zazní ve filmu v TV song "Tormentor" od skupiny W.A.S.P. Nejedná se o klip, ale o úryvek, který si tvůrci vypůjčili z filmu Dungeonmaster (1984). (Lucina84)

Reklama

Reklama