Reklama

Reklama

VOD (1)

Nechvalně známý doktor Feinstone strávil několik let v přísně střeženém psychiatrickém zařízení. Nyní se mu ovšem podařilo utéct a usadí se v poklidném městečku, kde si (dvdsvet.cz) zároveň znovu otevře ordinaci. S narůstajícím počtem pacientů roste i brutalita jeho zákroků. Několik lidí jej ale začne podezírat, a tak jim zubař Feinstone přichystá řádně krvavou odvetu... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (56)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ešte lepšie, väčšie, viac gory pokračovanie výbornej jedničky. Malomesto tomu pridalo ešte viac "Stepfatherovskej" VHS atmosféry, gore scény sú odvážnejšie, zuby bolia ešte viac ako v prvom diely, keď dôjde na fantastické praktické FX. No a Bernsen je ešte viac psycho. Potešia aj bizarné Yuznovské halucinácie, koniec s kruhom ako z kreslenej grotesky tu síce sedí, ale mohol byť aj lepší. Ale to sú len drobnosti na nostalgickej VHS 90s hostine. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se týká samotného zpracování filmu jsem lehce na vážkách. Zatímco jednička byla nabitá jistou dávkou zvrácenosti a do jisté míry celkem dobře zpracovaným trýzněním nevinných lidí, tak dvojka se nese v duchu jakési romantiky, kterou dentista projevuje k hezké Jamie, do které se zamiloval. Scény, kdy jeho oběti trpí jsou velice podobné těm z prvního dílu a moc nového jsme neviděli. Zřejmě Yuzna vyčerpal veškerou inspiraci u jedničky a dvojku trochu odfláknul. I když takové mučení tlusté Bev se mi líbilo. Také hudba byla ovlivněná prostředím v němž se film odehrával a my jsme měli možnost slyšet střídání několika hudebních žánrů. Od country, folku až po romantické melodie, které jsou sice pěkné v jiných filmech, ale do hororu se moc nehodí. Konec filmu se moc nelíbil a těm co ho neviděli bych chtěl jen říct, že se filmaři nechali zřejmě inspirovat u některé z četných černých komedií.Dentista 2 je film na který se dá určitě podívat, ale pokud vám můžu poradit, nedívejte se na něj dřív než na jedničku. Některé z vás by mohl znechutit a vy by jste tak přišli o celkem zajímavou podívanou, kterou první díl jistě nabízí. Oba díly bych zařadil mezi průměrné filmy, ale jednička je přece jenom lepší. Rada na závěr: snažte se nenaštvat svého zubaře, protože by vás to mohlo hodně bolet!!! ()

Reklama

arie 

všechny recenze uživatele

Prakticky identická kópia prvého dielu. Yuzna neprináša do druhého dielu nič, čím by dokázal výraznejšie zaujať divákov, ktorí majú na predchádzajúci film o šialenom zubárovi negatívny názor. Opäť sa jedná o béčkovú čiernu komédiu, ktorá obsahuje pár brutálnejších scén, ktoré sú však natočené vcelku interesantne, no je ich žalostne málo, ale o nejakej hororovej atmosfére alebo nebodaj strachu nemôže byť reč a, čo taktiež nie je veľmi pozitívne, Yuzna nedokáže prezentáciou brutality diváka ani dostatočne intenzívne znechutiť. Snímke taktiež ubližuje, rovnako ako v prípade prvého dielu, očividné televízne spracovanie a absolútne nevhodný soundtrack. Našťastie, titulný predstaviteľ Corbin Bernsen, pre ktorého je to určite jedna z jeho najlepších rolí v kariére, dokázal svojím hereckým prejavom párkrát pomerne úspešne zatieniť tieto negatíva. Nuž ale vzhľadom k zaujímavému námetu je určite škoda, že na režisérskej stoličke nesedel kvalitnejší tvorca, ktorý by dokázal stvoriť viac, ako len ďalšie priemerné béčko ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Nášmu obľúbenému zubárovi sa podarí ujsť z psychiatrickej liečebne a chce začať nový život. Zhodou okolností si však musí zase obliecť plášť a začať ošetrovať pokazené zúbky vidiečanov. To v ňom naplno prebudí jeho zlé ja a zábava môže začať. Z násilia sa možno trochu oproti jednotke ubralo ale pokiaľ nemáte zubárov radi, verte mi, bude vám bohato stačiť. Najlepšia a aj najbrutálnejšia je scéna s bielením zubu, ktoré neskôr prejde k dráždeniu nervu, trhaniu a ešte k zarovnávaniu, no tak na túto scénu sa zrejme nebudú môcť všetci pozerať. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Potom čo doktor Alan Feinstone zmasakroval v záchvate šialenstva niekoľko svojich pacientov, sa dostal do štátneho zariadenia pre nebezpečných, duševne chorých zločincov. Z tohto ústavu sa mu podarí utiecť. Zmení si meno a usadí sa v malom, pokojnom mestečku Paradise. Zabije miestneho zubára a otvorí si vlastnú stomatologickú ordináciu. Začne sa venovať svojej profesii. Lenže znova u neho naplno prepukne jeho psychická porucha. Opäť sa v ňom prebudia psychopatické vražedné pudy. Šialený dentista je späť. *** ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama