Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař Craig Burton prochází krizí. Už dlouhou dobu se společně s manželkou snaží o početí potomka, avšak stále se jim to nedaří. Během jedné vášnivé noci se ale stane cosi zvláštního. Manžele náhle oslepí namodralé světlo. Od té doby má Craig problémy se spaním, nedokáže se na nic soustředi, v hlavě slyší divné hlasy a trpí halucinacemi. Nakonce se rozhodne jít za psycholožkou, u které se podrobí hypnóze. Během ní se ukáže, že Craig i jeho žena Sherry byly uneseni mimozemšťany, kteří na nich prováděli pokusy. Craig je na pokraji zhroucení, ty nejpernější chvilky ho však teprve čekají. Sherry totiž přichází s novinkou. Té noci, kdy byli uneseni, totiž otěhotněla. Vyšetření ultrazvukem potvrdí Craigovu noční můru. To, co v Sherry roste, určitě není člověk. Navíc to něco roste příliš rychle a začíná to ohrožovat Sherryin život. Chce-li Craig svoji milovanou ženu zachránit, může udělaj jen jednu věc. Vyoperovat embryo dokud to ještě jde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Apophis 

všechny recenze uživatele

Mám velice rád horory a Arnold Vosloo je mi jako herec sympatický. To je vše kladné, co o tomto filmu mohu říct. Ne, to přeháním. Ocenil jsem, že film částečně vychází z údajných únosů mimozemštany. Všichni herci hráli skvěle (zejména Arnold Vosloo, který ze své role, trerá byla naprosto mizerně napsaná vytěžil tedy skutečně maximum) a i trikaři odvedli dobrou práci. Nyní jsem už ale bohužel SKUTEČNĚ řekl vše kladné. Bože! Nezjistil jsem, kdo dělal scénář, protože jsem film vypnul hned, jak se objevila závěrečná stmívačka. Za scénář by se snad nemusel stydět ani sám Sókar (Ďábel)! Byl naprosto vyšinutý, ujetý, perverzní, zmagořilý...sakra, to jsem se to rozjel. Jeden spisovatel hororů (jmenuje se Brian Lumley [snad to píšu dobře]) řekl: "Dříve se lidé strašili pomocí toho Brrrrum, Hruuuuum. Dnes mnozí novodobí spisovatelé zkoušejí, kam až mohou zajít, než se z toho pozvracejí sami!" Snad to cituji dobře a pokud né, gró jsem zachoval. Toto tvrzení se bohužel na tento film hodí jako ..... na hrnec! No a korunu Úchylově opeře dá konec, který je tak zmagořilý (pardón), že člověk ani neví, nemá-li se smát! (což je u hororu zajimavé...) Od hodnocení "odpad" tento film uchránily snad jen herecké výkony a triky... ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

na video scifi horror velmi dobre !!!.. je mi jasne, ze technofilni konzumenti museli mit behem projekce hotove obsese z toho jak film je otresny... garantuju vsem b-moviez harvesterum, ze pres 90 minutovou stopaz se s prijemne odpornym nadechem jednoduse prenesete, yuznuv gore-trademark dela z tohoto lacineho scifi slusnou zabavu. libilo se mi to. 6,5/10 (imdb rating 4,9/10) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už jsem si dlouho nepustil nic od Briana Yuzny a tak jsem se to rozhodl velmi rychle napravit. Sice mě od Progeny odrazoval fakt, že se jeho děj točí okolo UFO a mimozemšťanů, což je téma které mi zrovna dvakrát nevoní, ale nakonec to zas až tak hrozné nebylo. Sice má tento scifi horor na internetu velmi nízké hodnocení a nepříliš originální zápletku, ale dá se zde narazit na několik nezapomenutelných scén, kvůli kterým stojí za to film vidět. Od Yuzny jsem zvyklý na kdejaké bizarnosti, ale on se tenkrát vyřádil na obou dílech Dentisty a tady si odskočil jen tak zrelaxovat, což byla trochu chyba. Ne nadarmo je Potomek vetřelce mnohými označován za jeho nejslabší dílo. Brian vědom si slabin scénáře a menšího rozpočtu se rozhodl na diváka zpočátku zaútočit hlavně nahotou (Jillian McWhirter se rozhodně nestyděla) a následně slibnými nočními můrami, které alespoň trochu prokrvili jinak trošku nudnější děj. To nejdůležitější však přijde při detailním „znásilňovaní“ Sherry a následný finální porod. Tyto dvě pasáže jsou skutečně zlatým hřebem večera a i zde se diváci konečně dočkají Yuznovy morbidní představivosti v celé své kráse. Ralis Khan (měl na starosti efekty) se opravdu činil a atmosféra v tu chvíli nabrala ten správný vítr. Sice se tu nedočkáme žádného grandiózního vyvrcholení, při kterém by nám stály hrůzou vlasy na hlavě, ale i tak si myslím, že toto průměrné béčko zas až tak špatné nebylo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojný béčko který ale zkazilo právě to že to natočil Yuzna. Čekal jsem něco více slizkého, perverzního a bohužel se to nesplnilo. Film je klišé a celkově za moc nestojí ale dokoukal jsem ho bez problémů a navíc to je snad poprvé co jsem viděl Vosloa v poměrně kladné roli a musím uznat že to zahrál slušně. A i Dourif kterej tu vypadá strašně vyhuble se mi zamlouval. Takže ohledně herců spokojenost. Ted ale to horší a to některý scény kde se vysvětluje co se zrovna děje. Ty byly bohužel zbytečně zdlouhavé a nudné. A ani konec kterej byl neskutečně debilní to moc nezachránil. Nicméně je tu aspon znásilnění mimozeštanem a to se nevidí každý den. Jedná se sice pravděpodobně o nejhorší Yuznův film ale i tak sem se poměrně bavil. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

De facto komorní příběh o únosu mimozemšťany, kde se většinu doby neděje nic hrůzostrašného ani nechutného. Režisérův bizár se ale na scénu samozřejmě dostane a opět nelze než chválit. Úchylně vzrušující nechutnost vrcholí zejména v okamžiku oplodnění demaskovanými vetřelci a při císařském řezu. Yuznova blízká setkání čtvrtého druhu sice příliš neoslní, ale jak píše můj oblíbenec darkrobyk, ve srovnání s jinými levnými sci-fi snímky si pořád vede víc než dobře, možná i díky ne zas tak špatnému hereckému obsazení, "Mumie" Vosloo či "Chucky" Douriff, díky němuž se dá skousnout i to všechno okolo ústředního ufoporna. A kdyby se podařilo rozvést v závěru naznačený twist, došel bych až ke čtyřem nelidským dítkám mimo dělohu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama