Reklama

Reklama

Návrat živé smrti 3

  • USA Return of the Living Dead III (více)
Trailer

Obsahy(1)

Plukovník US Army John Reynolds (Kent McCord) se svým vědeckým týmem hledá způsob, jak cíleně zastavit aktivitu u živých mrtvol. Shodou okolností sledují jeden z pokusů s oživováním i jeho syn Curt (J. Trevor Edmond) s přítelkyní Julií (Melinda Clarke). Protože se experiment nepovedl, je plukovník odvelen k plnění jiných úkolů a samozřejmě chce odvézt svého syna pryč. Ten ale po ostré výměně názorů ujede na motorce z domova a Julii bere s sebou. Jenže do cesty se jim postaví náhoda, osud a sloup elektrického vedení a Julie zemře. A Curt, zoufalý ztrátou své lásky, se rozhodne ji oživit pomocí plynu, který viděl v otcově laboratoři... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

demented 

všechny recenze uživatele

Najviac ma na tomto filme dožralo, že Yuzna ignoruje akékoľvek pravidlo, nastolené v predošlých dieloch, ktoré sa mu nehodí do scenára. A tak napr. sa Julie mrzačí, aby zabudla na hlad, hoci ja som si vždy myslel, že zombíci žerú mozgy, aby utíšili bolesť. Taktiež som neprelúskol fakt, že Yuzna rezignoval na akýkoľvek humor (pokiaľ nerátam jeho režisérsku impotenciu a rôzne kiksy a scény, ktoré zrejme vtipné byť nemali). Odhliadnúc od nudného, trapného (posatava Rivermana, pokiaľ bol teda ešte na žive) a dementného deja a absencie logiky (na čo sme si už mohli u Yuznových filmov zviknúť), nám ostáva vcelku obskurné dielo, ktoré by som ale do série ROTLD nezaradil. Aby som iba nekritizoval, musím pochváliť masky a triky, ktoré sú na veľmi slušnej úrovni (scéna, kedy sa objaví vylepšená Julie a Riverman v brnení sú bezchybné). Taktiež prvých 10 minút a posledná štvrťhodinka filmu sú strašne fajn a myslím, že je to to najlepšie čo Yuzna kedy natočil. Bohužial tá vata medzi tým sa nedá odfúknuť mávnutím ruky. ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Určitě ze všech ROTLD asi ten nejhororovější. Stále sice nedosahuje kvalit jedničky, ale určitě to v mnohém trumfne nudnou a špatně vtipnou dvojku. Problematika lásky až za hrob nebyla nejšťastnější volbou, ovšem jako záminka k vypuštění plynu a následujícímu masakru vcelku dostačující. Mimo docela slušných efektů, čistě průměrný film, u něhož nejvíce nasbírají inspiraci milovníci piercingů. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Totální odklon od všeho, co série doposud nabízela. Tahle změna je však naštěstí svěží vítr do jejích plachet. Žádný trioxin, ani z hrobů lezoucí mrtvoly. Tentokrát je tu nešťastný kluk a jeho zrzavá zombie-přítelkyně, která si svůj hlad po lidském masu kompenzuje bohatou fakírskou manikúrou. A jak se na Yuznu sluší a patří, nechybí u toho spousta gore a trocha černého humoru. Toho je už však v množství mizivém. Poslední dobrý díl původní série. Následující dva totiž považuju za soběstačné filmy, co s těmi předešlými moc "neladí". ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nedat tam Yuzna pár vychytaných scének s vrtačkami, spalovnou, "fintěním" Melindy Clarke coby zombie atd., tak by to byla čistá variace na Romea a Julii v zombie hávu. Inu, jak se říká, láska kvete v každém věku, tady ji nezastaví ani smrt hlavní hrdinky. Zombíků si teda moc neužijete, ale když už se objeví, stojí za to (hned ten první jakožto pokusná ovce je fakt kousek). Jinak je to spíš romantika než zombie horor. Kdybych to bodoval v 93 roce, kdy jsem na tom byl se spolužáky v kině a strašně jsme si to užívali, asi bych i hvězdičku přidal, takhle po letech už jsem asi náročnější. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Opravdu hrozná slátanina a to i když odhlídnu, že film s tématem oživlých mrtvol je slátanina už jaksi od naturelu. Yuzna se vyžívá v krvavých efektech, to je známá věc. A na první pohled měl víc peněz, než jeho předchůdci a bohužel jich využil do mrtě. Přesto má tahle romantická selanka něco do sebe a od předchozích trapností se liší hlavně vážnějším tónem, který mi k živým mrtvolám přeci jen sedí jaksi mnohem víc. Navíc sympatická hlavní hrdinka se svou snahou nesežrat svýho milýho (ze kterýho se mimochodem stane během filmu nekrofil ;) Tenhle díl má k Romerovým počinům mnohem blíž, než předchozí. Ale i tak zůstává jen další bezsmyslnou mlátičkou, vyvražďovačkou bez ladu a skladu čistě pro efekt. Ale aspoň už tu nejsou tak hrozní herci, to je pravda. Těmhle hlavním hrdinům se dá skutečně fandit >> Hodně štěstí, ať vám to vyjde! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (4)

  • Štúdio Lionsgate uvoľnilo film po prvýkrát na Blu-ray 22.11.2016. Nakoľko existujú dve verzie (s ratingom "R" a necenzurovaná) bolo jedinou otázkou, aká bude uvoľnená. Nakoniec sa rozhodli pre necenzurovanú vo formáte s vysokým rozlíšením a širokouhlým obrazom. (Paldiny)
  • Představitel zombie v úvodní scéně z laboratoře se jmenuje Clarence Epperson a režisér Brian Yuzna ho našel na letišti v Los Angeles, kde žil jako bezdomovec. (infected)

Reklama

Reklama