Reklama

Reklama

Society

Trailer

Obsahy(1)

Rodina Billa Witneyho (Billy Warlock) se na první pohled ničím neliší od ostatních obyvatel Beverly Hills. Jsou to úspěšní, bohatí, ve svých oborech uznávaní lidé... Ale za pozlátkovou slupkou se skrývá cosi zlověstného! Cosi, co Billiho přinutí hořce litovat chvíle, ve které zatoužil poznat skutečnou pravdu. (kosta73)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já bych rád věděl, jestli v tom finále byl nějaký přesah (dekadentní kritika americké smetánky) nebo ne. Osobně mám pocit že jo, protože náznaků v tom je docela dost, ale i tak je znát, že se v tom všem režisér dost vyžíval, takže i ta samoúčelnost tam v některých scénách zůstává. Každopádně i tak je to na svou dobu docela zjevení. První hodina je sice zbytečně utahaná a rozhodně by se dala zkrátit, nicméně i tak mě zas tak moc nenudila a dokázala mě zaujmout nemalým počtem mysteriózních prvků. Ovšem to co se rozjede ve zbytku filmu, to se fakt těžko popisuje. To je fakt šílená úchylárna, která vypadá dost obstojně i na dnešní poměry a fakt jsem pak až do konce nevěřícně zíral na to, co se tam vlastně děje. Jako v tomhle Society dokáže překvapit, že se celou dobu tváří jako obyčejný mysteriózní thriller, aby z toho nakonec vypadla... velká slavnost, ať moc nespoileruji. Ta dějová linka není domyšlená, co je ta Společnost zač se vůbec nedozvíme a proč dělají to co dělají taky ne, ale tam to zase zachraňuje ten přesah v tom, protože ten závěr se dá vykládat i jako hodně dekadentní podobenství. Avšak i v tomhle mi přijde poněkud nedomyšlené a tak nakonec radši dám silné 3* než slabé 4*. Být to kratší a nestát to primárně na závěru, klidně bych šel výš, ale takhle vyšší hodnocení vidím spíš jako přehnané. Nicméně pro milovníky všemožných bizarností stoprocentně povinnost. Silné 3* ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nástup mistra Yuzny na hororovou scénu se mu povedl rozhodně. Nejedná se ještě o klasickou Yuznovskou brutalitu plnou krve, ale o hodně zajímavý, zamotaný a atmosferou vážně povedený, snímek o jiné společnosti jiných osob(nechci prozrazovat), na které náhodou narazí playboy Billy přímo ve své rodině. Yuznovi nikdy nechyběla originalita, škoda hluchých míst a hlavně zbytečně zamotaného děje, ve kterým se hodně těžko orientujete. Jinak se ovšem určitě jedná o výbornou zábavu. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čiernohumorný nápad ako pranierovať novodobú šľachtu v podobe smotánky z Beverly Hills je viac než len dobrý, no bohužiaľ výsledný produkt je len sledom samoúčelnosti - najmä nevysvetlených snových pasáží (ktoré tvoria väčšinu prvých dvoch tretín filmu) doplnených o záverečnú podobne bezzmyselnú desaťminútovú prehliadku gore. Obyčajne by mi to aj bolo jedno, škoda len, že tento film mal naviac ako len byť tupým béčkom. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bizarní a úchylný úlet, jaký se jen tak nevidí. Maximální rozkoš prý plyne z co nejintenzivnějšího splynutí těla s tím druhým. Society vám ukáže, kam až lze zajít. Yuzna už ve svém prvním filmu předvádí svůj až neuvěřitelný smysl pro nechutnou krásu, třeba závěrečná swingers párty je v této kategorii pak doslova na Oscara. Pravda vatička mezi parádními, a nutno říct i děsivými scénami, třeba ta ve sprše mi po dlouhé době při sledování filmu opravdu nahnala husí kůži, není žádná velká sláva, ale to pro mě nebylo žádné překvapení. Na druhou stranu onen závěrečný nepopsatelný festival poněkud zvláštní rozkoše si všichni zúčastnění evidentně užili a jejich roztouženost byla nechutně uvěřitelná. Čtyři propletené údy se třou. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Když člověk přistoupí na tu osmdesátkovou klišoidní hru, je Society docela dobrá zábava. A jak už bývá u osmdesátek a praštěných hororových režisérů zvykem, ke konci se to celé absolutně zvrtne, což už musí bavit každého. Asi nikdy mě nepřestane fascinovat, jaké úchylárny tenkrát vznikaly. Bizar gore. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Brian Yuzna v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Natáčení filmu zabralo pět týdnů. (Holina)

Reklama

Reklama