Reklama

Reklama

Dobrodružství Ewoků

(TV film)
  • Česko Ewoks: Karavana statečných (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Dobrodružný sci-fi príbeh nadväzujúci na jednu z vedľajších dejových línií filmu Hviezdne vojny VI – Návrat Jediho (1983).
Raketoplán rodiny Towaniovcov havaruje na lesnatom mesiaci Endor. Štyria členovia rodiny sa od seba počas nehody odlúčia. Hlava rodiny Jermitt a jeho manželka Catarine sú uväznení obrom Goraxom. Ich deti, Mace a Cindel, pri nich v čase ich zajatia nie sú. Nasledujúci deň sa magická bytosť, Ewok menom Deej, prechádza po lese a hľadá svojich dvoch synov, keď nájde Cindel vo vraku raketoplánu. Deti sa totiž snažili nájsť vysielač a vyslať volanie o pomoc. Mladý chlapec Mace sa na Ewoka vyrúti s energetickou zbraňou, avšak štvorročná Cindel ho presvedčí, že Ewokovia sú milí a priateľskí. Deti sa následne s pomocou Ewokou odhodlajú vydať sa na cestu a nájsť svojich rodičov. Na svojej ceste odhalia niektoré z najväčších tajomstiev Endoru. (Incantator)

(více)

Recenze (39)

comicsMax 

všechny recenze uživatele

Film je zábavný, děj člověk sice chvílemi moc nechápe (někdy je zapotřebí vysvětlení vypravěče), ale ubíhá v celkem rychlém pohádkovém rytmu, Ewoci jsou celkem roztomilí. Pokud SW moc nemusíte, nebo neznáte není to nic světového, pro fanouška celkem "ulítlá", absurdní, pohádková podívaná. P.S. Pozor na monodabing! :-) ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem opravdu nečekala, že zde najdu, něco jako je tento filmek. Viděla jsem ho jako malá holka ještě s jednohlasím dabingem a přesto jsem byla nadšená. Přátelství malé holky, která ztratí rodiče a spřátelí se s kamarády v podobě malých medvídků, kteří nosí bojovou výzbroj. Tento příběh vás vtáhne do děje ani nevíte jak. Je rozdíl se na něco takového dívat v dnešní době a v době dávno za námi. V dřívější době ještě dětská fantazie neznala mezí. Nádherná představivost tohoto režiséra J. Kortyho, která vás unese tam, kam si jen přejete. ()

Reklama

drankeryth

všechny recenze uživatele

Dvaja mali smradi a tlupa roztomilych medvedikov vo mne zanechali velku alergiu voci nim. Nudny film nicim nezaujimavy, ale v jednej chvili ma to ako tak prekvapilo pri ich putovani za oslobodenim rodicov tych dvoch smradochov:) Ta obrovska krysa, ktora dostala na nich chut vyzerala odpudivo a aj troska hororovo:) Bolo vidiet, ze je to stary film a prevedenie toho tvoru na strieborne platno kin teraz vyzera smiesne:) Horsie na tom bol ten obrovsky krizenec medzi vlkodlakom a trollom, ktory vaznil ich rodicov v jeho jaskyni. Bol totalne ubohy, hlupy a nemotorny. Co mi najviac liezlo na nervy tak to boli ti spomenuty vesmirny medvedikovia a ti drobni svetielkujuci elfovia si len zasluzili zabit nejakou mucholapkou, pretoze boli neznesitelne dotieravi voci tej karavane zatratencov:) A co je horsie videl som to v kultovom dabingu, aky kedysi robili v davnych dobach, ked este nebol taky aky je dnes. Jeden clovek hovoril vsetkych:) Film vobec neni urceny pre mna, ale skor mladsiemu publiku, ktory maju radi taketo sladke filmecky plne uchylnych, chlpatych medvedikov, ktore som mal chut nakopat do riti. Takze chodte do toho a pustite si tento filmovy klenot plny putavych dobrodruzstiev:) ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Být úplné, SW pohlcující škvrně, nedýchal bych. Autoři trošku ewokům napomádovaly kožíšky do fantasy. Ukázali, co se v jejich vesnicích pěstuje za rituály, či jak společensky žijí. V análech jsem dohledal, že i hlavní negáč - Gorax se objevuje v komiksech s "Endorskou tématikou"... Hlavně na konci mě to začalo hodně brát a přistoupil jsem na fantasy putování postav po Endoru, který byl vlastně z velké části neznámý stejně jako jiné planety... Příjemný televizní příprcek... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už som od teba počula horšie nápady.“ George Lucas je výnimočne schopný obchodník. Len čo zažiarili Ewokovia (bizarný filmový fenomén 80. rokov 20. storočia – malé chlpaté pištiace medvedíky s korálkovými očami z lesnej planéty Endor) v Hviezdnych vojnách VI – Návrate Jediho (1983), rýchlo im dal kreslený seriál (1985 - 1987) a dva televízne spin-offy: okrem dnešného ešte (už bohužiaľ o dosť slabšiu) Bitku o planétu Endor (1985). Jednotka je film, ktorý som útržkovito videl ešte ako školák (v pamäti mi uviazla spomienka na obrovského pavúka) pod bohovským prekladom Ewokovia: Karavána odvážnych. Temné lesy, príšery, obrovské pavúky a spol. na mňa silne zapôsobili. Keď som snímku videl asi o 15 – 20 rokov neskôr, čakalo ma obrovské prekvapenie. Dostal som sa k fantastickej prastarej verzii, kde bolo počuť pôvodný zvuk (vlastne nemecký dabing) a ten bol simultánne prekladaný (dabovaný je silné slovo) jediným (mužským) hlasom. Fantastická starinka a parádny klenot. Príjemne ma tiež prekvapilo, ako pôsobivo to celé vyzerá, oproti lacnej dvojke je to hotový veľkofilm s plejádou netvorov, smršťou akcie, parádnymi Ewokmi (borec Sekerník) atď. Palec hore za nostalgiu, ale netuším, ako by na niečo také reagoval divák, narodený po roku 1995. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Film se převážně natáčel v Červeném lese (Redwood) v Kalifornii (USA). (Terva)
  • Warwick Davis coby Wicket 2krát roztrhl svůj Ewokský oblek o větev stromu. (Beckett51)
  • Bylo naplánováno i další pokračování z pracovním názvem Ewok III. Ale od projektu se nakonec odstoupilo. (Terva)

Reklama

Reklama