Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

Olík 

všechny recenze uživatele

Alternativní ananas mockumentary made in Valmez and Petr Zelenka, který dokázal svého času některé neznalé dokonale zmást a ty jenž nezavedl do temného lesa příjemně pábitelsky pohladit. Petr Zelenka je mág (tedy alespoň co se týče jeho mystifikační trilogie). Mág, který má nápad jak udělat z ničeho valoun zlata.....mág, který tento nápad dokáže realizovat aniž by se za svou realizaci musel stydět. Tenhle pokoj rozhodně nebyl studený a prázdný :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Použili jsme počítačový program na tvorbu kapel Band-maker. Tak například vznikla ABBA nebo Sex Pistols." Na přelomu osmdesátých a devadesátých let jsem býval častým návštěvníkem koncertů Mňágy a případně i Žďorpa, ale přesto jsem nikdy nezaznamenal, že by ječící fanynky hromadně nabízely zpoceným hudebníkům své kalhotky. Ani ty zahulené sály mi nenapověděly, že vidím nejslavnější kapelu, jejíž megakoncerty byly beznadějně vyprodané a Troška o ní natočil úspěšný film. To ale nevadí, protože Zelenkovy mystifikační dokumenty o mých oblíbených kapelách mě vždycky bavily, takže nikdy nezapomenu na koncert Slepého střeva bez zpěvu, nadupaný konkurs, zpívající ananas, hudbu k aerobicu ani na Chinaski v námořnických oblečcích. Prostě už věřím tomu, že to tak skutečně bylo a kdo tomu nevěří, ať se na to podívá. Důkazy jsou nezvratné. ()

Reklama

AdamFogl 

všechny recenze uživatele

Mňága a Žďorp je jedna z mých nejoblíbenějších kapel a Petr Zelenka jeden z mých nejoblíbenějších režisérů. Co můáže vzniknout, natočí-li tento režisér mystifikační dokument o této kapele? Ano, správně, jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Film Mňága - Happy end popisuje vymyšlenou historii této kapely na tolik působivě, že si říkáte zda se vskutku jedná o mystifikaci. Vyskytuje se tu tolik absurdních scén, ze kterých přímo srší to jak si z diváků Petr Zelenka utahuje, ale i přesto někteří uvěřili. A právě zrovna scénu s konkurzem, s koncertem za zdravou výživu a Slunce, seno, Mňágu si budu dlouho pamatovat. Pokud tomu připočteme i super písničky, pět hvězdiček je jasných. 100%> ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Keďže mám rád rock-ovú a metal-ovú hudbu, nebol to pre mňa na zhliadnutie úplne zlý fiktívny dokument, ale mám radšej trošku iný štýl humoru. Zo začiatku ma to skoro vôbec nebavilo, ale keď prišla pasáž k akože životopisnému filmu "Slunce, seno a Žďorp", tak som sa konečne pobavil. Výkony Zdeňka Trošku, Mareka Vašuta a Mareka Brodského do danej scénky výborne zapadli. "Scéna s výsluchom", pojedanie trampky a Troškove komentáre ("lampička sa stala jednajúcou osobou" alebo "ať se staraj o muziku a tohleto nechaj na nekom iným" sú veľmi podarené). ale celkovo tam bolo viac hluchých miest, takže len za 2. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

S Mňágou a Žďorp jsem prožil dospívání i všechny svoje první lásky a i když ty časem z mého života zmizely, tahle parta z Valmezu mi v srdci zůstala. Happyend je jednou z nejlepších a nejoriginálnějších hudebních komedií, s neskutečně vtipným mystifikačním scénářem, za který by se nestyděl ani David Lynch. Vše samozřejmě protkáno parádní hudbou v podání titulních hrdinů. Škoda jen, že snímek není častěji reprízován v televizi. Skvělá a zábavná podívaná! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Jedná se o druhý film ze Zelenkovy trilogie hudebních a zčásti fiktivních dokumentů. Prvním natočil o kapele Visací zámek, druhým pak byl snímek Rok ďábla (2002). (jzvc)
  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama