Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čepičářův syn Vítek jednoho dne najde ve staré truhle kouzelnou čepici, která tomu, kdo ji vlastní, může splnit jakékoli přání. Ve vévodství, kde žije, však lidé nejsou moc šťastní. Vládne jim krutý vévoda, který na své poddané posílá vojáky. Vítkova tatínka nechal zatknout a jeho samotného poslal do sirotčince. Chlapci se ale podařilo utéct. Vítek se vydává se svými kamarády Hynkem a Majdou zachránit tatínka. Chce k tomu použít kouzelnou čepici. Jenomže když má někdo takovou magickou věc, nezůstane to dlouho tajemstvím. Chamtivý vévoda se o ní dozvěděl a chce ji za každou cenu získat. (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

Ospalek 

všechny recenze uživatele

Jiří Kodet nebyl špatným hercem, ale role v tzv. pohádce mu vůbec nesedla. Když probíhalo "zatýkání" vypadalo to jako česká zásahovka, nevypadalo to jako pohádka ba ani jako pohádkový film. Byl jsem docela zklamán. Ale za námět musím něco dát, neb kdyby to bylo lépe zpracované, mohlo to lépe vypadat. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Čtu v zajímavostech, že se pohádka prodala do dvaceti sedmi států. Sice na to hledím trochu s podivem, nicméně je pravdou, že ke klasické české pohádce má daleko. Takže se v zahraničí asi opravdu více líbila. Chybí výraznější děj. Pro mě je to spíš nuda. Navíc se většina scén odehrává ve tmě. A přitom má film kvalitní obsazení. A to jsem až do loňských Vánoce absolutně netušil, že nějaká taková pohádka existuje. Jsem si celkem jistý, že ji po mnoho let televize opomíjeli, neboť ani mí rodiče - oba kolem padesáti, o ní v životě neslyšeli. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemný novověk, proti šlechtě brojící pracující lid z podzámčí, kouzelný artefakt, tři roztomilé děti, medvěd Brumbrulín a pes Cézar. S tímhle materiálem se dá vcelku slušně pracovat a vcelku slušně se s ním i pracovalo. Mohlo to být lepší, pravda, ale na to, že se do toho motali Němci (proč nemůže být koprodukce na úrovni - chceme vaše peníze, ne vaše hnusné ksichty a blbé nápady?) to bylo vcelku solidní. Asi i tím, že hlavní role přeci jen Teutoni neobsadili; ten medvěd třeba měl výrazně slovanské rysy. Možná máte dojem, že ten medvěd v Čarovném dědictví hraje nějakou podstatnou roli, tak to ne, jen se mi prostě líbil. Teď ještě něco k ději, i když není kouzelný artefakt v rukou zločince, může se ocitnout v rukou debila a to taky není dobré. Vlastně by bylo bývalo nejlepší, kdyby tam víc byl ten medvěd. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak doteď to šlo bez koulí a najednou.." ;) Čarovné dědictví ?? Spíš Kouzelná šmíra, jejíž kouzlo se rozplyne po prvních pár minutách.. Zdeněk Zelenka je mi dodnes skutečně záhadou, takhle promrhat slušný námět, západoněmecký koprodukční měšec i ta herecká jména v čele s Milošem Kopeckým či Jiřím Kodetem, to už chce mít opravdu koule !! ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Rozsahem zápletky by se scénář hodil spíš do Bakalářů než na celovečerní plátno. Nostalgické vzpomínání na ty dávné skvělé pohádky tento film spolehlivě boří. Komika postavená na zrychlených záběrech hereckém umění Miloše Kopeckého celkem funguje, jen se časem přejí. Z dobrodružného příběhu se navíc upjatým zlehčováním stává podivná fraška. Výborná tak zůstává hudba, atmosféra i výběr exteriérů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Z filmu byla cenzurou dodatečně vystřižena scéna, kde kořenářka radí Miloši Kopeckému: „Rozemnete si trochu černobýlu, to vás ochrání.“ V době promítání v kinech totiž došlo k jaderné katastrofě v Černobylu, takže všechny kopie z kin byly svezeny a inkriminované záběry vystřiženy. (Zany)
  • Komparz v tomto filme stvárnili aj členovia folklórneho súboru Úsvit alebo divadelného súboru J.K. Tyla, ktorý mali kostymerňu vybudovanú priamo na lúke a vôbec nepoznal dej rozprávky, lebo sa im scenár vôbec nedostal do rúk. (Raccoon.city)
  • Pohádka se prodala do 27 států což je až neskutečné na to, že u nás tak populární není. (cariada)

Reklama

Reklama