Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nádherné prostredie, dobová atmosféra, Vysoké Tatry ako si ich pamätá iba málo pamätníkov a skvelý Jaroslav Marvan vám dodajú peknú chuť si dopozerať tento film. Zažijete zábavné situácie napríklad pri sánkovačke dvoch starých chlapov, ale pre mňa všetok vtip a zábava končí na hoteli, avšak ak pozriem rok výroby 1955, treba to skôr chváliť. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tento diel je lepší ako prvá čast.A ešte k tomu nádherná scenéria Tatier.Bez skvelo hrajúceho J.Marvan si neviem predstaviť tento film.Som aj rád že to nie je tak uhladené na vtedajší režim,lebo jednotka v tom duchu nebola tak skvelá.Najviac ma bavil ten chválenkár-všade bol,všetko videl a hlavne všetko zažil. ()

Reklama

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Přestože nepatřím mezi pamětníky ani vzdáleně, film Anděl na horách mám velice ráda. Když člověk pomine hlavní pointu celého filmu (tj. silně prokomunistický nádech), dokáže se pobavit, nalezne pana tatínka snažícího se chránit svého syna před jeho přítelkyní Věrou a z toho vyplývající komické i trapné situace, ať už v hotelu Morava či na Lomnickém štítě. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Marvan s Kemrem jsou nenahraditelná „nesehraná“ dvojice, obě Andělova dobrodružství na ní velmi pevně stojí. Naopak téměř všechny vedlejší postavy jsou obyčejné figurky vyobrazené přesně v duchu komunistické propagandy, která oba filmy s tímto jedinečným morousem výrazně negativně poznamenala. Ale jako svědectví doby (samozřejmě ne jak to vypadalo, ale jaké filmy bylo „nutno“ točit) jde o poklad nesmírné hodnoty, protože na rozdíl od ostatních agitek se na Anděla velmi dobře kouká. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

A kdes nechal beranici? - Jó, ta to holka odnesla! Klasická filmová dvojka. Rozvinutější příběh, hudba jak od Johna Barryho, mnohem více akce, výbuchů, rychlejších střihů, vizuálních efektů či napínavých scén a také méně dobové propagandy. Plus důstojný záporák (dá-li se to tak nazvat) Rudolf Deyl ml. Anděl na horách je vlastně něco jako Terminátor 2, s tím rozdílem, že Bořivoj Zeman není James Cameron a pan Marvan nezinkasoval 14 milionů dolarů, jako Arnie. Jinak je to taková vánoční pohoda, která neomrzí a dodnes drží jedny z nejlepších čísel v návštěvnosti československých a českých kin. Klasika. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Když přijel Marvan představit film do Maďarska, vítaly ho transparenty s nápisy "Jaroslav Marvan - král budapešťkých kin!" (cariada)
  • Ve Zotavovně Morava, dnes Hotelu Morava, se ve skutečnosti filmovalo jen při rozcvičce. Interiéry byly natáčeny v nedalekém Grand Hotelu v Tatranské Lomnici. Sáňkařská dráha se natáčela na Hrebienoku ve Vysokých Tatrách. Sjezdovku na Solisku filmaři skutečně natáčeli na Skalnatém Plese. Ve filmu je rovněž vidět pozemní lanová dráha jedoucí ze Starého Smokovce na Hrebienok - vrch v pozadí je Lomnický štít. Anděl (Jaroslav Marvan) s Vyhlídkou (Josef Kemr) se pak učí lyžovat na louce v rekreační oblasti Tatranské Matliare ve Vysokých Tatrách. Některé interiéry se točily na Sokolské boudě v Jánských lázních. (Cucina_Rc)
  • Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) se dívá z okna zotavovny Morava směrem na Lomnický štít, přičemž je vidět i balkón, avšak tato zotavovna nikdy neměla balkóny směrem k Lomnickému štítu. (Pepy)

Reklama

Reklama