Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Obraz dějin zobrazen líbivou formou, jak se to tehdejšímu režimu líbilo. Děj je fakt líbivý a lidský. Revizor Anděl coby Jaroslav Marvan je velice zajímavý tvor. Ještě zajímavějším je ten chlubil, co všechno umí, všude byl a všechno zná. A nejlépe umí padat na lyžích. Kemr se Zázvorkovou jsou takoví typičtí bezdětní manželé té doby. Ono vůbec celý tento film je takový obraz té doby, kdy film vznikl. Jak se tehdy trávily dovolené, co lidé nosili a jak se chovali. To je dneska už nepředstavitelné. A to vše na pozadí krásných záběrů Velkých Tater s výletem lanovkou na Lomnický štít. [12407. hodnocení, 235. komentář, 72%] ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

U mě teda snad skoro o hvězdičku slabší než první díl. Tentokrát sice vidíme méně hnusné budovatelské agitace, ale odporné tykání zůstalo a je tu o poznání horší příběh, což je nejdůležitější, navíc téměř nevtipné. I tak, instantní nuda na horách pořád působí velice příjemným dojmem a klidně se někdy podívám znova. Jestliže jsem Dovolenou hodnotil na 70%, tak Anděl na horách má ode mě jen 50% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nebyla to věru lehká doba pro film, ta padesátá léta. Ani takový velikán, jakým Bořivoj Zeman byl, nedokázal poručit větru dešti, vyprodukoval pouzze průměrný film, ač měl k dispozici plejádu nejlepších herců. Byla to holt taková "blonďatá doba"- pěkná, ale blbá. Témata k natáčení byla tak stupidní- no řekněte- jak natočit dobrý film o závodní rekreaci? Na takové "velké téma" člověk čeká celý život! Nakonec to dopadlo vlastně dobře a průměr je tedy úspěchem! A Kemr a Marvan to zvedli malinko výš...60% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je často taký otravný a panovačný, až ma rozčuľoval, ale všetko to zachraňuje veľmi príjemná zbierka slovného humoru, ktorý nestárne. Situačný humor však už v súčasnosti ničím neprekvapí ani nenadchne. Ale vďaka za tie hlášky... "Tam se můžete vytáhnout"-"Jak to myslíte?!" - "No, je tam výtah." ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No fuj, fuj, fuj a pro jistotu ještě jednou fuj! Hnusná socialistická propaganda nejhrubšího zrna, která mně krom odporného papouškování tehdy módních a bohužel nezbytných hesel nenabídla víc, než co můžu dostat od rozevláté štětky u barové tyče. A i s tou štětkou bych na hory jel daleko raději než s touhle bandou, protože bych si před sebevraždou alespoň zasouložil. Jedna hvězda z úcty k panu Marvanovi, zbytek výplaty schovám někam hodně daleko. P.S: Lidi, já vám už vážně nerozumím... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Automobilová výstava zrazu veteránov pod názvom Tatranský Oldtimer v roku 2019 bola vedená pod záštitou filmu Anděl na horách, pričom aj hlavné dianie pre účastníkov je v retro Hoteli Morava v Tatranskej Lomnici. Každoročne hlavnú cenu predstavuje cena Anděla na horách. (Raccoon.city)
  • K 60. výročiu natáčania filmu 29. decembra 2015 pred hotelom MORAVA odhalili 2 metrovú drevenú sochu revízorovi Gustavovi Andělovi (Jaroslav Marvan). Slávnosť prilákala mnoho priaznivcov tohto filmu, nakoľko pre hotel je táto herecká postava symbolom. Socha ostáva vystavená pre návštevníkov na recepcii hotela. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama