Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

F.man 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších. Hlavně díky povedenému mixu klasické pohádky, moderního světa, inteligentních dialogů a samozřejmě muzikálu. Nikdy bych netušil že to řeknu, ale Vondráčková a maličký Neckář jsou zde vynikající. Vlastně stejně jako všichni ostatní. Kdo by kdy zapomněl na dvojici Kemr - Vostřel nebo krále Záhorského a Marvana? Prostě jedna z těch velmi mála pohádek, které můžu každý rok. A miluju a maluju. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika. Helena Vondráčková je v roli princezny nezapomenutelná, ale i další postavy z hlavy jen tak nedostanete, třeba dva proradné rádce v provedení Josefa Kemra a Darka Vostřela. Jejich pikle se jim tak trochu přepiklovaly. Oba dva byli naprosto geniální. Hudba z filmu je populární a zlidověla. Složil ji tehdy devatenáctiletý Jan Hammer. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak málem bych na tuhle mou oblíbenou pohádku zapomněl, super písničky a naprosto kouzelný Josef Kemr a Darek Vostřel... Čerstvý vítr konce 60.let a jiné pojetí... A navíc! Tuhle pohádku s Mrazíkem, Pyšnou princeznou (a jím podobnými) mám zafixovanou coby klučík, který je přímo hltal (ze začátku černobíle) z obrazovky přes narvaný vánoční stůl laskomin..... A za mámin punčový vánoční dortík přidám ještě hvězdičku... Maximum je 5, ta šestá hvězdička mi tam nejde... :-) ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Pohádka trochu podivně rozkročená mezi žánry. Překvapující nadsázkou a neotřelou "(post)moderní" výpravou, plná podařených fórů, ale také přeslazených písniček. Jako dítě jsem ji neměl moc rád, pak přišlo období, kdy mě překvapovala svou neotřelostí, teď už zase spíš trochu nudí. Škoda těch vysloveně špatně padnoucích postsynchronů... 65% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

"- Jak se dá utéct z vězení? - Těžko..." Spolu s Eva tropí hlouposti další český klenot, ba který se s chutí podívám pokaždé zas a znova. Geniální a nadčasová satira, kterou si člověk užívá paradoxně tím víc, čím je starší. Helenka byla tehdy ještě rozkošná, Neckář byl ještě sympatický, některé postřehy jsou ale aktuální doteď a naprostá většina scén si přímo říká o zkultovění... "No jo, pan král si počká až si obereš kostičku... A DEJ MI TAKY KOUSEK!!" ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • V pohádce všichni jezdí na koních nebo v kočárech, ale když se promítá film s Charlie Chaplinem, tak tam jezdí už i auta. (Jan.Kanak)
  • Poté, co princ (Václav Neckář) nerozesmál princeznu a stráž ho odvedla do žaláře, řekne princezna (Helena Vondráčková) ruské slovo "ničego" ve smyslu že už další vystoupení videt nechce. (zapl)
  • Za použití grotesek s Charliem Chaplinem nemuselo filmové studio sáhnout hluboko do kapsy. Podle dobových svědectví byl autorský poplatek za využití několika záběrů symbolický. (Hans.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno