Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jako dítěti se mi tato pohádka nikdy nelíbila a jako dospělý na tom nejsem o moc líp. Mám rád pohádkové pohádky a ne tyto těžko zařaditelné zmršence. Dokážu ocenit, že je tam spousta skvělých herců a že si vlastně autoři z obyčejných pohádek dělají tak trochu srandu, ale přesto se mi nijak extra nelíbí. Je zajímavé, že se tu všichni tak rozplývají o těch čtyřech hlavních postavách (Vondráčková, Neckář, Kemr, Vostřel). Nesporné kvality, hlavně rádcům, nelze upřít. Ale já bych rád vypíchl někoho úplně jiného, o kom se tu vůbec nikdo nezmínil (a je to možná i tím, že jsem právě doplnil obsazení a tak nebylo odkud opisovat), přestože je to nejhumornější postava z celýho filmu. Mě okouzlil naprosto dokonalý francouzský kat Františka Dibarbory a ten jeho přízvuk a trefný a humorný hlášky (pár frantíků, kteří přišli k nám znám a tak mi věřte, tohle je skutečnej francouzskej přízvuk v češtině). Neboli pro mě tento film zachraňuje především on, protože i když se na něj klidně podívám znovu, žádná velká srdcovka to pro mě není. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Další z klasických starých dobrých a českých pohádek, které mají své kouzlo narozdíl od těch, co točí například Troška, od těch moderních slátanin, co se někdy ani nedají nazývat pohádkami. Tahle se mi taky líbí, jako většina těch starých, dobří herci (kromě Vondráčkové), kouzelná pohádka, která potěší nejenom o Vánocích! ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Kdeže loňské sněhy jsou..... bylí mladí, byli velmi populární a zahráli to vcelku dobře na to, že nebyli profesionální herci. Ale nejvtipnější postavy stejně ztvárnili Darek VOSTŘEL a Josef KEMR. Jak rychle pochopilo obecenstvo narážky na režim a na situaci, která v té době byla kolem nás, svědčí vyprodané kinosály a řvoucí obecenstvo smíchy. Musím připomenout následující dialog mezi panem Kemrem a Vostřelem : "Kujme pikle..." ! "Neříkejte pikle, budeme konat kroky ve společném zájmu," "Ale to je totéž !" "Ano, ale zní to líp..." Divák tomu rozuměl a patřičně na scénu reagoval .....psal se rok 1968 !!! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika. Helena Vondráčková je v roli princezny nezapomenutelná, ale i další postavy z hlavy jen tak nedostanete, třeba dva proradné rádce v provedení Josefa Kemra a Darka Vostřela. Jejich pikle se jim tak trochu přepiklovaly. Oba dva byli naprosto geniální. Hudba z filmu je populární a zlidověla. Složil ji tehdy devatenáctiletý Jan Hammer. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dvojica hlavných rozprávkových postáv, ktoré stvárňujú Vondáčková a Neckář majú v tomto filme veľa zásluh vo vyzdvihnutí jeho kvalít a obľúbenosti, no faktom je, že v iných rolách som si ich chvalabohu už nedoprial. To moderno, ktoré je vo filme všadeprítomné vzbudzuje veľmi pozitívne dojmy a ja by som si tam toho ešte štipku doprial. Akurát som mal len znovu problém s tými songami. Ostatné to všetko slušne klapalo. Hlavne humor, ktorý mali na starosti ostatní (najmä starší) herci. 80%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Tesne predtým, ako Princezná Helena (Helena Vondráčková) zašíva Princovi Václavovi (Václav Neckář) nohavice vo väzení, si ich on zoblieka, pričom je v nich široký opasok, no vo chvíli, keď jej ich podáva, tam už nie je. (Raccoon.city)
  • Poté, co princ (Václav Neckář) nerozesmál princeznu a stráž ho odvedla do žaláře, řekne princezna (Helena Vondráčková) ruské slovo "ničego" ve smyslu že už další vystoupení videt nechce. (zapl)

Reklama

Reklama