Reklama

Reklama

Ženy v ofsajdu

Komedie / Sportovní
Československo, 1971, 82 min

Režie:

Bořivoj Zeman

Kamera:

Josef Novotný

Hrají:

Lubomír Lipský st., Stella Zázvorková, Jiřina Bohdalová, Jaroslava Brousková, Jiří Krampol, Zdena Hadrbolcová, Bohuslav Kupšovský, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká komedie o lásce k ženám i k fotbalu... Spolu s hrdiny komedie navštívíme hned dvě atraktivní prostředí najednou: holičský salón Hygie a několik prvoligových hřišť. V obou kraluje pan František Kastl, v civilu holič a kadeřník a ve volných chvílích fotbalový rozhodčí. Žije doslova dvojím životem. Na hřišti je rázný, spravedlivý a nekompromisní, v soukromí plachý a bezbranný. A protože je svobodný, o to víc se stává terčem vdavekchtivých žen. Avšak ženy jsou pro něj – jak poznamenala paní Magda, hezká kadeřnice – v ofsajdu… Úsměvný film natočil v roce 1971 specialista na pohádkový a veseloherní žánr Bořivoj Zeman. Na úspěchu komedie se podílelo obsazení oblíbenými herci. V hlavní roli nešťastného Františka uvidíme Lubomíra Lipského. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Zeldur 

všechny recenze uživatele

Na to, jaké se v tomto filmu sešlo herecké obsazení, je škoda, že snímek postradá nějaký silnější, ucelený příběh. Fotbal mám rád, zvláště v této době měl své osobité kouzlo. Plné stadiony, vlajkonoši Sparty a Slavie na tribunách těsně vedle sebe, dresy bez reklam. Ještě bych vyzdvihl výkon Jiřího Krampola, který byl excelentní. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nerozumím tomu, proč má tenhle film tak nízké hodnocení. Natočen v blbé době, s malou nadsázkou popisuje mikrosvět fotbalu v časech, kdy prvoligoví rozhodčí měli ještě svoje civilní povolání. Ani náznak politiky. Vzhledem k tomu, co tehdy mohlo přes "Poučení z krizového vývoje" projít - skvělý film. Dnes ovšem genderově naprosto nekorektní. Paní rozhodčí je diváky zesměšňována, ať jde k plotně. Třetí gól Interu, nemůžu si pomoci, byl podle televizního záznamu regulérní - míč byl celým objemem za brankovou čárou... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Mezi ostatními českými komediemi 70. let je tento film šeď. Film se snaží oslavovat existece lidí, co žijí jen fotbalem. Fotbal mám sice rád, ale žít ho jako životní styl, pokud ho sám nehraju mi přijde od života trošku málo. Navíc mi přišlo, že film téměř velebí kreténismus. Fotbalista kterého ztvárnil Krampol přijde ožralý do holičství a rozfláká tam zrcadla. Film se ho snaží zachytit jako v jádru dobrého chlapa a jeho násilnosti, jako jakousi samozřejmost, která se přece u CHLAPů musí brát. Nemusí, v mentální omezenosti takovýchhle lidí se skrývá zdroj spusty zla. Ale jinak ho Krampol zahrál dobře. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"No, nezlobte se, ale to byla branka !! Byla !! Ale jen pro to, že jste ji odpískal.." Sotva průměrná komedie o tom, jak to dopadne, když žena začnou "kafrat" do fotbalu, kterou k tomu průměru tří hvězdiček táhne zejména nadprůměrný herecký výkon Lubomíra Lipského. Z dámského osazenstva se mi zde asi nejvíce líbila mladá Jaroslava Brousková. To její neustálé hádání se a usmiřování s Jiřím Krampolem (stejně jako její zaujetí pro bojové umění) mi přišlo rozhodně vtipnější, než pokusy Stelly Zázvorkové uhnat hlavního hrdinu. Jiřině Bohdalové ta role ženy rozhodčí vcelku slušela, jen nechápu proč musela chvilku nosit brýle a chvilku zase ne. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Hromada zajímavých herců v přihlouplém filmu o fotbale. Zaujalo mě, že při řešení sporného momentu (neregulerní gól spartě), argumentuje jeden z mudrlantů, že "FIFA nechce opakování v televizi při rozhodování". Tady je vidět, jak je aparát FIFA zkostnatělý, protože to platí dodnes, přičemž možnosti techniky jsou po těch čtyřiceti letech úplně někde jinde... Druhá věc, která mě zaujala byly ty kachláky, ty bych si doma nechal líbit. :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • V zápase Interu proti Spartě, který pískal rozhodčí Kastl (Lubomír Lipský st.), měl gól na 3:1 skutečně platit. Míč byl za brankovou čarou celým objemem. Lze to zřetelně vidět v opakovaném záznamu. (tatran99)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na futbalovom štadióne na ulici Hrazanská 128 v Prahe-Cholupici. (dyfur)

Reklama

Reklama