Reklama

Reklama

Pracovnice IT oddělení trpící agorafobií najde nahrávku násilného trestného činu a nahlásí ji svým nadřízeným. Uvědomuje si však, že bude muset opustit svůj byt, aby mohl být zločin vyšetřen. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (139)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento spionazni film tahne Zoe Kravitz. Soderberg tp natocil zpusoben, ktery potesi masy. Libilo se mi, jak si dela legraci, jak lide komunikuji online. Je tu pak zajimavych myslenek, ale pribeh neni nic originalniho. Zdarile je treba zachyceno, jak bwhwm pandemie mnoho lidi citilo, jak je neviditelna rika odnasi z jejich zivotu.  Nekomu mozna muze vadit chovani hlavni postavy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POVELY PRO KIMI ANALYZUJÍ ŽIVÍ LIDÉ“… „TAKŽE POSLOUCHÁTE VŠECHNO?...“   To je kurva taková nuda! Angela je podivná…. ale podivně se tady chová kde kdo. Předpokládám, že to maj ve scénáři, páč jinak by byli totální idioti. Asi 3x jsem to chtěl vypnout (ale to bych vám neudělal…). Pak to vypadá, že se to rozjede. Angela se dostává do  stresu (do stresu na druhou, páč ve stresu je od začátku) a zdrhá. Stíhá ji zločinná banda Přátel kočičí pracky (či jiná podobně brutální organizace…) a jestli dokáže vydržet tohle, tak vám určitě udělá radost i nějakej novej film s Bruce Willisem. Ty vole, Stevene, tě fakt nechápu!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem v neustálým stresu (navíc mám nebezpečnou flešku). 2.) Miluju!   ///  Thx za titule „Tomáš Lenikus, Deluxe“.                  PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Steven Soderberg se ve svém nejnovějším počinu KIMI věnuje hned třem základním tématům. Prvním z nich, který divák odhalí hned v úvodních minutách, je problematika agorafobie. Tedy úzkostného stavu, při níž má tímto postižená osoba chorobný strach opustit svůj domov a pobývat na veřejném prostranství. Psychickému rozpoložení jedince navíc nepřidávají ani souvislosti spojené s covidovou situací. Existuje nějaká hranice toho, kdy už se člověk trpící touto poruchou vydá mimo "bezpečí" svého domova? Dalším významným tématem je zamyšlení se nad přínosem virtuálních asistentů v běžném životě (Siri pro Apple, Alexa pro Amazon či Google asistenta od stejnojmenné značky). Právě z nich vychází samotné jméno snímku KIMI. Tito asistenti by nám měli život ulehčovat, ale je tomu skutečně tak? Třetím a na virtuální asistenty úzce navazujícím tématem jsou hrozby, plynoucí ze svolení nakládat s vašimi osobními daty. Neposkytují lidé firmám typu Google, Facebook, Apple ad. příliš mnoho osobních informací, které mohou být ve finále zneužity proti nim samotným? Právě docílení zamyšlení se nad těmito tématy jsou hlavním účelem KIMI. To činí prostřednictvím velmi přímočarého thrilleru, který připomíná takovou soft variaci na Muži, kteří nenávidí ženy, jen s tím rozdílem, že záporáci jsou zde totální paka. Ne nadarmo se nám zde vyskytuje „easter egg“ v podobě herce Devina Ratraye, celosvětově známého ze snímku Sám doma, ve kterém hrál bratra Kevina Buzze. Sám zde právě pod jménem svého bratra vystupuje "). To má symbolizovat jakousi paralelu k totálně neschopným zločincům ze zmíněného Sám doma, kteří zde vyvolávají onen komický feeling, a to zde paradoxně bere snímku v samotném závěru těžce nasbírané body. I přes vyloženě nepovedený konec si snímek KIMI zaslouží za svůj myšlenkový přesah tříhvězdičkové bodové ohodnocení. 🙂 (14.03.2022) ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka umí hezky mávat ručičkama, jako malé dítě, když se mu něco líbí, po aplikaci desinfekce. Asi jí to pálí či co, ale to je za mě asi tak všechno co předvedla. Vůbec tam není vykreslena ta její fobie, tedy strach vyjít z bytu. Je to naprostá pohodička, skoro, jako by byla na home office doma. No a k velkolepému finále se vyjadřovat vůbec nebudu, to prostě nemá smysl. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Kimi je počítačový asistent podobný Alexe. Angela Childs (Zoë Kravitz) pracuje pre túto spoločnosť na monitorovaní jednotlivých nahrávok a zdokonaľuje program Kimi. So svojou agorafóbiou (nie je schopná ísť von) je pre túto prácu dokonalá. Angela narazí na nahrávku, kde si myslí, že odhalila zločin. Režisér Steven Soderbergh prináša dobre spracovaný film. V súlade s ostatnými filmami Stevena Soderbergha. So Soderberghom presne viete, čo dostanete, zaoblené postavy, žiadne vizuálne efekty, ktoré by zbytočne rozptyľovali pozornosť a súbor dobrých hercov. Trochu mi to pripomenulo modernú verziu filmu Okno do dvora, ale s post covidovym pozadím a využitím moderných informačných technológií. Remeselné spracovanie filmu je na vysokej úrovni. Napríklad kinematografia používa rôzne zábery a kompozície, aby udržala zábavu na vysokej úrovni a emócie boli hmatateľné. V Angelinom byte sú zábery extrémne detailné a vyjadrujú dôležitosť a angažovanosť diváka. Vonku má zas kamera nestabilné pohyby, ktoré vyjadrujú intenzívnu úzkosť. Navyše, strih efektívne zodpovedá Angelinej duševnej situácii, zvuk sa symbolicky odráža z jej perspektívy a hudba je zvláštne priliehavá. Čo je mínus filmu je rozporuplnosť herectva. Krävitz optimalizuje svoju rolu, ale jej materiál je v jednej polohe. Snaží sa pridávať vrstvy, ale scenáru chýba jasný oblúk, čo stagnuje jej výkon. K tomu je vedľajšie obsadenie slabé. 6,5/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v amerických městech Seattle a Los Angeles. (BMW12)

Související novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Reklama

Reklama