Reklama

Reklama

Křeček

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1946, 8 min

Obsahy(1)

Křeček se odmítne přidat k ostatním zvířatům, která se připravují na blížící se povodeň, protože hodlá čelit hrozbě samostatně. Po jeho utonutí se zvířátka radují z toho, jak se společnou prací zachránili a křeček – individualista zahynul. (Karlos80)

Recenze (9)

hippyman 

všechny recenze uživatele

nebýt toho agitačního úvodu a závěru, navíc v úděsným vypravěčově podání, šlo by celkem o nevinnou pohádku, kde dobro zvítězí a zlo je poraženo... ale když všichni všechno všechněm dáme, zůstane nám ho*no... 40% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je maximalní agitační sračka. Zemana mám strašně rád, ale tento kratas který mu asi díky celkovému pojetí otevřel dveře k pořádným režiím je zhovadilost. zvířátka ze zahrady čelí společnými silami potopě. Stranou je pouze hamižný křeček. Potaji si vyrobí plavidlo na kterem chce ujet. Ale samozřejmě se utopí. Hned vzápětí přestane pršet a voda ustoupí. Zvířátka se zachrání a vesele se radují. No účel světí prostředky. i díky tomuto asi máme všechny ty krásné filmy pozdějších let. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Agitka jako prase, ale uvědomte si, že se psal rok 1946, bylo těsně po válce a komunismus byl v té době prakticky vysvobozením. Tehdy tohle lidi nedělali pod tlakem, ale s důvěrou k režimu. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

"Zviratka se rozhodla, ze daji vsechny sve zasoby na jednu hromadu a ze se o ne budou delit stejnym dilem" - - "Vsichni se zachranili, protoze poctive pracovali na spolecnem dile! Jen prechytracely krecek, ktery myslel jen na sebe, musel tak spatne skoncit" __ Ble. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zemanova animace je prostě k zulíbání. Konec trochu smrdí komunistickýma hláškama, ale co naděláme. Doba je doba. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Loutky jsou bezvadné ovšem námět až moc zavání agitkou. Hlavně závěřečná řeč vypravěče je komárská až hanba. Nejlepší postavička je žába (oči a ústní otvor při vyhlašování poplachu) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Křeček zestárl pěkně. Jak po technické stránce, zak po ideové (proč si národní socialistéi komunisté vždy z živočišné říše brali křečka jako padoucha nechápu, proč né třeba tasemnici). Ale jako ranné dílo mistra to lze pochopit, jen se hledal a učil se řemeslu. ()

Reklama

Reklama