Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve srubu v kanadské divočině se sejdou čtyři přátelé z dětství. Chtějí zde strávit dovolenou, ale hlavně oslavit třicáté narozeniny jednoho z nich. Vaughn (Martin Cummings) si s sebou nese jedno tajemství od útlého dětsví, kdy se svým otcem vyrazil na lov a všechny tyhle vzpomínky se mu vybaví při pohledu na staré křeslo obité jelením parožím. Vztahy těchto pěti přátel se vyostří již napočátku, když do srubu dorazí Vaughnův psychicky labilnější bratr Trevor (Ian Tracey). Nevěra nejlepšího přítele, rozchod s manželkou, zmatenost v sexuální orientaci a potřeba nežít v tomto světě jsou hlavními tématy filmu, který rozhodně stojí za shlédnutí. (ahed)

(více)

Recenze (4)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem zhlédla v originále, protože, ač jsem prolezla celý Google od začátku na konec a zase zpátky, nemohla jsem najít ani alespoň ty anglické titulky. Ale nevadí, rozumět se hochům docela dalo:) Snímky s tématikou "setkání po letech", do nichž spadají nevyřešené rodinné a přátelské křivdy či dávno ukrytá tajemství, miluju a na tento jsem byla velmi zvědava. Už jen kvůli prostředí zimní Kanady a opuštěné chaty kdesi uprostřed lesů. Kde jinde dostihne člověka jeho minulost snadněji, než uprostřed samoty, ticha, bílé oblohy a zasněžené krajiny, obklopen těmi, kteří do jeho minulosti patří? Obsazení skvělé, mě však nejvíc dostal Ian Tracey a jeho "drsný" charakter. Pokud by Wolverina nehrál Hugh Jackman, byl by to právě on. Neskutečná podoba:) A jak pořád vykuřoval, nesmírně sexy:) Když se prvně objevil, nijak mě nezaujal, ale stačilo, aby shodil kulicha a ty jeho rozježené vlasy... Závěrečná scéna, kdy odhalí své jizvy je hodně silná. Ice Men jsou snímkem, který je zapadlý pod sněhem, tak jako zimní příroda, která čeká, až na ni dopadnou první jarní paprsky a ona zase bude moci ukázat svou rozkvetlou krásu. Až na to, že tento film zůstane i nadále neobjeven a nedoceněn širokým spektrem diváků. Ale možná je to výhoda i nevýhoda malých velkých filmů. Pozorný divák si ho dokáže najít a vypátrat, ti, co stojí o "hvězdnější" a "komerčně známější" filmy, k těm se nejspíš nedostane. A tak bude Ice Men "chráněn" pod třpytivým sněhem a bude čekat, až ho jednou za čas objeví divák, který se na něj podívá a zase ho uloží zpět, kde ho našel. Mezi ukryté poklady. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Tohle kanadské indie drama, jehož převážná část se odehrává ve srubu kdesi v hlubokých lesích, má rozhodně co nabídnout. Režisér, který od té doby nenatočil žádný další film, zručně buduje napětí a postupně poodhaluje několik skutečně zajímavých zápletek, které naznačuje zdejší anotace k filmu. ()

ahed 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době snímek, který mne opravdu zaujal. Přirovnal bych ho k modernější verzi Pánské jízdy (myslím tím tu americkou, která mne chytla už před několika lety). Pět třicátníků - kamarádů tráví dovolenou ve srubu někde v Kanadě. Venku je třeskutá zima, sníh a také vzpomínky na minulost. Vztahy mezi nerozlučnými kamaáry od dětství se začínají měnit již ve chvíli, kdy se společně sejdou všichni ve srubu. Tenhle film rozhodně stojí za skouknutí. ()

jirkahorn 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si říkal, že je to taková milá oddychovka o pár kamarádech z dětství a několika jejich problémech. A pořád jsem v tom neviděl žádný hlubší smysl. Ale v poslední části to všechno tak perfektně zapadne do sebe, že jsem pochopil, proč bylo všechno to předtím tak nepostradatelné. Film mě totiž dokázal odměnit velmi hlubokým a silným závěrem, který se vidí dnes již u hrstky filmů. Je poznat, že scénarista i režisér to měl od začátku až do konce naprosto pevně v rukou. Většina hereckých výkonů je zcela přesvědčivá a rozhodně bych vyzvednul Iana Traceyho, který byl pro svou roli jako ušitý. Hudební podklad je spíše pro podbarvení atmosféry a zní tak trochu nostalgicky, nicméně u takovýchto filmů, založených hlavně na dialozích hlavních představitelů, je to ta nejlepší varianta. Na 5 hvězd to není, ale 4 si Ice Men rozhodně bez debat zaslouží a řadí se k filmům, které rozhodně stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Reklama