Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 180)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Miluju na tom spoustu věcí, ale na prvním místě vždycky budou lícní kosti Crispina Glovera. ♥♥♥ Na druhém místě potom nos a zuby Crispina Glovera a na třetím místě fakt, že tvůrci scénář psali několik let, natáčeli to několik týdnů a stříhali to pár měsíců a přidali tam jenom 32 triků a je to mistrkus v každém ohledu. Dneska bývá to ratio zmrzačené zejména co se týče přídělu pro scénář a pro triky a jak se to na výsledku podepisuje. Dále bych také měla ocenit, že Robert Zemeckis v tomto filmu představil světu obří ústa Billyho Zanea. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jen nerad vidím, když jsou "Návraty" vnímány jako celistvá trilogie. Původní film byl natočen bez jakéhokoliv pomyšlení na pokračování, a funguje zcela samostatně. Oba jeho "přívěšky" sice mají jistou nápaditost, ale kvalit originálu nedosahují. Ono to jaksi ani nejde, když už tady bylo jednou řečeno a použito úplně vše, co se v dalších pokračováních pouze (tu s větší, tu s menší invencí) různě variuje. A tak jsou Return To The Future II a III v podstatě jen jakýmsi uměle prodlouženým diváckým orgasmem. A teď k věci: Každý má pár filmů, u nichž ho napadne přívlastek "dokonalý". Pro mě je to (mimo jiné) právě tento snímek. Jeden z těch, na kterém člověk nenalezne chybičku, a vlastně se o to pro jeho sympatičnost ani nesnaží. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Brilantná sci - fi komédia, ktorá síce odporuje fyzikálnym zákonom, ale vytvorila si svoje. Niet známejšej ukážky typickej naivity filmov z 80s (skúste ešte napríklad u nás neznámu, v USA kultovú komédiu Weird Science). Film má dobré tempo a je veľká škoda, že nie je o niečo dlhší. Množstvo hlášok a odkazovm na súčastnosť, ktoré nepôsobia trápne (A - "tak mi povedz, kto je v roku 1985 prezidentom?" B - "Ronald Reagan" A - "Hah! Ten herec?"). Zemeckisovi sa navyše podarilo zohnať skvelých hercov, či už môj najobľúbenejší večný teenager Michael J. Fox, šialený Christopher "u všech Skotú" Lloyd, alebo Crispin "Srab" Glover. Jeden z najlepších filmov všetkých čias, o tom niet pochýb. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zemeckis natočil typický spielbergovský film - to znamená úžasnou podívanou plnou humoru i napětí - to je přesně ten typ filmů, co mám rád. Finále je natočeno absolutně dokonale. Sedmnáctiletého Martyho hraje skvěle tehdy 24-letý Michael J.Fox (v pokračováních bude postavě stále 17, ale Michaelovi 28), výborný je i Christopher Lloyd. A Silvestri si vyhrál s hudbou. Film byl nominován na Oscara za scénář (Zemeckis a Bob Gale), zvuk a píseň (Power of Love) a získal ho za zvukové efekty. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po dlhých hodinách premýšľania som sa nakoniec rozhodol vrátiť na chvíľu do minulosti, aby som mohol v budúcnosti ohodnotiť túto klasiku. A stálo to za to. Dobrodružná jazda pod Spielbergovským dohľadom, zručnom réžiou Zemeckisa, bombastickým Silvestrim, perfektným castingom a príbehom, ktorý ma doslova miestami uzemnil. Darth Vader s planéty Vulkan nemal chybu. Obľúbený soundtrack: Back to the Future. 85% - 4* ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Eric Stoltz bol počas natáčania so svojou rolou tak zžitý, že od každého v štábe požadoval, aby ho oslovoval menom Marty. Keď ho niekto oslovil jeho vlastným krstným menom, ani naňho nereagoval. (m.a.t.o.)
  • V scéne, kde Marty (Michael J. Fox) s kapelou hrajú pred porotou, sa jeden z porotcov postaví a povie, že sú príliš hluční. Tým mužom je Huey Lewis – autor piesní "The Power of Love" a "Back in Time", ktoré sú súčasťou soundtracku. Skladba, ktorú Marty s kapelou hrajú, je prerobená verzia "The Power of Love". (busev)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama