Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 180)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jó Zemeckis holt nikdy nezklame. Zatím se mi líbili všechny jeho filmy a Návrat do budoucnosti je toho zářným příkladem. Michael J. Fox a Christopher Lloyd prokazují neobyčejný komediální talent. (Jako ostatně všichni v tomhle filmu), nesmím zapomenout na vybroušený scénář (Darth Vader z planety Vulkán) a vůbec tenhle film je prostě super. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to už skoro neskutečných třicet let, ale tahle dobrodružná sci-fi komedie si své místo mezi žánrovou elitou stále drží naprosto suverénně a nic nenasvědčuje tomu, že by se na tom mělo něco měnit. Vždyť takhle originální, zábavný a dokonale promyšlený scénář se nerodí v hlavách scénáristů zrovna každý den, navíc ještě pod vedením režisérských mágů Roberta Zemeckise a Stevena Spielberga. Prostě paráda, nemůžu než chválit. Vizuální stránka je i po těch letech úžasná, rozpletení celého příběhu jednoduše nemá chybu a herecká dvojice M.J.Fox a Christopher Lloyd se snad pro tuhle legendární třídílnou sérii narodila. A to, jak se tvůrci s nastavenou laťkou vypořádali ve druhém dílu, je opravdu neskutečné. 100% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Brilantná sci - fi komédia, ktorá síce odporuje fyzikálnym zákonom, ale vytvorila si svoje. Niet známejšej ukážky typickej naivity filmov z 80s (skúste ešte napríklad u nás neznámu, v USA kultovú komédiu Weird Science). Film má dobré tempo a je veľká škoda, že nie je o niečo dlhší. Množstvo hlášok a odkazovm na súčastnosť, ktoré nepôsobia trápne (A - "tak mi povedz, kto je v roku 1985 prezidentom?" B - "Ronald Reagan" A - "Hah! Ten herec?"). Zemeckisovi sa navyše podarilo zohnať skvelých hercov, či už môj najobľúbenejší večný teenager Michael J. Fox, šialený Christopher "u všech Skotú" Lloyd, alebo Crispin "Srab" Glover. Jeden z najlepších filmov všetkých čias, o tom niet pochýb. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Konečně nějáký pořádný film o cestování do minulosti a zpět. Hášky, při kterých se smějete. Film vypracovaný do těch nejmenších detailů až na pár filmových chyb (94). Film, který spojuje snad všechny žánry, který je určen pro každýho a každý bude spokojen. Víc než spokojen. Odnese si s sebou úžasné zážitky,které se mu v hlavě uchovají do smrti. A za to si Zemeckis zaslouží potlesk. BRAVO! A je zajímavý, že Billy Zane pobyl na plátně celých 95 vteřin a stala se zněj hvězda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $210,609,762Tržby Celosvetovo $388,300,000▐ ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,514,726 //počet predaných kusov 576,011║ __ Tržby za predaj edície Back to the Future - The Complete Trilogy na Blu-ray v USA $23,310,117 //počet predaných kusov 606,006Tržby za predaj Back to the Future Trilogy na DVD v USA $727,319 //počet predaných kusov 27,558║ Čaro 80.rokov z tohto filmu pekne dýcha, len škoda že som tento film nevidel prv, určite by ma to viac nadchlo, dnes mi to príde dejovo už dosť okukané, ničím extra zvláštne, aj keď sa to celkom dobre pozerá o tom niet pochýb. /65%/ ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Budova strednej školy Hill Valley je v skutočnosti Whittier High School. Na tejto škole študoval aj bývalý prezident USA, Richard Nixon. (m.a.t.o.)
  • Eric Stoltz bol počas natáčania so svojou rolou tak zžitý, že od každého v štábe požadoval, aby ho oslovoval menom Marty. Keď ho niekto oslovil jeho vlastným krstným menom, ani naňho nereagoval. (m.a.t.o.)
  • Niektoré zdroje uvádzajú, že v zložitých skateboardových scénach zaskakoval za Michaela J. Foxa (Marty) slávny skateboardista Tony Hawk. Nie je to však pravda, Foxovým dablérom bol Švéd Per Welinder. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama